גיליאן ברה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מנינגוקוק: עלול להיות קטלני

חלק מהאנשים נדבקים בחיידק מנינגוקוק, אך לא מפתחים תחלואה. בחלק קטן מהמקרים, החיידק עלול להפוך לאלים ולגרום למחלה הדורשת טיפול בהקדם. מדריך חשוב מנינגוקוק הוא חיידק המצוי אצל חלקנו בגרון, אולם במרבית המקרים אינו גורם להתפרצות של מחלה. עם זאת, במקרים בהם מנינגוקוק גורם לתחלואה - הוא עלול לגרום למגוון מחלות ואף עלול להפוך לחיידק אלים, הכרוך בהתפתחות זיהום חמור, הפולש לקרומים העוטפים את המוח וגורם לדלקת קרום המוח (מנינגיטיס) ו/או זיהום שחדר למערכת הדם והתפשט במהירות (מנינגוקוקסמיה) וגורם לאלח דם חמור ולפגיעה רב-מערכתית חמורה. כאמור, המחלה אינה נפוצה - אולם התחלואה עלולה להיות קשה; ללא טיפול מהיר, החולים מתים או נותרים עם נכות קשה. למעשה, מנינגוקוק הוא הגורם הנפוץ ביותר לדלקת קרום המוח, בקרב ילדים ומבוגרים צעירים בארצות הברית. בקרב מבוגרים, זו הסיבה השנייה בשכיחותה לדלקת קרום המוח (הסיבה השכיחה ביותר היא חיידק הפנאומוקוק)....

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגיליאן ברה

נוירולוגיה - תמונת המחשה
נוירולוגיה השינה חשובה לגופנו מסיבות רבות - ויש לה השפעה ניכרת על התפקוד היומיומי ועל בריאותנו. כי...
חיסון פוליו - תמונת המחשה
חיסון פוליו בזכות מדיניות החיסונים המקיפה, לא נרשם בישראל אף מקרה פוליו מזה כ-30 שנה. חשוב להקפיד ע...
כאבים בגיד אכילס - תמונת המחשה
כאבים בגיד אכילס בעיות בגיד אכילס עלולות להיגרם משחיקה כרונית, פציעה פתאומית או מאמץ ספורטיבי - ללא חימו...
ללמוד עוד על גיליאן ברה
מנינגוקוק: עלול להיות קטלני-תמונה

חלק מהאנשים נדבקים בחיידק מנינגוקוק, אך לא מפתחים תחלואה....

מאת: ד"ר יסמין...
17/10/2018
גיליאן ברה: חולשה זוחלת-תמונה

המחלה שאחראית כנראה לנכותו של הנשיא האמריקאי פרנקלין...

מאת: מערכת zap...
06/05/2018
חיסון שפעת: זמן להפשיל שרוולים-תמונה

חשבתם ששפעת היא מחלה ויראלית קלה, שאין טעם להתחסן כנגדה...

מאת: ד"ר מיכל...
06/05/2018
שבוע 37 להריון-תמונה

אם עדיין לא עשית זאת הגיע הזמן לתכנן סיור בבית החולים שבו...

מאת: מערכת zap...
06/05/2018
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת אלקטרומיוגרפיה (EMG)  - תמונה
בדיקת אלקטרומיוגרפיה (EMG)
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת אלקטרומיוגרפיה...
מהירות הולכה עצבית  - תמונה
מהירות הולכה עצבית
מדריך בדיקות רפואיות: מהירות הולכה עצבית היא...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגיליאן ברה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גיליאן ברה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
19/06/2018 | 16:44 | מאת: מודאגת

שלום רב ד"ר, כבר כמה חודשים שאין לי תאבון ויש לי כאבי בגרון, עם צרידות ואפילו ממש 'ללא קול', וכן כאבים וגירוד בעורף,כאבים באוזניים. וכן בליטה בעורף ובסנטר העליון הלכתי לרופא א.א.ג של הקופ"ח, הוא בדק אותי עם מצלמה דרך האף ואמר שהכל תקין. אולטרסאונד יצא תקין. לפני יותר מחודש התחילו לי הקאות, כאין רפלוקס, הרגשה כאילו האוכל לא 'יורד לי בגרון' אלא תקוע למעלה, לא תמיד הקאה פותרת את התחושה. אני מקיאה תוך כדי או מיד לאחר אכילה. בהוראת רופאת המשפחה, חזרתי לא.א.ג ששוב בדק עם מצלמה והפנה אותי לגסטרואנטרולוג לגבי הקאות ואמר שיש לי סימני צרבת שכנראה גורמת לצרידות ולכאבים בעורף ובגרון. עכשיו יש לי כבר כמה ימים פצעים רבים בחלל הפה, ועכשיו גם בלוטות הלימפה בצוואר מאחורי האוזן כואבות מאוד , במיוחד בנגיעה. רופאת המשפחה חושבת שמדובר בהרפס, ואתמול התחלתי טיפול באציקלו- וי 400 5 כדורים ביום למשך 5 ימים (עדיין ללא שיפור). והיום 'חידוש' של כאב כללי בשיניים (אציין שאין לי בפה אפילו סתימה אחת....) וכן תחושה ב2 קצוות השפתיים של 'רדימות'. אציין שיש לי ברקע גיליאן ברה של סיבי עצב דקים, שמתבטא בנורופתיה חריפה. האם נראה לך שיש לי מה לדאוג? האם יש בדיקות שאתה ממליץ עליהן?

שלום רב, לא נשמע משהו שניתן "לשים עליו את היד" וגם לא נשמע מדאיג. בכל מקרה ממליץ להמשיך בירור לפי המלצת רופא המשפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום וברכה, מלפני 3 ימים, יש לי גירודים עזים בפות. אלוורה מרגיעה את המקום אבל הדירוג אינו נעלם. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות ומתי כדאי לגשת לרופא/רופא נשים? תודה רבה על התשובה.

שלום כדאי לפנות לרופא נשים

תודה רבה. הלכתי לרופא ועשיתי משטח ביום חמישי. היום התקבלו התוצאות והינם כך: GBS VAGINAL/RECTAL POSITIVE VAGINAL CULTURE BACT. CULTURE: STREPTOCOCCUS GROUP B FUNGAL CULTURE: CANDIDA ALBICANS הרופא נתן לי לפני התוצאות, משחת טבעקוטן והטבליות קלוטרי (3 טבליות). האם יש צורך במשהו נוסף עכשיו שהתגלו התוצאות? תודה רבה!

16/12/2017 | 17:49 | מאת: אשר

שלום פרופ' ערמון עברו כ 6 חודשים מאז שאושפזתי במחלקתך ל 3 ימים (סוף יוני 2017) אמנם חל שיפור ניכר מאז האישפוז (אני יכול ללכת ורגל ימין כואבת פחות) אך אני חווה תופעות חדשות, 1. גירוי חזק בעור (נימשך כ 3 חודשים) החזה במהלך כל היום ומתגבר בערב. 2. שיתוק חלקי בכך רגל ימין (איני יכול לכופף את כף הרגל למעלה, יתכן שהיה כל הזמן ולא זיהיתי). 3. נימול בשתי אצבעות בכל כף יד (אני לוקח B12 וניראה שזה עוזר) אבל לאט לאט מאוד 4. כאבי בטן או שזה הגירוי בעור (קשה לי להבדיל) ביקור אצל "גסטרו" לא זיהה בעיה בבטן (דם סמוי בצואה - שלילי) שאלתי, האם המחלה ממשיכה לקנן אצלי או שאלו תופעות לווי ? האם יש משהו חוץ מכדורים נגד כאבים לעזרה (אני לוקח כל ערב כדור "רוקסט +) ? האם אפשר לקבוע ביקור פרטי איתך בינואר 2018 (עברו מעל 6 חודשים מאז סיום האישפוז במחלקתך) בתודה מראש על תשומת לבך ותשובתך אשר בן ציון

למר בן ציון שלום רב, צר ללי לשמוע שקשייך נמשכים. אתה נמצא במעקב שוטף של צוות מחלקתי בבית החולים אסף הרופא (ד"ר קושניר). בנסיבות אלה אינני רשאי לראותך באופן פרטי. ששת החודשים נספרים מן המועד האחרון בו קבלת שרות כלשהו באסה"ר. אלה הוראות התקשי"ר שמחייבות אותי. כפי שכתבתי ב-31 באוקטובר -- אין מדור זה מיועד לבצוע או תאום מעקב פרטני של מי ששוחרר ממחלקתי. אנא פנה לרופא המשפחה במסגרת קופת חולים, ובמידת הצורך שוב ופנה לד"ר קושניר. יתכן שיהיה טעם ביצירת קשר גם עם נוירולוג במסגרת קופת החולים, כדי שיהיה לך מקור נוירולוגי נוח וזמין לשאלות חדשות שעולות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, נשלחתי לבדיקות דם ושתן ואולטראסאונד בטן בעקבות דלקות תקופות בדרכי השתן להלן תוצאות בדיקות דם: LIPEMIC INDEX 0.00 INDEX ( 0.00- 25.00) HEMOLYTIC IND. 3.00 INDEX ( 0.00- 30.00) (*........) ICTERIC INDEX 1.30 INDEX ( 0.00- 2.00) (.....*...) GLUCOSE 81.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (...*.....) CREATININE SERUM 0.70 MG/DL ( 0.50- 1.20) (..*......) GFR(ESTIMATED) > 60 (ML/MIN/1.73M2:יחידות) 18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת לא מתאים לנשים הרות URINE CULTURE ESCHERICHIA COLI SENSITIVITY ESBL Neg PIPERA/TAZOBACT S AMPICILLIN R AMOX/CLAVULANAT S AMIKACIN S CIPROFLOXACIN S CEFTAZIDIME S CEFUROXIME S CEPHALEXIN S CEFTRIAXONE S ERTAPENEM S NITROFURANTOIN S FOSFOMYCIN S GENTAMYCIN S MEROPENEM S TRIMETHOPR/SULF S URINE CULTURE COUNT 50E4 CFU/ML GBS VAGINAL/RECTAL NEGATIVE VAGINAL CULTURE BACT. CULTURE: NEGATIVE FUNGAL CULTURE: CANDIDA NEGATIVE SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES 0.03 MG/DL באולטרסאונד תוצאות: אבנים בכיס המרה וטחול 14.3 ס"מ מרקם הומוגני האם יש לסיבה לדאוג? תודה!!!

ממליץ לפנות למרפאת גסטרו לקבלת תמונה מלאה ובירור כמקובל.

פורומים בנושא גיליאן ברה
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום טרשת נפוצה
פרופ' קרוסיס ופרופ' עדי ועקנין ישיבו על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לט...
פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
ד"ר מיכאל חייגרכט יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לאבחון וטיפול בע...