סי טי מוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

20/06/2007 | 14:50 | מאת: רמי

שלום רב, במהלך השנתיים האחרונות ביצעה אימי 2 בדיקות סי טי מוח ולאחרונה נדרשת אימי לעבור בדיקת סי טי מוח נוספת (עקב סחרחורות וכאבי ראש) והפעם ללא חומר ניגודי (אלרגית לחומר). שאלותי: האם לבדיקת סי טי מוח ללא חומר ניגודי אפקטיביות? כלומר מהי רמת הדיוק במקרים אלו? האם 3 בדיקות סיטי במהלך שנתיים לא מסוכנות? האם לא רצוי לבצע בדיקת אם אר אי? תודה רבה על תשובתך

22/06/2007 | 21:26 | מאת:

שלום רב אין בעיה מיוחדת לאישה מבוגרת ולא בגיל הפוריות לבצע 3 בדיקות הדמיה ב2 שנים . בדיקה ללא חומר ניגודי מאבחנת את רוב הבעיות המבניות האפשריות במיוחד בעיות של איסכמיה או חסימות כלי דם . אם זו השאלה אין צורך בחומר ניגודי שמיועד לשלול תהליכים תופסי מקום בעיקר . בדיקת MRI תורמת לאיבחון בעיות אחרות כמו תהליכים דלקתיים או סוגים מסוימים של גידולים , אין בו צורך רק בגלל שהCT יצא תקין . צריך שיקול קליני לפני להפנות לבדיקה זו או אחרת כל טוב