רדימות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/06/2007 | 21:28 | מאת: מודאגת מאוד

לדר' שלום רב! לפני כחודש וחצי "נתפס" לי הצוואר למשך מס' ימים, לאחר שהשתחרר חשתי ברדימות בקצות האצבעות ובכל פעם שהייתי מזיזה את הצוואר הרגשתי כאילו "זז" כל הגוף. לא יודעת איך לתאר בדיוק את ההרגשה. מיזה כחודש יש לי רדימות כמעט בכל חלקי הגוף , גפיים עליונות ותחתונות (גב תחתון גם כואב לי) הגב רדום חזה בצד שמאל. אני נמצאת בבירור ניאורולוגי. ביצעתי CT של המוח עדיין לא התקבל הפיענוח אך לפי הדיסק שהנירולוג ראה לדבריו אינו רואה בעיה. אני ממתינה לבדיקה של דופלקס עורקי צוואר + EEG , כרגע הדבר שהכי מפריע ואף כואב זה הרדימות בשתי הידיים, קשה לי לבצע אפילו פעולה פשוטה , בעבודה אני עובדת מול מחשב וזה כשלעצמו די מקשה עלי. האם אוכל לקבל את חוות דעתך בנושא? האם יש טיפול אשר יכול להקל ולו לפחות על הרדימות ביידים? יש לציין כי הבעיה גורמת לי לעצבנות יתר וחוסר סבלנות. אבקש את עזרתך בנושא. בתודה מראש.

26/06/2007 | 06:17 | מאת:

שלום רב רצוי לבצע EMG ולא EEG , כדי לברר את תקינות העצבים העקפיים ושורשים שמקורם בצוואר . בפגיעה צווארית (דיסק במיוחד ) יש תופעה של רדימות בכפות הידיים , חשוב לדעת האם יש בעיה במתן השתן עם קושי בשיחרור השתן , ואז צריך מיד לפנות לנויורלוג . אם התופעה ממשיכה MRI צוואר מומלץ מפני שבCT לא רואים טוב את מבנה הדיסקים הצוואריים . ובהמשך יעוץ נורוכירורגי . חייבים לשלול בעיה של לחץ על חוט שידרה הצווארי שפיטרונה ניתוח ולא תרופות . לפעמים מדובר בפגיעה חולפת , קונטוזיה או דיסק שיכול לרדת בהקפים ולשחרר את הלחץ , אך רצוי לשמור על פרופיל נמוך , להמנע מעבודה פיזית ועמידה ממושכת עד לסיום הבירור . כל טוב