המיפרזיס - המקרה המוזר (?)

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/06/2007 | 15:00 | מאת: אמא אווזה

תחילה תודה על ניהול הפורום. בתי בת השנתיים וחצי בריאה מפותחת מכל הבחינות. היא אובחנה בהמיפרזיס קל עד בינוני - הליכה אופיינית, כיפוף הזרוע - ברמת הפנים סימנים קלים ביותר. החלקים הפחות ברורים לי הם שניים: א. כף הרגל השמאלית (הצד החלש) קטנה משמעותית מכף רגל ימין (כסנטימטר). אורך הרגל כנראה דומה ב. התווספו לזה סימנים ברמת הגידים: לדוגמא גיד אכילס קצר בצד שמאל. מה הקשר בין הדברים? האם הפערים צפויים לגדול? האם פיזיותרפיה באמת תעזור (חוץ מלגרום לנו כהורים להרגיש טוב יותר?). הפערים בגודל באמת מפליאים אותי. אשמח אם תאיר את עיניי.... תודה!

21/06/2007 | 08:45 | מאת:

שלום רב כדי לתת את הדעת צריך לבדוק את הילדה ולראות את הדמיה של המוח ושער הבדיקות . מה הסיבה להמיפרזיס : יכול להיות CP , יכול להיות הפרעה בהתפתחות חלק המתאים של המוח או מום לידה אחר , לפי הסיבה הגורמת ניתן לענות לשאלה . כיכלל חלק פחות מופעל או לא מתפתח מספיק או מתנוון , לכן בכל אחד מהמצבים פעילות גופנית ותירגול פיזיוטרפיה עוזרים להתפתחות השלד כולו ואף מפעיל FEED BACK חיובי לחק המתאים של המוח , ולא רק משפר את ההרגשה של ההורים . מדובר בתהליך איתי ולא תמיד מורגש אלה אם יפסק אפשר יהיה להרגיש חשיבותו . כדי להפנות את השאלות לנוירולוג הילדים שאני מקווה שמאורב בטיפול . כל טוב