TIA

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/06/2007 | 16:19 | מאת: מרדכי

בעקבות פרפור פרוזדורים ,(כך ההשערה),היה לי למחרת אבוד חלקי,קטן,של שדה ראיה ימני,לפרק זמן קצר,וכן אבוד שם הרחוב בו נמצאתי(אותו אני מכיר 40 שנה).בבדיקות שעשיתי בבי"ח,C.T.,שדה ראיה,בדיקות דם שונות,לב,נוירולוג, הכל היה תקין לחלוטין.יצאו מתוך הנחה שהיה TIA.ואני נדרש לקחת קומדין.האם כבר צריכים לקפוץ לתרופה קיצונית, האם יש אפשרות לתחליפים ואולי אפשר בכלל לוותר.(איני יכול לקחת אספרין).תודה.

27/06/2007 | 03:30 | מאת:

שלום רב מתן הקומדין מוצדק עקב אירוע של פירפור פרוזדורים למניעת אירועיים מוחיים . אירוע של TIA ללא פרפור מתאים למתן אספירין בלבד. הייתי ממליצה לקבל את ההמלצה על קומדין או לברר את השאלה עם הקרדיולוג כל טוב