אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/04/2014 | 23:47 | מאת: שלמה

שלום ד"ר חתומי. אני בן 28. לפני שנתיים וחצי נשלחתי לאולטרסאונד עקב תלונה על שתן מפוצל וזרימת זרע חלשה (לטענתי). התוצאות להלן, אשמח לקבל את חוות דעתך: סונר / דופלר אשכים: אשך ימני ללא וריקוצלה. אשך שמאלי - הודגם וריקוצלה דרגה 2-3 עם קוטר וריד עד כ 0.30 ס"מ, עם הדגמת זרימת דם חוזרת בזמן ולסלוה. הודגם זרימת דם שווה ולא מוגברת באשכים דו-צדדי. סונר אשכים: אשך ימני בגודל 3.7*2.6*2.0 ס"מ אשך שמאלי בגודל 3.7*2.7*2.2 ס"מ אין עדות להידרוצלה. איזור האפידידימיס תקינים משני הצדדים. תודה מראש!!

שלום רב. אתה מציין שאלו בדיקות מלפני שנתיים? ורק עכשיו אתה מברר מה התוצאה??? גם התלונה שלך אינה קשורה בהכרח לבדיקות ששלחו אותך לבצע. בכל מקרה ע"פ מה שציטטת יש לך וריקוצל קל-בינוני משמאל. זה לא שייך לפורום הנכחי. בקצרה אציין שמדובר בוריד שלא מתנקז היטב סביב אשך שמאלי, ממצא ידוע ב15% מאוכלוסית הגברים ואינו מסוכן. עשוי לגרום כאב קל באיור האשך או אולי(ולא בהכרח ולא תמיד) לפגיעה בספירות הזרע. כדי לוודא זאת יש לבצע ספירת זרע. אין לממצא זה שום קשר להפרעה במתן השתן. בשל ממצא זה רצוי לגשת לבדיקה אצל אורולוג, אם אתה תפנה עכשיו יש לבצע שוב אולטראסאונד אשכים כדי לראות אם היה שינוי בשנתיים האחרונות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת