קסטרל+ אבודארט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/04/2014 | 22:07 | מאת: ליאת

בן 78, נוטל מזה כ-10 שנים קסטרל 10 מ"ג כל לילה.לטענת הנוירולוג הסיבות להופעת סחרחורות עילפון וכו' נובע מתת ל"ד שחלק ממנו נובע ממס' תרופות ביניהן קסטרל.אורולוגית אמרה שלא ניתן פשוט להפסיק את הקסטרל (ללא בדיקה גופנית כלשהי,רק מקריאת החומר)כי אז לא יצא שתן.אז הציעה לקחת אבודארט בלי קסטרל לתקופה ורק אם יש בעיה בהתרוקנות לקחת קסטרל ואז אחרי שלושה חודשים להפסיק גם וגם.נוירולוג לא אוהב תוספת של תרופה,רוצה להפסיק קסטרל. אנא דעתך בנושא. בברכה.

שלום רב, תמיד אפשר לנסות להוריד את המינון של הקסטראל למינימום- למשל 5 מג' ליום במקום 10 מג' ולראות אם זה שיפר את נושא לחץ הדם ואם עדין אין הפרעה בהשתנה. בכל מקרה ניתן לקחת רק אבודרט ולראות מה קורה. צריך להבין שאלו שתי תרופות שעוזרות להשתנה אבל עובדות במנגנונים שונים ולכן נלקחות ביחד ולא אחת במקום השניה. אפשר גם להחליף בין קסטראל לאומניק או לתרופה אחרת מקבוצת חוסמי אלפא שאולי תגרום פחות ירידה של לחץ דם. יש להבין שאם המטופל לא יכול לקחת תרופה להטבת השתנה בשל ירידה משמעותית של לחץ הדם עליו להפסיק טיפול בה. אם בעקבות הפסקת הטיפול תהיה הפרעה ממשית להשתנה יהיה צורך להחליט עם האורולוג המטפל האם יש מקום לניתוח הסרת הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת