ערכי PSA לאחר כריתת ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/04/2014 | 18:21 | מאת: אילן

כיום בן 60 ועברתי כריתת ערמונית ב 1/2010 מאז כל בדיקות ה PSA הראו "ערך אפס". בבדיקה האחרונה 4/2014 הערך היה 0.01 האם זה סימן למשהו?

שלום רב, לא ציינת זאת במפורש: האם עברת כריתת ערמונית בשל מחלה סרטנית? בעיקרון אין הבדל משמעותי בין 0.0 ל- 0.01. זה עשוי להיות רק שינוי נורמות של המעבדה. בכל מקרה האורולוג שלך צריך לדעת על שינוי ואם מדובר במגמה- כלומר להמשיך מעקב כל 3 חודשים ולראות. בהתאם לתוצאות יוחלט אם צריך להרחיב בירור ו/או לטפל

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת