בדיקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/03/2014 | 11:01 | מאת: אבי

שלום רב בן 41 , בריא ,מטופל בסרוקסט חצי כדור ליום מזה שנתיים עקב בעית חרדה. עקב דליפת שתן חד פעמית בשינה עמוקה פניתי לאורולוג. בבדיקה רקטאלית : אשכים תקינים, ערמונית+1 נוקשה באונה ימנית. בדיקת אוטרסאונד בטן תחתונה לפני 3 חודשים : דפנות שלפוחית שתן לא מעובות, ערמונית אינה מוגדלת. בדיקת PSA יום למחרת בדיקה רקטאלית : 0.45 כמו כן בבדיקה של אורולוג בגיל 27 (בעיה פסיכולוגית) נמצא שערמונית מעט מחוספסת. האם יש צורך כרגע בבדיקות נוספות?

שלום לך, כל מה שציינת סה"כ תקין, למעט אותה נוקשות או מחוספסות שמששו לך בערמונית. האם יש הסטוריה של מחלת סרטן ערמונית במשפחתך? חשוב להיות במעקב. אם אכן יש נוקשות ממשית בערמונית יש לשקול ביופסיה.

18/03/2014 | 17:35 | מאת: אבי

ראשית תודה על תשובתך המהירה. לא במשפחתי אין הסטוריה של מחלת סרטן הערמונית לאף אחד . האם הממצא הזה הוא בהכרח קשור לסרטן או שיכול להיות ספציפי אנטומי שלי?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת