נגישות
נגישות

ביופסיה או MRI

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/03/2014 | 08:24 | מאת: יוסף חיים

שלום רב בן 52 , ערך PSA לפני כשנתיים בין 4.5 ל 5 בהמלצת האורולוג ביצעתי ביופסיה , התוצאה תקינה עם גליל אחד המעיד על דלקת חריפה האורולוג שלל טיפול מסוג כלשהו. עתה התוצאה של הPSA היא 6.5 , והשאלה מה עושים האם ביופסיה חוזרת או מתעלמים או מבצעים MRI שהבנתי שהיא בדיקה אמינה יותר. שאלה נוספת, לאחר קימה בלילה לשירותים ( לעיתים לא קרובות ) הזרימה היא חלשה ביותר וכל ה"עסק" כואב , מה עושים תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש סיבות רבות לעלית PSA שאינן בהכרח סרטן אם יש לך כאבי בריקון השתן כדאי לשלוח בדיקות לשלול דלקת וזיהום בשתן/בשופכה. צריך כמובן לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג. אם הוא ימצא לנכון- אכן יש מקום לשקול לבצע MRI לפני החלטה על ביופסיה חוזרת.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת