תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/04/2014 | 16:40 | מאת: בן 28

============== שתי הכליות במיקום, מנח, צורה, גודל ומרקם תקינים. שלפוחית השתן בעלת דופן סדיר. שארית גדולה כ- 230 סמ''ק. ערמונית לא מוגדלת כ- 13 גרם.... יש לציין שאמנם באותו מקרה בבדיקה כשנדרשתי להתרוקן קרה אירוע חריג, בקושי הצלחתי להשתין והרגשתי שאני כל רגע עומד להתעלף, כנראה בגלל שהתאפקתי לפני במשך שעתיים, הרגשתי גם איך נשאר לי בתוך השלפוחית יותר מחצי מכמות השתן שהיתה לי אך בלי יכולת להוציא אותה... באופן כללי יש לי בעיות של התרוקנות לא חלקה, התרוקנות לפעמים מהוססת, מקוטעת ואיטית(פרט למקרה שהיה לי בבדיקת האולטראסאונד קרה לי מקרה דומה של להרגיש קושי רב להשתין עד כדי הרגשה של כמעט התעלפות לפני כחודש כשקמתי בלילה עם צורך להשתין), כמו כן יש לי לפעמים אי נוחות מסויימת באזור הפין, כאילו לחץ של פיפי, סובל גם מכאבים עמומים באזורי המפשעות והבטן התחתונה, היו גם כמה ימים לאחרונה של דחיפות במתן שתן אבל זה לא משהו קבוע... בדיקות שתן ודם תקינות... רציתי לדעת כמה דברים: 1. מה המשמעות של הבדיקת אולטרסאונד שלי, 2. מה הגורם לפי דעתך למצב שלי 3. מה צריך להיות המשך הבירור למצב שלי?... אני מאוד מודאג מבעיות ההשתנה שלי...

שלום לך, לפי מה שציטטת אין ממצאים חריגים באולטראסאונד למעט שארית גדולה. אין לי כל דרך לדעת מה הסיבה לבעיה - עליך לעבור בירור מקיף, ולא דרך פורום באינטרנט אלא אצל אורולוג בצורה מסודרת. הרבה סיבות יכולות לגרום להפרעות ריקון-מדלקת, זיהום, אבן, תרופות, סמים.. ועד מחלות נוירולוגיות, STRESS ועוד ועוד. אנא פנה לבדיקה מסודרת אצל אורולוג.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת