ערמונית מוגדלת ושארית שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/04/2014 | 20:32 | מאת: קובי

שלום, בן 35, עברתי בדיקה תקופתית שגרתית הרופא הרגיש ערמונית מוגדלת. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שלפוחית שתן בקיבולת טובה, מתרוקנת עם שארית 62 סמ"ק. הערמונית בנפח 37 סמ"ק. בבדיקה גופנית אצל אורולוג הוא אמר שערמונית לא מוגדלת. האם נפח 37 נחשב תקין? האם שאריות שתן של 62 סמ"ק זה תקין תודה רבה

שלום רב, למדדים אלו אין משמעות קלינית בהעדר תסמינים, כלומר- אם אתה מטיל שתן היטב ללא בעיות או הפרעה, אין לגודלה של הערמונית משמעות. כמוכן, אם באולטראסאונד ראו שהכליות תקינות ובבדיקות הדם גם כן- אין משמעות לשארית הזו שהיא סה"כ קטנה. אם כן יש לך הפרעות במתן השתן, התייעץ עם האורולוג שלך לגבי טיפול תרופתי לשיפור ההתרוקנות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת