בדיקות דם תקופתיות בשל נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/05/2014 | 02:15 | מאת: דניאל

ד''ר שלום אני סובל מהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית, נוטל כדורים על בסיס יומי: כדור Tamsulosin Hcl 0.4 mg וכדור נוסף Finasteride 5 mg האם אני צריך לעשות בדיקות דם תקופתיות למעקב על השפעת הכדורים על הכליות, הכבד וכדומה, אם כן כל כמה זמן ואיזה בדיקות בתודה מראש דניאל

שלום רב, רצוי לבקש מרופא המשפחה בדיקה אחת לשנה לפחות של תפקוד כליות, כבד,שתן ו PSA. אלו בדיקות שגרה למי שסובל מהגדלת הערמונית ונוטל טיפול תרופתי לשיפור התסמינים. כמובן שאם יש לך מחלות רקע כמו הפרעה כרונית ידועה לתפקודי הכליה או הכבד עליך לעבור את הבדיקות האלו באופן יותר תכוף אחת למס' חודשים בפיקוח הרופא המטפל שלך, כי אם בעקבות הטיפולים יש החמרה עליך להפסיק את התרופות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת