אי מתן שתן ל-א-ח-ר ניתוח בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/04/2014 | 15:13 | מאת: ענת

שלום רב, אבי בן ה- 82 עבר לפני כ-3 חודשים ניתוח בבלוטת הערמונית ומאז ועד היום הוא לא מצליח לתת שתן ונשאר עם הקטטר. האם יש סיכוי להחזרת שלפוחית השתן לתיפקוד ולהיפטר מהקטטר ?? תודה רבה ענת

13/04/2014 | 14:12 | מאת: ידוע דבר

נסו לקבוע ייעוץ לאורולוג מנתח אחר שייבחן את הבעיה אם המנתח הנוכחי לא פתר אותה. בהצלחה.

שלםפ רב, יש הרבה סיבות להפרעות במתן השתן לאחר ניתוח ערמונית. ראשית יש להתייעץ עם המנתח וליידע אותו. שנית יש לברר את הסיבה: אולי שארית של רקמת ערמונית חוסמת? אולי בעיה בהתכווצות השלפוחית? יש לעבור הערכה אורולוגית מסודרת כולל בדיקות שתונות כמו תריובת שתן, ציסטוסקופיה, אורודינמקיה וכדומה- כדי לנסות לגמול את אביך מקטטר ולהחזירו למצב של ריקון שתן תקין.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת