ניתוח TURP

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/04/2014 | 11:36 | מאת: רון

אני סובל מערמונית מוגדלת למעלה משנתיים - הומלץ ניתוח TURP .האם ישנם סיכונים בניתוח זה ??מה עיקר הפעילות בניתוח ??

13/04/2014 | 14:15 | מאת: יודע דבר

אחד הסיכונים בניתוח TURP הוא הרעלת נוזלים (סינדרום TUR). הרעלת נוזלים גורמת לפגיעה באיזון המלחים בגוף בזמן הטיפול. ישנם שיטות חדישות שמונעות ספיגת נוזלים במהלך הטיפול עצמו. כדוגמת אידוי.בהצלחה.

שלום לך ראשית לא כל מי שיש לו ערמונית מוגדלת מחוייב בניתוח. אם יש לך הפרעות במתן השתן ניתן לעסור בטיפול תרופתי. אם זה לא עוזר אכן ההמלצההיא ניתוח הגישה הסגורה דרך השופכה TURP היא גישה מאוד מקובלת ויעילה. טרן אפרט בקצרה את הסיבוכים חשוב מאוד שתזכור שהסיכוי לתקלות ותופעו לוואי נמוך יחסית וכמובן תלוי מאוד במנתח ובמצב המנותח טרם הניתוח. עיקר הסיבוכים שעשויים לקרות הם דימום, זיהום, פגיעה בסוגר(שעשויה להביא לאי שליטה בשתן), תסמונת TUR(ספיגת יתר של תמיסת הגליצין בה משתמשים בניתוח, שעשויה לגרום להפרת איזון האלקטרוליטים בדם), אין אונות. חשוב לדבר עם האורולוג המנתח- הסיבוכים לרוב מאוד מינוריים בידיו של מנתח מיומן. גישה נוספת שניתן לשקול היא לייזר ירוק. אידוי הוא ניתוח מאוד דומה לכריתה רגילה וטומן בחובו סיבוכים דומים.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת