זרע בדם

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/04/2014 | 13:21 | מאת: שלום

שלום, לפני כשבוע היה לי דם בזרע - זרע חום. אורולוג שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד טרנסרקטאלי אך בקופה לא הצליחו להשיג התחייבחות ובמקום זה הפנו אותי לבדיקת דם PSA שהערך שלה יצא 0.21 ובדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי השתן שעוד לא עשיתי. האם לדעתך בדיקות אלה מספיקות ולא חייב את האולטרסאונד טרנסרקטאלי? אני בן 27. תופעה כזו הייתה לפני כשנתיים. תודה מראש!

17/04/2014 | 13:29 | מאת: שלום

צריך לציין שלחקתי שלוש ימים אנטיביוטיקה ZETO. האם זה יכול להשפיע על רמת הPSA בדם?

שלום רב, דם בזרע כארוע בודד יכול להראות על דלקת קלה האנטיביוטיקה כנראה עזרה לזה. בגילך אין שום צורך לבדוק PSA. בכל מקרה הוא תקין. תשלים אולטראסאונד דרכי שתן ורקטאלי אם זה ממשיך. מומלץ גם לעקוב אחרי לחץ דם.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת