ערמונית במשקל 56 גרם זה גדול?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/04/2014 | 17:15 | מאת: צביקה

שלום רב, אני בן 66 בטיפול כרוני של תרופות ללחץ דם (איקא-פרס וטריטייס) קם פעמיים בלילה למתן שתן ובמשך היום בל שעה וחצי נדרש לשירותים וקשה להתאפק. עשיתי בדיקה אולטרא-סאונד ונמצאה ערמונית במשקל 56 גרם, שלפוחית שתן מכילה 138 מל' ושארית שתן 60 מל'. בדיקת PSA תקינה. האם ערמונית בגודל הנ"ל נחשבת כמוגדלת? האם אשר להקל על תכיפות מתן השתן? תודה,

שלום רב, לפי מה שאתה מציין הערמונית מוגדלת מעט, רואים שיש הפרעה מסויימת בשל שארית שתן , ומומלץ לנסות טיפול בתרופה שתעזור לך להתרוקן טוב יותר.יש תרופות שונות , מאוד יעילות. חלקם משפר את ההשתנה, חלקן מקטין את הערמונית ויש טיפולים משולבים. פנה לאורולוג לבדיקה וקבלת מרשם.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת