בלוטת הערמונית מעט מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/03/2014 | 22:20 | מאת: מוטי

בבדיקת CT של האגן נמצא: בלוטת הערמונית מעט מוגדלת כיס שתן לא מלא דיו. דפנותיו נראים מעט מעובים. PSA בנובמבר 2013 עמד על 1.77 אני בן 48 עם רקע של סמינומה בשנה האחרונה שטופלה אין תכיפות יתר על המידה במתן שתן השתן לא תמיד יוצא רציף בכל בדיקת שתן יש מעט דם בשתן כבר שנים רבות Erythrocytes (U) על ערך 25 ב 02-2014 ו 50 בחודשים מאי יוני נא התייחסותך. האם אני בהתחלה של ? דורש טיפול עכשיו ? האם הדם בשתן קשור לענין ? תודה רבה

שלום רב, אם הבנתי נכון את ה CT עברת למעקב בשל הסמימנומה, ואולי אף במסגרת בירור ממצאי דם בשתן. בכל קרה לגילך רמת PSA תקינה. העובדה שצויינה "ערמונית מעט מוגדלת" ללא ציון גודלה הממשי כנראה מצביעה על הגדלה קלה ולא משמעותית. לממצא של עיבוי דפנות השלפוחית בהיותה לא מלאה צריך להתייחס בזהירות, ואני ממליצה לך לחזור לאורולוג המטפל שלך ולהשלים בדיקת שתן לציטולוגיה וציסטוסקופיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת