צפאלקסין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התרופות שעלולות לפגוע לכם בכליות

סובלים מכאב שיניים ובולעים משככי כאבים? מתעקשים על בדיקת CT או אנטיביוטיקה למרות שזה לא הכרחי? אלו הטיפולים העלולים לגרום לכם נזק קשה בכליות אי ספיקת כליות חריפה, או בשמה החדש יותר פגיעה כלייתית חריפה (Acute Kidney Injury) הינה מצב של אובדן מהיר של תפקוד הכליות. מצב זה מאובחן ב-1 מכל 100 פניות לחדר המיון, בכ-5% מהאנשים המאושפזים בבתי החולים ובמעל 20% מהמאושפזים ביחידות לטיפול נמרץ. האבחנה נעשית על בסיס התמונה הקלינית של החולה, פעמים רבות עם ירידה חדה בכמות השתן היומית ועלייה בערכי האוריאה (שתנן) והקריאטינין (מטבוליט המשמש לבדיקת כליות) בדם. פגיעה כלייתית חריפה עלולה להיות מסוכנת בשל סיבוכים מיידיים, אבל לא רק. הפגיעה הכלייתית מהווה גורם סיכון משמעותי להתפתחות של מחלת כליות כרונית עתידית, ולכן מניעתה חשובה במיוחד. הסיבות לפגיעה כלייתית חריפה מגוונות, ורבות מהן ניתנות למניעה, במיוחד כאשר הגורם הוא חשיפה לתרופות וחומרים...
ללמוד עוד על צפאלקסין
התרופות שעלולות לפגוע לכם בכליות-תמונה

סובלים מכאב שיניים ובולעים משככי כאבים? מתעקשים על בדיקת CT...

מאת: ד"ר נעמי...
19/03/2013
לוקחים אנטיביוטיקה? חשוב לדעת-תמונה

מהו תפקידה של האנטיביוטיקה? אילו תכשירים נכללים תחת הכינוי...

מאת: עינת גורליק
19/04/2015
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לצפאלקסין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

צפאלקסין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי, אני כבן 30 ולפני כחודש החלה לי נפיחות בקרסול שמאל. לאחר כשבוע שלא טיפלתי בנושא הגעתי למיון איכילוב בעקבות הפנייה של רופא המשפחה שם אובחנה הבעיה הצלוליטיס בקרסול וניתנה לי אנטיביוטיקה צפוויט 500 מג, 2 כדורים 3 פעמים ביום (3 גר ביום) לאחר יומיים ניגשתי שוב למיון עקב היעדר שיפור משמעותי, אובחן כי אני בשיפור מסויים וניתנה לי אנטיביוטיקה בווריד. לאחר מספר ימים רופא המשפחה העלה את הכנות ל 2 כדורים 4 פעמים ביום (סהכ 4 גר). את האנטיביוטיקה לקחתי למעלה משבועיים ואכן היה שיפור קליני, הנפיחות ירדה וכמו כן הכאב אך אני כשלושה שבועות לאחר תחילת הטיפול ועדיין מתקשה ללכת (לפני הטיפול לא יכולתי ללכת כלל) וכמו כן אם אני מעמיס על הרגל כואב לי. שאלותיי - 1. מניח שזה אינדיבידואלי אבל כמה זמן זה עוד ייקח עד שתהיה החלמה משמעותית? על פניו אני צעיר ובריא וציפיתי להחלמה מהירה יותר. אני מתקשה ללכת וכרגע נמצא בחול. 2. רופא המשפחה המליץ על הפסקת האנטיביוטיקה בעקבות השיפור, האם זוהי טעות? האם עליי לצרוך מחדש את האנטיביוטיקה עמ לשפר את מצבי מהר יותר? יש ברשותי צפוויט בכמות מספקת אשר רופא המשפחה סיפק לי למקרה חירום. 3. מה אני יכול לעשות כדי לזרז את הטיפול? אני משתדל לנוח ולהרים את הרגל ואף לשים קומפרסים קרים, האם זה עוזר? האם יש דבר מה נוסף שיכול לקדם את החלמתי? תודה מראש.

שלום, ממליצה לפנות לביקורת לאחר מיון במרפאת עור באיכילוב. לבדיקה קלינית . רגישות ואודם עשויים להישאר מספר שבועות. ממליצה להרים את הרגל במנוחה ולהימנע מפעילות מאומצת בתקופה הקרובה. בהצלחה!

שלום ילדתי לפני שבועיים ויש לי דלקת בדרכי השתן והנני מניקה הרופא שלי נתן לי מרשם לצפוויט פורטה האם מותר צפוויט פורטה בהנקה ? האם יכולה להיות השפעה על התינוק או כמות החלב? תודה

אין מניעה לקחת את התרופה במהלך ההנקה ולא צפויה השפעה מזיקה על התינוק.

האם מישהו מכיר את החיידק Citrobacter koseri שבודד מבדיקת שתן לאחר צריבה במתן שתן, ומה המשמעות?

http://jac.oxfordjournals.org/cgi/content/abstract/53/6/1076

אותו חיידק בדיוק בודד מהזרע של בעלי. הוא סובל מאוליגוספרמיה. האם החיידק הנ"ל יכול להיות המחולל הבלעדי של הירידה באיכות הזרע? נעשה גם מבחן רגישות. שאלתי: האם הטיפול האנטיביוטי צריך להיות משותף לו ולי ומהם המינונים הרצויים? במבחן רגישות נמצא החיידק רגיש לאמוקסי, צפלקסין ולטרימטופרים)

אבקש לדעת על החיידק Citrobacter koseri ועל השלכותיו. והאם יש צורך בטיפול גם בבין הזוג

גילו אצלי citrobacter koseri .מה זה ומה הטיפול ? בתודה, חיים

שלום אני משתמשת בקיורטן 40 מ״ג, וגלולות דיאנה 35 לסידור המחזור, לאחרונה יצאו לי בלוטות לימפה מוגדלות בגרון ולכן הרופא נתן לי אנטיביוטיקה בשם צפוויט פורטה 500, התחלתי להשתמש, האם זה פוגם בהשפעה של הקיורטן?, בנוסף רציתי לשאול אם זה בסדר שאני לא נותנת לעור שלי להיות יבש ומורחת המון קרמים, האם הקיורטן עדיין עובד? אני ממש חייבת לדעת לגבי השימוש באנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500 יחד עם הקיורטן תודה רבה:)

אין בעיה עם צ ושימוש הקרמים. בעת טיפול ב רואקוטן אסור ליטול אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים כגון: מינוציקלין ודוקסילין. בהצלחה!

אין בעיה עם צפוביט