טיפול פולשני: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אזהרה: הרמת עפעפיים ללא ניתוח אצל קוסמטיקאיות

האיגוד לכירורגיה פלסטית מזהיר את הציבור מפני ביצוע טיפול הרמת עפעפיים ללא ניתוח אצל קוסמטיקאיות באמצעות מכשיר פלזמה: מדובר בטיפול פולשני, הכרוך בהחלמה ארוכה, עלול לגרום לסיבוכים ולזיהומים עד כדי סיכון חיים ומגביר את הסיכון לפיגמנטציה ולהצטלקות קוסמטיקאיות רבות מפרסמות לאחרונה טיפולים של הרמת עפעפיים ללא ניתוח המתבצעים באמצעות מכשירי פלזמה שונים הידועים גם בשמות כמו פלזמה ג'ט, פיברוג׳ט, עט פלזמה (plasma pen) ואנרגיית פלזמה (Plasma). לאור העלייה בפרסומים אלה מזהיר האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית את הציבור הרחב מפני ביצוע טיפולים אלה, ואף פנה למשרד הבריאות בבקשה להתערבות מיידית. לדברי האיגוד, מדובר בטיפול פולשני, הכרוך בהחלמה ארוכה, עלול לגרום לסיבוכים ולזיהומים עד כדי סיכון חיים ומגביר את הסיכון לפיגמנטציה והצטלקות. ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית, מסביר כי: מכשירי פלזמה הם בעלי סכנה פוטנציאלית לפציעה פולשנית, סיבוכים, זיהומים ופגיעה בראייה. אפילו אנחנו הרופאים המומחים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטיפול פולשני

רשלנות רפואית - תמונת המחשה
רשלנות רפואית נשים שחלו בסרטן צוואר הרחם ולא אובחנו במועד לא תוכלנה ללדת. במקרה של רשלנות רפואית באב...
רפואה משפטית וביטוח - תמונת המחשה
רפואה משפטית וביטוח האסדרה החדשה של משרד הבריאות בנוגע לשימוש בקנאביס רפואי, הותירה חולים רבים מבולבלים ומא...
ללמוד עוד על טיפול פולשני
צלקות בעור: יש מה לעשות-תמונה

מגוון טיפולים, חדשניים ושמרניים, מאפשרים לטפל בצלקות ובחלק...

מאת: ד"ר מיכאל...
14/08/2014
וריקוצלה: הפרעת פריון גברית-תמונה

כ-10% מהגברים סובלים מוורידים מורחבים באשכים. אלה יכולים...

מאת: מערכת zap...
22/01/2014
שבץ מוחי: סימנים מקדימים ודרכי טיפול-תמונה

מהירות היא מילת המפתח בשבץ מוחי: זיהוי מהיר של הסימנים...

מאת: ד"ר רפאלי גיא
29/08/2018
כאבים בקיום יחסים: מהפכת הבוטוקס-תמונה

סובלת מכאבים בעת קיום יחסי-מין? עד לאחרונה הטיפולים הקיימים...

מאת: ד"ר זיו...
08/08/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפול פולשני?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפול פולשני: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני מתאוששת מהתקף פסיכוטי שעשה שמות ביכולות הקוגניטיביות שלי. ברגש ובתפקודים בסיסיים. קל וחומר גבוהים. אני יודעת שלא אוכל לחזור לאדם שהייתי לפני ההתקפים אך הייתי מעוניינת להעלות כמה שיותר את רמת התפקוד שלי. כיוון שברור לי שכל התקף נוטע הרס במח ,חשוב לי לברר האם במחלות פסיכיאטריות ונוירולוגיות לרבות פסיכוזה סכיזופרניה אוטיזם ושבץ מוחי ישנן מעבר לתרופות ולטיפולים קוגניטיביים ולא פולשניים למיניהם שבאים לעבוד עם מה שנשאר- טיפולים *פולשניים*שיכולים להביא להטבה במצב ולהעלאת התפקוד הבסיסי. האם השתלה של תאי גזע עשויה לעזור. ואם כן למי פונים כדי להתחיל בתהליך? החיים כך אינם חיים ולא ברור לי מדוע עד היום מלבד המשחק הסיזיפי בתרופות למיניהן לא נמצאה פרוצדורה שיכולה להוביל לשינוי משמעותי במחלה? האם נגזר על מי שחווה מחלה כזו לבלות את שארית חייו כמוגבל? מוכנה ללכת מאוד רחוק וכמה שצריך כדי להוביל לשינוי במצב הכללי שלי ולא יודעת למי לפנות מלבד פסיכיאטרים שלא יודעים לתת תשובה אחרת מ-פשוט לחיות עם זה. אשמח לכל פיסת מידע שתוכל לקדם אותי

כמי שגם עבר מצב פסיכוטי ואכן אני עדיין מוגבל בהרבה מוגבלויות אף שכבר עבר כמעט שנה מאז שיצאתי לחלוטין מכל הפסיכוזה והשאריות שלה, אך עם התרופות המתאימות אפשר להתגבר על הכל כמעט בלי ניתוחים מיותרים שיכולים בחלק מהמקרים רק להזיק, אלא שזה לוקח בדרך כלל הרבה זמן עד שמתגברים על ההגבלות בעזרת התרופות, ואין מה לעשות- דרוש הרבה סבלנות, והחצי שנה הראשונה אחרי המצב הפסיכוטי היא הכי קשה, ובחלק מהמקרים אפילו שנה ואפילו שנתיים, שלפי הידוע לי אחרי שנתיים עם הכדורים מגיעים לרמיסיה מלאה, כלומר להחלמה לגמרי מהקשיים עד שבחלק מהמקרים אפשר לשקול את הגמילה מהכדורים, אך בכל המקרים לפי הידוע לי (והדוקטור מן הסתם יפרט יותר) דרושה לפחות חצי שנה בשביל להגיע להחלמה. ואחרי שחצי שנה זו עוברת, (וכפי שכתבתי-לפעמים יותר)- אפשר כבר לראות את הפירות הטובים שמתחילים לגדול כתוצאה מהכדורים המתאימים. כך שמה שכתבת ש״אני יודעת שלא אוכל לחזור להיות האדם שהייתי לפני ההתקפים” זה לא מחייב. אמנם במחלה כמו סכיזופרניה זה לכל החיים אבל בהחלט אפשר בעזרת הכדורים להתגבר גם על זה. נסיים באיחול מעומק הלב (וכמי שחווה את זה גם על עצמו אני מאחל זאת באמת) שתרגישי טוב תמיד ושתתגברי על מה שחוללה הפסיכוזה ודומיה לכל השלכותיה.

שלום לשניכם תשובתו של מני כנה ונכונה. לנסות לקבל טיפול קסם כאן ועכשיו זה לא מציאותי בטח לא ניתוח עם תאי גזע כזה או אחר שנשמע כמו מדע בדיוני. המפתח נמצא אצל הפסיכיאיאטרים אך גם אצלך! לא להרים ידים ולנסות לחזור לתיפקוד על פי ההמלצות- לא משהו מלחיץ ומאתגר מידי! בהצלחה!

מי שלא מומלץ לגביו טיפול בתרופות מסוג בפוספונטניים על רקע של בעיות לסת כרוניות, שמעקרן פוגעות גם בשתלים ובעצם, כמו דלקות סביב השתלים שחוזרות ונשנות שלא ניתן לעכב טיפול פולשני מיידי לעת הופעתן, .שלרוב בכלל מסתיימות בעקירה בהולה של השתל ואז כמובן השתלה מחדש.... ברור שזהו סבל לא מתוזמן, מה גם שאיני יכולה לצפותו מראש ....לעולם איני יודעת מתי אזדעק לסיוע רפואי של מומחה פה ולסת, אבל זה קורה לפחות פעמיים בשנה ואו יותר מרגע שהתחיל מחדש טיפול שיקומי. (כך מצבי כ- 20 שנים) בכל אלה אני מאובחנת בצפיפות עצם נמוכה. במיוחד, כבר 30 שנים, אומנם ללא הפרעות שלד או תנועה. בכל אלה אני מתעניינת איזו תרופה שלא מהווה איום על עצם הלסת יכולה לתמוך בחיזוק צפיפות העצמות. שלא תמנע או תסכן אותי בנמק הלסת, ואו שניתן ליטול ממנה במקביל לטיפולי לסת שהם בדרך כלל פולשניים. אנא, בכל לשון של בקשה, אל תשיבי לי שזה סיבוך נדיר, שכן הוא לא נדיר בכלל לגבי מי שהם מטופלים כרוניים, ובכל מקרה החיים לא נעשים זולים אם סיבוך הוא נדיר, משמע אף אדם סביר אילו היה במקומי גם לא היה לוקח עליו סיכון שכזה.

שלום רב, לא ניתן לקבו טיפול מתאים ללא בדיקת חולה והתייחסות לבדיקות רלוונטיות והסטוריה רפואית. באופן כללי- טיפול באביסטה ובפורטיאו לא מעלה סיכון לנמק בלסת. אך לתרופות אלו ישנן מגבלות אחרות, ויש לדון עם רופא המטפל על הטיפול התרופתי המתאים ביותר. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה לך על המידע אגב אורחה, לא התכוונתי לקבוע לעצמי טיפול כפי שלכאורה עולה מתגובתך אליי. בוודאי לא דרך הפורום. נכון לעכשיו אני במיטבי ואיני רואה צורך רפואי ענייני לעת הזאת להיגרר לטיפולים שמקופלים בהם כל מיני סיכונים בפירוש מפחידים. ככלל, אני בגישה שככול שמדובר בתרופות שמייצרות סיכונים יש לשקול סיכון מול תועלת או האם בכלל מדובר בצורך רפואי בלתי מתפשר.,כלומר לבחון את מידת הנחיצות של השינוי המבוקש מול הסיכון שהתרופה מייצרת. בכל אופן תודה גדולה לך..

שלום רב. א. אין תרופות ללא תופעות לוואי כלל, לכן את צודקת ויש תמיד לשקול תועלת הטיפול מול סיכון שבו. ב. האוסטיאופורוזיס מאופיינת בסיכון מוגבר לשברים, והתרופות מונעות שברים או מפחיתות סיכון לשברים. לכן אני מציעה לך לדון עם רופא לגבי סיכונים שלך לשברים ובהתייחס לנתון זה- להחליט על אפשרויות טיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

המחקר מעלה שנשים שלהן צפיפות עצם נמוכה מתחת למינוס שלוש, באופן פרדוקסלי ואו בניגוד להנחת העבודה של המחקר דווקא הן מי שלא מעורבות בתאונות בהן שבירת עצמות. מכל מקם אמי מסתייגת מטענת רופאי קופת חולים שאם למשל אני אפול.....? שאלתי למה פתאום שאפול? ענו לי "למשך בור בכביש" (???) נדמה לי שעליהם לטפל בסוגיות שכאלה באמצעות הרשות המקומית ולא ע"י מתן תרופות..... זה כבר קרוב ל- 30 שנים שאני מאובחנת במינוס 3.3 ו/או מינוס 3.2 . מעולם לא חוויתי שבר, ולא כאבים מסוג כלשהו , גב, כתפיים, רגליים וכדומה. אני זקופה ללא עקמת או גיבנת. בבירור רפואי פרטי הוסבר לי ע"י מומחים מהשורה הראשונה במדינה. וכנראה גם ברמה בינלאומית. שצפיפות עצם קבועה נמוכה במיוחד כמו אצלי שלא משתנה,מאופיינת אצל נשים דקיקות ואו זעירות וזו בפירוש לא מחלה אלא תכונה גנטית. הם חולקים על המודל הקיים בעניין אבחון מחלות השלד, וטוענים שזאת לא מחלה, ואין לתת תרופות בגלל "בור בכביש", או למשל התמוטטות מבנה... או תאונות דרכים שעניינן בכלל אחריות המשטרה בשל עבירות על תקנות התעבורה של המשתמשים בדרך.. לטעמם הגם שנשים זעירות הן עדינות יותר כל עת שאין להן הפרעות תנועה או שלד, יש להתייחס אליהן כבריאות. מה דעתך?

שלום רב. א. שבר אוסטיאופורוטי הוא שבר בתוצאה מנפילה מגובה עמידה או ללא חבלה. שבר עקב תאונת דרכים או התמוטטות מבנה לא נחשב שבר אוסטיאופורוטי ולא דורש טיפול בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס. ב. אני שמחה שלא היו לך שברים. ג. צפיפות עצן נמוכה גנטית גם מהווה סיכון לשברים, במיוחד בגיל המעבר. ד. החלטה על צורך בטיפול תרופתי או מניע מטיפול תרופתי- היא החלטה שמתקבלת אך ורק בפגישה עם רופא, ולא דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

המומחה אמר לי מפורשות ש"בור בכביש" זה לא מחלה (על אף שלכאורה מפגע שעשוי לגרום למעידה מגובה עמידה) , ואין שום הצדקה במקרה שלי ליטול תרופות שעשויות להיות לגביי מסכנות חיים. עוד הוא אמר ש"צפיפות העצם" זאת לא מחלה בשום מקרה, ויש להתייחס אליה רק אם ואו במידה שיש מחלות רקע שעשויות לגרום למעידה כתוצאה מאיבוד שיווי המשקל, למשל מחלת הנפילה, או פרקינסון וכדומה, או הפרעות שלד .. עוד טען בלי שבכלל שאלתי, שאין הוכחה חד משמעית שמניעת התהליך הטבעי של פירוק והתחדשות העצם, כלומר מניעת פירוקה, תורם לחוסנו של השלד,. רוב הנפגעות ממעידה הן נשים שקבלו תוסף מסוג ביספוספונטים. ואין בכלל רישום של שברים לגבי מי שלא נטלו מהתרופות. בשורה התחתונה הוא הרגיע אותי ואמר שאני בריאה ואין לי מה להיגרר להפחדות של רופאים שלא יודעים לחשוב.

שלום רב, ברצוני שוב להדגיש שהפורום לא מיועד למתן יעוץ אישי בטיפול, ואני לא ממליצה לך אישית על נטילת אף תרופה. החלטה על טיפול תרופתי מתקבלת אך ורק בפגישה עם רופא פנים מול פנים, תוך דיון מעמיק על כל תרופה. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום אני מאובחנת אוסטיאופורוזיס קרוב ל 10 שנים. במינוס 2.8. ניסיתי רוב התרופות הקיימות למחלה. מכל אחד היו תופעות לווי קשות. הפסקתי את התרופות מייד כאשר הופיעו הסיבוכים. מפרוליה -התרופה האחרונה שלקחתי -הסיבוכים ( כאבים בלסת) הגיעו בזריקה השניה . לא היו לי כאבים בשלד ולא השברים. יש לי עקמת קלה ואיבוד גובה האופייני לגילי (68) חידשת לי שצפיפות העצם הנמוכה היא תכונה גנטית ולא צריך לקחת תרופות. כנראה שהגוף רמז לי בתופעות לווי שהתרופות רק מזיקות. הלכתי לפרופסורית ידועה והיא לוחצת להתחיל בפרוליה וטוענת שלא הבחנתי נכון בתופעות הלווי של התרופה. אני מאוד קשובה לגוף ובטוחה שהכאב בלסת היה רק מהתרופה. אבקש ממך את השם של המומחה - רוצה להתייעץ גם איתו כדי להיות בטוחה בהחלטתי לא לקחת שום תרופה. תודה מראש על תשובתך. בברכה.

שלום רב. א. נכון שיא בצפיפות העצם מוגדר גנטית, אך באנשים עם נטיה גנטית למסת עצם נמוכה מגיל צעיר מסת העצם יורדת עוד יותר בגיל המעבר. אני לא יודעת מי אמר לך שלא צריך לטפל במסת עצם נמוכה בגיל 68. ב. כאבים בלסת ככל הנארה לא היו קשורים לפרוליה. ג. לא יודעת אצל מי הית בהתייעצות, אך ההמלצה נראת לי טובה. ד. הפורם לא בא כדי להפנות מטופלים ליעוצים פרטיים. את יכולה למצא באינטרנט את הכתובת הרצויה. בברכה, דר ילנה סיגל

לפני 3 שני עברתי ארוע מוחי לאחר מס שעות עי טיפול ב tpa חזרתי לעצמי ללא סיבוכים השאלה אני בטיפול השתלת שיניים כמה זמן ניתן להפסיק קסרלטו אגב לפני 3 חודשים עקרתי 2 שניים ו2 שתלים עשיתי היה לי המון דימום שלא פסק עד שחזרתי לרופא שהדק את התפרים בבקשה מה עלי לעשות .תודה

מפסיקים קסרלטו 24-48 שעות לפני טיפול פולשני. במידה וחייבים להמשיך טיפול לדילול דם עוברים להזרקת Clexan תת עורי לפי המלצות של רופא מטפל. ביום הטיפול אין להזריק Clexan. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

שלום רב, מזה זמן אני סובלת מכאב בגב תחתון, ולקחתי שבוע ארקוקסיה 90 מ"ג ללא הטבה. היום הלכתי לאורתופד אחרי שתארתי את הכאב ושהוא מקרין לטוסיק ומתגבר בעמידה / הליכה, הוא נגע בי בגב ב-3 נקודות ואז החליט לתת לי 5 זריקות אביטרן אחד ליום וזלדיאר 325 מ"ג לשבוע פעמיים ביום. אמר שכנראה זה לחץ על עצב בלי לפרט יותר מידי.. אני מאוד חוששת מזריקות ומחטים בכלל, ובטח בגב! לא בוצעה בדיקה מקיפה כלשהיא, הוא לא עשה צילום או CT וגם לא הופניתי למשהו פחות פולשני כמו פיזיותרפיה או כירופרקטיקה לפני שמתחילים בדברים בזריקות.. האם זה מקובל? האם זה סביר? ומה עושים עם פחד מהזריקות? האם האפקט של הזריקות הוא לא מיידי ואח"כ חולף, אז מה הטעם? והאם לא צריך לעשות צילום או בדיקה כלשהיא לפני טיפול פולשני בזריקה? תודה, שיר

נשים בצד את הסביר או המקובל - מה שברור שלפני שמתחילים טיפול פולשני- צריך אבחנה ברורה. אי לכך - מסכים כי בדיקת CT או MRI של עמוד השדרה המותני היא השלב הראשון. תרגישי טוב דר' קינן

02/08/2014 | 20:48 | מאת: שיר R
מתוך פורום כאבי גב

אני בהחלט אלך לאורתופד יותר "רציני" כדי לקבל חוות דעת ובדיקות לפני שאני מתחילה טיפול כזה. תודה!

פורומים בנושא טיפול פולשני
פורום ביטוח נסיעות לחו"ל
רן מזרחי, יענה על שאלותיכם בנושא ביטוח נסיעות לחו"ל.
פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד
ד"ר אודי פרישמן ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לבעיות של מימוש זכ...
פורום תביעות ביטוח
ד"ר אודי פרישמן, מומחה לניהול סיכונים וביטוח, יסייע לכם לקבל מחברות הביט...