בדיקות לשלילת פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

21/12/2017 | 20:44 | מאת: אביבית

שלום, כאשר יש חשד לפרקינסון, והבדיקות הקליניות תקינות, ואינן מעידות על קיום המחלה, למעט רעד, האם יש איזה שהיא בדיקה, חוץ מאשר סריקת המוח ב - fdopa, על מנת לאשש או לשלול את המחלה? כי שמעתי על אפשרות של קבלת תרופה, ובדיקה אם יש שינויים במצב. זה נכון גם לגבי רעד? מה תוכל לומר לי על כך . תודה

לאביבית שלום, ישנן סיבות שונות לרעד, ומחלת פרקינסון היא אחת מהן. סריקת המוח עם F_DOPA עוזרת לזהות את מחלת פרקינסון. בדיקה בלתי תקינה מאשרת את התהליך, ובדיקה תקינה לרוב שוללת אותה. ניתן לראות תגובה למתן תרופה מסוג L_DOPA גם באנשים שאין להם מחלת פרקינסון, ולעתים אין תגובה למתן תרופה בחולי פרקינסון. לכן מבחן זה מדויק פחות. ראי גם מאמר משנת 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4749509/ בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים