סימנים של מחלת פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/12/2017 | 13:56 | מאת: נפתלי

שלום, האם כשיש מחלת פרקינסון היא יכולה להתחיל ברעד בלבד, או שיחד עם הרעד קיימות תופעות קליניות , או ליקויים קליניים שמתלווים למחלה ? האם רעד בלבד מספיק לאבחון ? במילים אחרות : האם בדיקה קלינית תקינה יחד עם נוכחות של רעד( לא בזמן הבדיקה), יכולה לשלול אבחון של המחלה ? רק רעד יכול להצביע על קיום המחלה? תודה על תשובתך, נפתלי.

לנפתלי שלום רב, שאלתך מורכבת, אשיב בהכללה. קיימות מחלות שתחילה סימניהן או כל התבטאותן נראים לסירוגין. במקרה זה -- בדיקה תקינה בשעה שאין סימנים לא תשלול את המחלה. מעבר לכך -- ראה "יעוץ פרטני מחייב בדיקה." בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים