קשיים בדיבור מעל 3 שנים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/01/2018 | 16:54 | מאת: המתעניין

שלום רב! אני מתעניין בקשר לדודי כבן 70, לפני כ 3 שנים החל לסבול מסוג של גמגום כמו "בליעת מילים" בסוף משפט ולאט עם הזמן החמיר עד כדי חוסר יכולת לתקשר בדיבור. ביצע CT ללא ממצאים מיוחדים האבחנה ע"י רופא השיניים (חוסר יכולת להחזיק את הפה פתוח לאורך זמן) וע"י קלינאית תקשורת היא רפיון בשרירי הפה קיבל תרגילים מקלינאית התקשורת ללא תוצאות עד עתה הדבר גורם לו לעצבות ולאי יציאה מהבית למקומות שצריך לתקשר (זה כמו גמגום קשה) האם יש דרכים נוספות לעזור לו?

למתעניין שלום רב, כדאי שדודך יגיע לאבחון נוירולוגי. אם יש דבר גרוע יותר מאשר לפתח בעיה שנשמעת כבעיה נוירולוגית, זה לפתח את הבעיה הנ"ל ולהסתובב ללא אבחנה. ברור שאינני יכול לעסוק באבחון בהתכתבות. אשמח לראותו במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים