אפילפסיה - בדיקות שמוודאות את קייומה או חוסר קיומה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/12/2017 | 13:02 | מאת: עמית

היי, רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם אין (!) לי כבר אפילפסיה. אני נוטלת כדורים כבר שנים ולא נפלתי כבר חודשים, , כמעט שנתיים. אני יודעת על אנשים שהייתה להם אפילפסיה והיום כבר אין להם. מעניין אותי לדעת איך הם "גילו" שהם בריאים? יש בדיקות מסויימות שצריכים לעבור שמאשרות שהאפילפסיה אינה ? אם כן מהן? תודה רבה

לעמית שלום, שאלתך דינה להענות על ידי הרופאים שמטפלים בך, ועל כן אתן תשובה כללית ביותר. יש מקרים בהם הנטיה לפרכס חולפת, ויש מקרים שהיא איננה חולפת. בנסיבות שחושבים שישנה אפשרות שהנטיה לפרכס חלפה , לעתים מנסים לבדוק אם אמנם כך הדבר. בנסיבות שבהן אין סיבה לחשוב שהנטיה לפרכס חלפה -- אין נוטים לבדוק את הדבר, גם אם חלפו מספר שנים ללא פרכוסים. הדבר תלוי, בין השאר, בגורם לפרכוסים, בשאלה, עד כמה היה קשה לגרום להם להפסיק, ובשאלה -- מה הנזק הצפוי אם ישובו. מעבר לכך --- שוחח עם רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים