בדיקת fdopa במכון לרפואה גרעינית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

25/12/2017 | 09:26 | מאת: ענת

רציתי לברר אם הבדיקה הנ"ל יכולה לשלול בוודאות מחלת פרקינסון? האם תשובתה של הבדיקה היא וודאית ? וכן, האם בבדיקה עצמה יש סיכון לנבדק? תופעת לוואי? או תופעת לוואי מאוחרת? תודה מראש, ענת

לענת שלום, לרוב בדיקה תקינה שוללת מחלת פרקינסון, אך לא תמיד. בנוסף -- ישנם קרובי משפחה למחלת פרקינסון, שבהם הבדיקה תהיה תקינה. הבדיקה איננה מסוכנת. ראי גם מאמר ראי גם מאמר משנת 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4749509/ בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים