שאלה לגבי תופעות לוואי חריגה של תרופה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

01/01/2018 | 16:30 | מאת: אליהו

לפרופ' ערמון שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלתי: אני סובל בשנים האחרונות מתמסונת מעי רגיז (IBS). בשבוע האחרון ככל הנראה סבלתי משלשול באופן קיצוני ובמקביל מהתפרצות נוירופתיה קיצונית שאינו נובע מסוכרת (אני באופן כללי מאוזן כעת). רופא המשפחה רשם לי בזמנו את התרופה Gabapentin כי סבלתי מנוירופתיה בעבר אך בד"כ ההתקפים חלפו מבלי שהצטרכתי ליטול התרופה בסופו של דבר. אתמול בערב בעקבות התקף הנוירופתיה הקיצונית השתמשתי בGabapentin בפעם הראשונה והיום חשתי שיפור משמעותית בסיפטומים. אולם השלשול שסבלתי ממנו לפני כן חזר ובנוסף היה לי אירוע מביך של אי שליטה בסוגרים בעת שהייתי בעבודה. שאלתי היא: האם ייתכן שהGabapentin בהיותו תרופה שפועלת על מערכת העצבים הוא זה שגרם לאירוע הזה והאם עדיף שאפסיק ליטול אותו בעקבות כך. בתודה מראש ובברכה, אליהו

לאליהו שלום, פנה להערכה דחופה בחדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים