מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/01/2018 | 22:49 | מאת: משה

שלום רב, אימי בת 82 עשתה בדיקת MRI כמעקב אחר מניגיומה שהתגלתה לפני כ-20 שנה, שאלתי לגבי מימצא זה: "מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר", מה פשר משפט זה?. וזו תוצאת בדיקת ה-MRI במלואה: חדרי המח וחללי ה-CSF ברוחב תקין. קו האמצע שמור. מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר. אין עדות למוקדי דמם או הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. שוב מודגמת מנינגיומה פריאטלית - עפ"נ קונבקסיטי אחורי משמאל בקוטר 12*11 מ"מ ללא בצקת או סמני לחץ משמעותיים. עם האדרה היקפית בלבד כעת. בחלקה הגדול מסויד. אין עדות למוקדי נוספים האדרה חריגה לאחר הזרקת ח.נ. מעבר קרניו-צרביקלי שמור. מודגם מילוי תקין של הסנוסים הורידיים. לסיכום: לסיכום: ללא שינוי משמעותי בגודל המנינגיומה ההיקפית משמאל כמפורט שאר הממצאים כמפורט. תודה מראש

למשה שלום, "מוקדי אות בודדים ברצפי T2 פלייר" שכשמם כן הם. רצפי פלייר FLAIR: אחת משיטות הפקת דימות ב- MRI. לרוב הם נטולי משמעות מסוימת כאשר בודדים. במקרים אחרים תיתכן להם משמעות. לשם הבהרה מלאה כדאי שתראה את הדימות יחד עם הרופא שביקש את הבדיקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים