לוראזפאם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפרעת חרדה? בלי פאניקה!

התקף פאניקה עלול להפוך למעגל קסמים, שבו ההימנעות מגורמים מעוררי חרדה משתקת את האדם. בטיפול התנהגותי-קוגנטיבי יוצאים למלחמה בפחדים הרגשתם התקפים בלתי צפויים של פחד עז ללא סיבה נראית לעין, מלווים בדפיקות לב, כאב בחזה, הזעה, רעד, חולשה ברגליים, קוצר נשימה? ככל הנראה, חוויתם התקף פאניקה. מרבית בני אדם חווים לפחות התקף פאניקה אחד במהלך החיים. רועי, בן 34, נשוי ואב לשני ילדים, עובד בחברת מחשבים, בריא לחלוטין. באחד הימים הלחוצים בעבודה, באמצע ישיבת צוות, התחיל לפתע להרגיש חנק, יובש בפה, חולשה כללית ותחושה שעוד רגע הוא עומד להתעלף. רועי עזב את הישיבה ורץ למשרדו. המזכירה הזמינה לו אמבולנס, ורועי פונה לחדר המיון. בחדר המיון רועי נבדק ואושפז לצורך השגחה למשך 24 שעות, שבמהלכן בוצעו בדיקות רפואיות מקיפות. הוא שוחרר לביתו עם רשימת המלצות, תוך הבטחה שבעייתו לא רצינית. אולם, בשובו הביתה רועי חווה את התחושות הלא נעימות...
ללמוד עוד על לוראזפאם
הפרעת חרדה? בלי פאניקה!-תמונה

התקף פאניקה עלול להפוך למעגל קסמים, שבו ההימנעות מגורמים...

מאת: אירנה...
09/07/2009
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל ללוראזפאם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

לוראזפאם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, מחמת כאבי גב תחתון כרוניים, מזה למעלה מחודשיים אני נוטלת 1 טבליה זאלדיאר מדי לילה לפני השינה. הכדור עוזר לי אם כי לא מפיג הכאב בשלמות. שאלתי: האם זאלדיאר יכול לגרום להתמכרות (הרי הוא מכיל טרמדול, אמנם במינון נמוך), וכמה זמן אני יכולה להמשיך וליטול אותו. כמו כן - אני נוטלת לפנות בוקר 1 מ"ג לוריוואן להרגעה. האם יש אינטראקציה בין שתי התרופות הללו? והכי חשוב: בקרוב אני מעוניינת לחדול ליטול את הזאלדיאר. מכיוון שאין בכדור קו חציה אני מבינה שאי אפשר לרדת בהדרגה (הכדור מצופה). האם יש צורך בהדרגה או אפשר פשוט לחדול מעכשיו לעכשיו. תודה וברכה אריאלה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. למרכיב ה-TRAMADOL בתכשיר זה, פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות. מומלץ להשתמש בתכשיר זה במינון היעיל הנמוך ביותר ולמשך הזמן הקצר ביותר שנדרש. אמנם מדובר במינון נמוך אך מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול. יש לציין כי קיים תכשיר נוזלי המכיל TRAMADOL – המאפשר מתן טווח מינונים לפי מספר הטיפות. Lorivan, אשר החומר הפעיל בו הוא Lorazepam, הינו חומר השייך למשפחת הבנזודיאזפינים. בנטילה מקבילה של שני תכשירים אלו יש להיות מודעים לסיכון המוגבר לדיכוי מערכת העצבים- דבר אשר עלול להתבטא בתחושת עייפות מוגברת ובלבול. יש לשים לב לסיכון זה בעת ביצוע פעולות מורכבות כגון נהיגה או הפעלת מכונות.

שלום דוקטור נטלתי כדור לוריוון בין פעם לפעמיים ביום במשך חודש הפסקתי ללא הדרגה ברצוני לשאול מהן תופעות הלוואי אחרי הפסקת הכדור.התופעות הן דופק מואץ תודה רחל

שלום, סימני הגמילה סביר להניח שמתפתחים אחרי שימוש בתרופה לפחות 3 חודשים. סימני הגמילה כוללים : דופק מואץ, פרכוסים, הלוצינציות, חרדה ועוד.

לפני חודשיים השתחררתי מאשפוז של חודש וחצי לאחר ניסיון אובדני ודיכאון קשה... קיבלתי מיקס של כדורים וחשבתי שהגעתי לאיזשהו איזון. במהלך החודשיים האלו היו ימים טובים ויפים קשים עד קשים מאד, היו לי מחשבות אובדניות אבל מה שמנע אותי מלעשות משהו זה הילדים. החשש שהם יאבדו את האמון בי אחרי שאיעלם להם שוב. (הם בגילאי יסודי) כל הזמן דחקתי את המחשבות. ואמרתי לעצמי שאנסה לסחוב עד הקיץ ואז כשהם יהיו בחופש אשלח אותם לאבא שלהם ואאשפז את עצמי. ככה הם פחות ירגישו את זה. זה היה סוג של לדחות את הקץ ... אבל עכשיו אני כבר לא יודעת אם אשרוד עד הקיץ. ומצד שני אולי זה 'רק' הקושי של החג וזה יעבור? אבל עדיין..אני על קוקטייל שלם, רק העלו לי מינונים אחרי האשפוז ואני לא חושבת שאני אמורה להרגיש ככה :-( מיואשת חסרת תקווה עם רצון למות ומחשבות אולי אובדניות. מרגישה שאני לא מסוגלת להכיל את עצמי, תוהה מה בכלל יעזור לי אשפוז והתשובה היא שזה רק בשביל שמישהו 'יחזיק' אותי לפני שאני יעשה שטויות. ואולי יעקוב שוב אחרי הכדורים. לא נשמע לי שאני אמורה להרגיש ככה עם כל זה. מוזר לי שעם כל מה שאני לוקחת עדיין יש לי מחשבות כאלו והם רק הולכות ומתגברות במקום להיעלם... האמת שאני לא ככ יודעת מה השאלה שלי. אולי חוו'ד האם המצב תקין ורק לחכות קצת שיעבור, או לא תקין וצריך לשנות או באמת לחזור לאשפוז...

השתחררתי עם הבחנה של דכאון והפרעת אישיות (היו לבטים בין זה לבין הפרעה ביפולארית) לוקחת ויפקס, קלונקס, סרקוול, ולמיקטל (לוריוון בsos לאחרונה כל יומיים כמעט) ויש לי גם בונדורמין שלשמחתי אני לא מרגישה צורך ולא משתמשת

שלום רב שילוב התרופו שאת לוקחת הינו יעיל ומקובל , בריאות שלמה

שלום רב התרופות יעזרו , אם את יכולה להיות אולי בהתאם למצבך בטיפול פסכאטרי יומי שווה לבדק את האופציה הזו כי אז ראת יוצאת הבייתה כל יום , כמובן זה תלוי אם אין מחשבות אבדן .

תודה. האם זה תקין שיש כאלו מחשבות למרות הטיפול התרופתי ופשוט צריך ללמוד להתמודד, או שזה משהו שדורש התייחסות וטיפול ואולי שינוי של התרופות?

אלו מחשבות כפייתיות . הטיפול התרופתי יעזור

עניתי כבר

שלום רב כמובן עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי חזרה לאשפוז , לחילופין תן עוד צאנס לכדורים תודה

שלום ד"ר מזה כמה שנים אני חושדת שאמי סובלת מהפרעת מצב רוח ו או מחלת נפש כלשהי. לפני מספר חודשים הפצרתי בה לגשת לפסיכיאטר וכך היא עשתה. היא אמרה שהפסיכיאטר אמר לה שאין באפשרותו לעזור שכן הדבר שהיא זקוקה לו הוא טיפול פסיכותרפי. לפני מספר ימים מצאתי במגרה בביתה שני סוגים של כדורים; האחד נרשם עי רופאת המשפחה- לוריוון. ואילו השני הוא אריפלי 5 אשר נרשם עי רופא פסיכיאטר. שאלתי היא, באילו מצבים פסיכיאטר נותן מרשם לאריפליי? התעמתתי איתה בנושא והיא אמרה שהוא רשם לה את התרופה כעזרה ראשונה למתח וחרדה שמהם סובלת (יש לציין שהיא מאשימה אותי במצבים אלו). האם היא דוברת אמת לפי נסיונך? אשמח לעזרתך. תודה רבה.

שלום לך הפעולה שעשית בחיטוט במגרה של אמך ואף להוועץ ברופא ללא הסכמתה היא פעולה פולשנית שאינה מכבדת פרטיותה של אמך וכמובן שאינני מוכן לשתף פעולה עימה.