סימפטומים של דמנציה בגיל 60

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/01/2018 | 11:36 | מאת: זוהר

שלום, אמא שלי אובחנה לאחרונה כחולת דמנציה בשלב הראשוני ואני קצת חוששת שממהרים לתת כותרת שאולי בכלל לא מתאימה. קצת רקע. אמא שלי בת 60,אם חד-הורית, יצאה לפנסיה לפני כ5 שנים. כבדת שמיעה (מכשירים בשני האוזניים) וסובלת מתת תפקוד של בלוטות התריס ואינה לוקחת כדורים בגלל זה. מאז היציאה לפנסיה אנחנו מרגישים שחלה התדרדרות בהתנהגות וההבנה שלה. היא מרבה לשכוח איפה היא שמה דברים, מזניחה את העניינים הכספים (לא משלמת חשבונות ומתעלמת מהחובות שנוצרים לה) ולא תמיד מבינה מה אומרים לה (אני מדברת איתה בטלפון ומודיעה שאני לא באה לשבת ואז אחותי אומרת שאמא אמרה לה שאני באה..) כל אלה אכן נראים כמו ספטומים של דמנציה, אבל העניין שבעייני זה לא ברמה כזאת. היא אומנם לא זוכרת איפה היא שמה דברים אבל בסוף הם לא נמצאים במקום שלא קשור כמו לדוג' במקפיא, אלא בתוך תיק שהיא שמה בארון. קראתי שלעיתים יש ירידה קוגנטיבית קלה (MCI) שנגרמת מחוסר ייציבות של בלוטות התריס ותופעות של מצב נפשי והסימפטומים שלה עלולים להיות דומים לסימפטומים של דמנציה. אציין שלפני כשנתיים, אבא שלה נפטר מה שמוסיף התמודדות שמשפיעה על המצב הנפשי. בדיקת C.T יצאה תקינה. אשמח לשמוע חוות דעת, האם ישנה אפשרות שהאבחון שנתנו שגויי ואיזה בדיקות ניתן לעשות על מנת לוודא את זה.

לזוהר שלום רב, אם יש לך ספקות לגבי האבחנה שאמך קבלה - אתה מוזמן לפנות עם אמך לחוות דעת פרטנית מסודרת. שכיח מאד, שמי שקבל אבחנה של דמנציה ירצה שהאבחנה תאושר על ידי נוירולוג נוסף, ויעוץ מסודר היא הדרך לעשות זאת. אשמח לראותכם במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים