פגיעה במיאלין susac או ms

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

02/01/2018 | 18:12 | מאת: הופ

ביצעתי mri מוח מצב התשובות: .T1,T2,FLAIR,DTI,SWI בסדרות בוצעה הבדיקה מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים רחבה כביטוי לאטרופיה. גם הפעם מודגמים שינויים נרחבים באות בחומר הלבן עם מעורבות של הקורפוס קלוסום ללא עדות למוקדים בגומה האחורית. לאחר הזרקה אין עדות להאדרה פתולוגית. בהשוואה לבדיקה הקודמת אין מוקדים חדשים. אין עדות לממצא אחר. לסיכום: תהליך דמיאלינטיבי כרוני יציב. האם בהכרח מתאים לתסמונת susac או שיתכן ומתאים גם ל ms? האם היה ומדובר בתסמונת susac שהבהתי לעיתים חולפת לאחר מספר שנים יכול שיתפתח גם ms? האם יכול להיות שמדובר בms וחא בהכרח ב susac? האם הטיפול בשתי המחלות שונה? האם בשתי המחלות יש פגיעה במיאלין? תודה רבה

להופ שלום רב, MS ומחלת SUSAC הן מחלות שונות. התיחסות פרטנית אל מצבך או הבדיקה שעברת מחייבת התיעצות מסודרת. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה." אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים