פענוח MRI מח מעקב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/12/2017 | 14:00 | מאת: XX

שלום, עשיתי MRI מעקב לממצא בהיפופיזה והתוצאות הגיעו: "בין הנוירו והאדנו-היפופיזה מוקד יחסית היפואינטנסי בסריקה שלאחר הזרקת חומר ניגוד נראה ללא שינוי מאז הבדיקה הקודמת. במנח הסגיטלי נמדד כ- 3 מ"מ. אין סטייה של הגבעול, לחץ על הכיאזמה או הסינוס הקברנוזי. " ב MRI לפני שנה היה כתוב: "מודגם אוכף בגודל תקין. גבעול הבלוטה אמצעי. הבלוטה בגודל תקין. לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה. היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים." מהמעט שאני מבינה הממצא הצטמצם. ונראה שתקין ב"ה. האם לדעתך עליי לעשות בדיקות דם של הורמונים אם ה- MRI תקין? יש צורך בכלל לחזור לרופא אם התוצאה תקינה? אני עדיין לא מאובחנת ולא מטופלת כי עדיין לא עשיתי את כל הבדיקות ששלחו אותי (בכלל יש צורך אם אר.איי. תקין?). אין לי תלונות חדשות, ועם הבעיות הקיימות למדתי להסתדר. תודה!!

ל- XX שלום, אנא השלימי את כל הבדיקות להן נשלחת וחזרי אל הרופא שהזמין את הבדיקה כיד לקבל מענה מלא לשאלותיך. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה" בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/12/2017 | 22:55 | מאת: XX

אחזור לרופא... אבל מבחינת ה MRI כשהוא עומד בפני עצמו, התוצאה תקינה נכון?

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים