בדיקת EEG חוזרת לא תקינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/11/2017 | 13:30 | מאת: אביטל

בת 34 ברקע מחלת כליות כרונית מסוג IGAN . מלבד זה אני כבר שנים מאובחנת כסובלת ממיגרנות. הוצע לי בעבר שימוש בדרלין, למיקטל, אימיטרקס וכו'.התרופה היחידה שהעזתי ליטול היא אימיטרקס שמעט עזרה אך האירעים באים בתדירות גבוהה. הייתי במעקב אצל מס' נוירולוגים שרצו לתת לי תרופות אנטיאפילפטיות כמו דפלפט אך לא נטלתי אותה. מנסה להסתדר עם אימיטרקס ואופטלגין. מס' פעמים נשלחתי לבצע בדיקת אי אי גי. פעמיים יצאו פתולוגיות ופעם אחת תקינה. ולכן הוצאו לי תרופות אנטיאפלפטיות שהבנתי שעוזרות גם למיגרנה. בתאריך ה 14/11/2017 ביצעתי עוד אי אי גי ואשמח לקבל הסבר על התוצאה עד שאגיע לנוירולוג. התשובה שנכתבה לי היא: תרשים בערנות- רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטה קדמית ואלפא אחורית 9-10 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים לעיתים מעורבת בגלי תטא ללא תגובה פתולוגית באוורור יתר או גירוי פוטי. לציין בדקה ה 3.09 של הבדיקה קטע בודד של פעילות זיז וגל פרונטו צנטראלי למשך שתי שניות. לסיכום: אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ממליץ לבצע אי אי גי בחסך שינה. אשמח לדעת מה אומר הפיענוח הנ"ל. תודה רבה

לאביטל שלום רב, הבדיקה איננה תקינה. ראי: "אי אי גי בערנות במשך 30 דקות עם גירוי פוטי והיפרוונטילאטיה --- חורג מהתקין. בשל אטיות כללית קלה לא קבועה ופעילות אפילפטיפורמית אינטר איקטלית פרונטו צנטראלית ". על כן כדאי לשוב ולפנות לרופא שהזמין את הבדיקה כדי לשוחח על משמעותה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים