רעד בזרועות ובשכמות בזמן ההתעוררות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

05/12/2017 | 19:11 | מאת: לילך

שלום ד"ר, לאחרונה אני מרגישה תחושות של רעד בזרועות, בשכמות ובצוואר בשכיבה במיטה לקראת השינה ובזמן היקיצה בבוקר.אני חא יודעת מה קורה בשינה מבחינת הרעד. הייתי אצל נוירולוג בקופת חולים ששלל מחלת פרקינסון(לסבתי היה פרקינסון). אבל יש לי כיוון אחר והייתי רוצה לשאול את דעתך: אני סובלת מלחץ דם שלעיתים עולה מאוד ובבת אחת. במקרים כאלו, ומאחר שכך טפלו בי מספר פעמים במיון, כשאני במצב כזה אני לוקחת כדור אסריל, וכן כדור הרגעה כלשהו. בבית חולים נתנו לי בעבר קלונקס ככדור הרגעה בתוספת לאסריל, וכשהדבר קורה בבית, אני לוקחת את האסריל עם אלפרליד. אתמול, עלה לי לחץ הדם מאוד, ולקחתי בערב/לילה את האסריל ואת האלפרליד, לחץ הדם אכן התאזן תוך כשעה וחצי, ושמתי לב שמלבד עובדה זאת, גם ישנתי טוב, ולא הרגשתי שום רעד כפי שתארתי בשאלתי הקודמת. בבדיקה שעשיתי וחישוב שלי, הבנתי כי אני לוקחת את כדור ההרגעה - אלפרליד בממוצע פעם בכחודש, וכן לפני זה גם נתנו לי מס' פעמים בבית חולים קלונקס. למעשה ההיכרות שלי עם כדורי הרגעה והשימוש כפי שתארתי לעיל, החלה כאשר הגעתי פעם אחת למיון בבית החולים עקב לחץ דם גבוה. האם התופעה שאני מתארת (הרעד)יכולה לנבוע מכדורי ההרגעה הנ"ל, או שאשאל באופן הפוך - האם כדורי ההרגעה האלו באופן ובתדירות שאני מתארת שלקחתי, יכולים להוות סיכון להופעת פרקינסון ?? ושאלה נוספת וחשוב ברשותך: האם העובדה שהרעידות לא היו קיימות לאחר נטילת האלפרליד אתמול, כן עשויות להעיד על מחלת פרקינסון, וכשמישהו חולה בה ורועד, עשוי להרגיש רגיעה ברעד בעת מתן אלפרליד ודומיו? אוסיף כי אני לוקחת באופן קבוע טריטייס ואספירין ( קרטיה 100) בשל קרישיות יתר בדם . מודה לך על תשובתך .

לילך -- אנא הפני שאלות מורכבות אלה לרופא במפגש פנים אל פנים. הסבר כללי להמלצהזאת: ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע. ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה. יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה. עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה. עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת. על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית. אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222. המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים