דופלר קרוטיס השוואה בין תוצאות קודמות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

19/12/2017 | 09:16 | מאת: רינה

שלום, אני בת 70, לאחר שבץ מוחי קל לפני כעשור. סובלת מכולסטרול וסוכרת. אני מטופלת בקרטייה 100 מ"ג אחד ליום, amlodipine 10 , ocsaar 50 וגם קרסטור לטיפול בכולסטרול ועוד כדורים נגד סוכרת תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות. עברתי דופלר קרוטיס לפני כשנה וגם ממש עכשיו אצל טכנאי אחר. אשמח לדעת אם יש החמרה ומהו ההמשך טיפול. הנה התוצאות מלפני שנה: Peak Systolic Velocity / EDV, cm/see: CCA-PROX RT 57 LT 47 CCA-DIST RT 50 LT 44 BIF RT 47 LT 42 ECA RT 57 LT 51 ICA-PROX RT 42 LT 36 ICA-DIST RT 57 LT 53 תוצאות ימין + תוצאות שמאל זהות לחלוטין! : קרוטיס: קיימת הצרות המונידינמית פחות מ25% בביפורקציה, פחות מ25% בעורק הפנימי. ע"י רובד מסוייד. אין לזהות כיב. חוליות: זרימה תקינה תת בריחי: זרימה תקינה. סיכום: משני הצדדים הצרות קלה בביפורקציה, הצרות קלה בעורק הפנימי. הנה התוצאות העכשיוויות אצל טכנאי אחר: CCA PROX: RT SV 73 ,RT EDV 15, LT SV 63, LT EDV 12 CCA DIST: RT SV 57, RT EDV 17, LT SV 57, LT EDV 15 ECA: RT SV 91, LT SV 63 ICA PROX: RT SV 72, RT EDV 22, LT SV 95, LT EDV 17 ICA DIST: RT SV 83, RT EDV 26, LT SV 66 LT EDV 25 VERT: RT SV 34, RT EDV 14, LT SV 34, LT EDV 11 תוצאות ימין + תוצאות שמאל זהות לחלוטין! : ביפורקציה בגובה רגיל עורק משותף: לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני: לא נראתה הפרעה המודינמית עורק פנימי: בהתפצלות ובמוצא העורק הודגם רובד מסוייד הגורם להצרות בכ20-40% עורק חוליות: לא נראתה הפרעה המודינמית. שאלותיי: 1. האם יש החמרה? 2. מה ההמשך טיפול?

לרינה שלום רב, תודה שאת מקפידה על בריאותך. שאלתך דינה להענות על ידי הרופא ששלח לבדיקה. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה ואינו יכול להעשות בהתכתבות." בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים