קאפטופריל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

על תפקוד מיני ויתר לחץ דם

למעלה מ-30% מהחולים ביתר לחץ דם סובלים מאין-אונות. על הגורמים ודרכי הטיפול המתאימים - בכתבה שלפניכם ירידה בתפקוד מיני ותופעת אין אונות הינן מביכות מאד וגורמות לתסכול רב בקרב בני זוג בכלל וגברים בפרט. ירידה בתפקוד המיני נובעת ממספר רב של גורמים המחולקים לשלוש קבוצות: אורגנית-פיסיולוגית, פסיכולוגית או שילוב ביניהם. במאמר זה נתמקד בגורם הראשון.^^הגורם האורגני-פיסיולוגי כולל:^^ בעיות הורמונאליות הקשורות בהפרשה מהאשכים, המוח והאדרנל. בעיות עצביות נוירולוגיות, הקשורות בפגיעה בעצבוב המוליך לאזור הגניטאליה. בעיות בכלי הדם העורקיים הנובעות מארטרוסקלורוזיס (הסתיידות טרשתית) של כלי הדם הגדולים והקטנים, יתר לחץ דם או מהשפעות של תרופות נוגדי לחץ דם גבוה. הגורמים לאין-אונותבאוכלוסיית הגברים הסובלים מיתר לחץ דם, השכיחות של אין-אונות חלקית או מלאה גבוהה באופן...
ללמוד עוד על קאפטופריל
יתר לחץ דם: סוד גלוי-תמונה

כמיליון ישראלים סובלים מיתר לחץ דם, אולם רובם אינם מודעים...

מאת: פרופ' אהוד...
14/05/2007
על תפקוד מיני ויתר לחץ דם-תמונה

למעלה מ-30% מהחולים ביתר לחץ דם סובלים מאין-אונות. על...

מאת: ד"ר נחום...
30/07/2007
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקאפטופריל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קאפטופריל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בן 60 וללא בעיות רפואיות כלשהן. לחץ הדם שלי הוא תמיד בסביבות 130/70, וביום שבת האחרון ביצעתי בדיקת ל"ד דן שנתית שגרתית בביתי ולפתע פתאום הערכים היו 150/100, נבהלתי ואצתי למיון, בוצעו בדיקות דם ואק"ג שהן תקינות לחלוטין, וגם הל"ד ירד. למחרת פניתי לרופא המשפחה וסיפרתי לו על כך והוא רשם לי מיד "אסריל" 12.5 וכעת אנא שים לב: מאותו הערב, ומבלי שנטלתי את הכדור המדובר, ועד לרגע זה ממש, ערכתי בדיקות ל"ד מספר פעמים ביום, וכל התוצאות הן ...130/70, כלומר כפי שהיו תמיד. האם אני צודק שהחלטתי שלא ליטול התרופה? האם יכול להיות שהיה מדובר באירוע של יל"ד חד פעמי? אז כמובן שאמשיך במעקב אישי בביתי, אך אשמח לדעת את דעתך, בתודה מראש, אייל.

שלום רב אייל, ראשית אתה צודק! מדידות לחץ דם מושפעות מהרבה מאוד גורמים כמו כאב, מחלות אוכל וכדומה. בכדי להתחיל טיפול תרופתי ליתר ל"ד יש צורך במעקב של כמה ימים אחרי ערכי ל"ד ואם הם גבוהים אז יש צורך בטיפול-על מדידה חד פעמית לא מתחילים טיפול! מה שכן, אני ממליץ לך מאוד לא להרבות בבדיקות ל"ד-גם לבדיקות חוזרות ולחץ/מתח נפשי יש השפעה משמעותית על לחצי דם-השפעה שיכולה להביא לקבלת טיפול לשווא בריאות שלמה

שלום שוב פעם דוקטור. והפעם שאלת המשך קצרה: מאז יום שבת, במשך 3 הימים האחרונים בדקתי ל"ד לפחות 5 פעמים ביום, ולאורך כל שעות היום, והערכים הם סביב 130/80. אז האם אני יכול להרגיע מצב? האם אפשר להבין שהל"ד הגבוה מיום השבת האחרון היה אירוע חד פעמי? או שאולי בגלל שלא דייקתי במיקום השרוול על הזרוע בבדיקות באותו היום שבו הופיע הל"ד בגבוה? הסתבר, ומניסוי עצמי שערכתי, שמיקום שגוי של השרוול, וגם בחצי סנטימטר, גורם להצגת ערכים שונים. אודה לדעתך, בתודה וברכה, אייל.

עושה רושם שזה היה טעות או אירוע חד פעמי ניתן להפסיק למדוד ואין צורך בטיפול בריאות שלמה

שלום, אני אחרי טיפול כימותרפי, (טקסול וקרבופלטין) וכעת אני מקבלת אווסטין (טיפול ביולוגי). היום עשיתי ב. דם ובין התוצאות היו התוצאות האלה: א. קריאטינין סרום - 0.70 ב. GFR - 87.90 ( הנמוך ביותר מאז תחילת הטיפולים. בעבר נע בין 92-98. ג. phosphorus 4.8 הנורמה - 2.5-4.6 משקלי 77 גיל 63. יש לי לחץ דם גבוה שמאוזן ע"י טריטייס - 3.75 מ"ג רמיפריל - 2 פעמים ביום, לפעמים כשהוא עולה - אני לוקחת באופן חד פעמי גם אסריל 12.5. בדיקת השתן כללי : SG 1 LEUCOCYTES UR - 75/00 NITRITE - שלילי PH - 6.50 PROTEIN UR - שלילי GLUCOSE URINE - NORMAL KETONES - שלילי URBILINOGEN -NORMAL BILIRUBIN UR - שלילי ERYTHROCYTES UR -שלילי האם תפקודי הכליות מדאיגים ? (ניסיתי לחשב לבד ע"פ הנוסחא , אבל לא הצלחתי). תודה על כל מידע. + הוסף תגובה

קרבופלטין עלול לגרום לאי ספיקת כליות חדה ואבסטין לעליות לחץ דם, הופעת פרוטאינוריה ואי ספיקת כליות. צריך לעקוב אחר מגמת הקראטינין ואחרי לחץ הדם והחלבון בשתן. כעת הבדיקות תקינות אך עליה של 0.3 מג/דל קראטינין עונה להגדרה של אי ספיקת כליות חדה. אם הקראטינין עלה ב0.3 (למרות היותו תקין) פני לאונקולוג מטפל

תודה על תשובתך, ורציתי גם לשאול: א. האם פגיעה בתפקוד הכליות כתוצאה משימוש בקרבופטין היא הפיכה ? כבר כמעט חודשיים אני לא מקבלת את התרופה הזאת. ב. חלבון בשתן כל הזמן תקין, כלומר אין לי. ג. לחץ הדם שלי מאוזן ע"י כדורי הטריטייס. ד. מה הכוונה ב- "אם הקראטינין עלה ב 0.3 (למרות היותו תקין..." )? תודה מראש על תשובתך !

הגדרה של פגיעה כלייתית חדה הינה אם יש עליה בקראטינין מעל 0.3 מג/דל מהערך המקורי. במקרה שלך איני מתרשמת מאי ספיקת כליות ולכן אין מקום לדאגה. יש להמשיך ולעקוב אחר בדיקות השתן תחת טיפול באבסטין כשאמור יכול לגרום להופעת חלבון בשתן.

שלום, אני חודשיים אחרי טיפול כימותרפי, וכעת מקבלת אחת לשלושה חודשים רק אווסטין. יש לי לחץ דם גבוה (מעט), שמאוזן בד"כ ע"י טריטייס. בכל פעם שאני מגיעה לבית חולים לקבלת טיפול, למרות שאני לוקחת אל הטריטייס בבוקר - כרגיל, עולה לי לחץ הדם מאוד מהתרגשות ומפחד. בפעמיים האחרונות כשהגעתי לטיפול, רק אווסטין, עלה לי מאוד לחץ הדם: בפעם הראשונה - עלה לי לחץ הדם וכשלקחתי קלונקס 0.5 מ"ג, הוא ירד, די במהירות, היתה לי סחרחורת אבל יכולתי לקבל את האווסטין. בפעם השניה לפני מס' ימים, כשאותו מצב חזר על עצמו שוב- לקחתי קלונקס, שוב היתה לי סחרחורת, אבל לחץ הדם שלי לא ירד, לא נרגעתי מהכדור - אלא להפך, ולא יכולתי לקבל את הטיפול שנדחה. השאלה שלי היא- האם תוכל להמליץ לי על איזשהו כדור שירגיע אותי לקראת הטיפול במצב של לחץ דם גבוה, ולא יגרום לי לסחרחורת? יש לי בבית גם אלפרליד 0.25 מ''ג, וכן אסריל 12.5 מ''ג, שניתנו לי בזמנו ככדורי SOS במקרה של לחץ דם גבוה בבית. מה דעתך? אני ממש לא יודעת מה לעשות ועל כן אעריך כל עצה מצדך. תודה רבה.

שלום, אם מדידות לחץ הדם שלך לאורך היום בטווח הרצוי (ולא מדובר בלחץ דם גבוה לאורך היום ) אז יש מקום לקבל רק טיפול נוסף סביב העלייה בלחץ הדם (או טיפול להרגעה). הטיפול בד"כ כאן הינו טיפול התנהגותי של הרגעה ככל האפשר. ניתן להיעזר ללא ספק ב- אלפרליד - הטיפול מרגיע ויעיל, ובמקרה וסביב הטיפול עדיין לחץ דם גבוה ניתן להיעזר בכדור של ACERIL - טיפול בתרופה הזו בעל השפעה קצרת טווח. בריאות שלמה,

שלום, שאלתי אותך בעניין לחץ דם אחרי טיפול כימותרפי, וקבלת אווסטין כהמשך הטיפול. תשבתך היתה כי : "בכללי - ניתן להגיע בטריטייס למינון עד 10 מ"ג" . כמו כן ענית לי ש: "אם האסריל עוזר אז למה לא להמשיך איתה?" בעניין הטריטייס - האם התכוונת שאפשר להגיע לטריטייס עד 10 מ"ג - כלומר 5 מ"ג בבוקר, ו - 5 מ"ג בערב ? אני חייבת למצוא מה בדיוק מתאים לי, מפני שלפני שהייתי חולה, תמיד פעלתי בדרך של "ניסוי ותעיה" עד שמצאתי מה מתאים לי, מפני שיש תרופות שהורידו לי מאוד את לחץ הדם, עד שמצאתי את הטריטייס שדי התאימה לי. ובעניין האסריל - לוקחים אותה בנוסף או בנפרד? בד"כ הייתי לוקחת אותה כתרופת s.o.s , כשלחץ הדם הסיסטולי עלה לי מעל ל - 170. כיום, דוקא לחץ הדם הדיאסטולי הוא זה שעולה עד כ - 85-90. מודה לך מראש על תשובתך.

ניתן לקחת טריטייס 5 מ"ג בקר וחמישה מ"ג בערב סה"כ 10 מ"ג באשר לאסריל - ניתן להשתמש בה כתרופת SOS להורדת לחץ דם כשהיא נלקחת בלעיסה. אינני רואה הגיון רב לשלב אסריל עם טריטייס - שתי תרופות עם אותו מנגנון