אירוע מוחי עם תרופת DEPALEPT

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/12/2017 | 22:39 | מאת: יורם

שלום ד"ר לפני כחודשיים עברתי אירוע מוחי קל, האבחנה אחרי סי טי, "דימום סובארכנאידלי מימין באזור פרונטלי אחורי, מדגים כלי דם פתולוגי באזור הדימום,לאחר כ10 ימים שוחררתי,היה לי בזמן ההתקף חולשה ביד שמאל בלבול וחוסר יכולת לדבר,לאחר השחרור התחלתי טיפול בדפלפט, לאחר כחודש אמרו לי להפסיק. מידי פעם יש לי תחושות חולשה ועקצוצים ביד שמאל, ולשון שנרדמת, לפני כשבוע לא הרגשתי טוב שוב, בבדיקה חוזרת של CT, נראה שהדימום נספג, ובבדיקת EEG,רשמו "רצנטי בערונות במשך 30 דקות, גירוין פיוטי והיפרווטילציה חורג מהרגיל, ונויורולוג תורן רשם לי שוב דפלפט עם מינון גבוה של 500 פעמיים ביום, השאלה שלי זה כדור לפי מה שהבנתי לאפילפסיה ופרכוסים, איך זה קשור לפתולוגיה שלי? האם הכדורים האלו לא יכולים לגרום לי נזק?, תודה דוקטור.

ליורם שלום רב, לקבלת תשובה ממצה -- אלה שאלות שטוב להפנות לנוירולוג שרשם את התרופות או לנוירולוג אותו תראה לבדיקת מעקב. על קצה המזלג -- אני משער שהנוירולוג שרשם את התרופה סבר שיתכן שתסמיניך מיצגים פעילות פרכוסית של המוח, המתבטאת בתסמינים תחושתיים. לכל תרופה יש פרופיל של תועלת ופרופיל של סכון. תרופות שנמצאות בשוק הגיעו לשם כי לרוב התועלת עולה על הסכון. תקצר היריעה מלפרט תופעות לוואי אפשריות של דפלפט (או כל תרופה אחרת). האיזון באדם נתון צריך להעשות על ידי הרופא שרושם את התרופה ועוקב אחר הטיפול בו. השקולים יכולים להשתנות מעת לעת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים