פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

10/03/2016 | 20:32 | מאת: בן צבי

הכדור יוקריאס מורכב משני כדורים: הגאלבוס והמטפורמין. לגאלבוס יש השפעה נייטראלית על המשקל. לא מעלה ולא מוריד. למטפורמין - בחולים מסוימים אין השפעה ואילו בחולים מסוימים זה עשוי לעזור בירידה במשקל.

שלום, קרוב משפחה שלי סובל מהשמנת יתר אך אינו יכול לבצע ניתוח שרוול בגלל שיש לו רפלוקס. שמעתי על פתרון שמכניסים לקיבה בלון שמנפחים אותו שזהו טיפול יחסית חדש בארץ. האם יש מניעה להשתמש בטיפול זה כאשר יש רפלוקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, בהחלט, אופציה אלטרנטיבית לניתוח בריאטרי לחולים שנמצאים בסיכון גבוה לניתוח או לאלה שמעדיפים גישה פחות פולשנית והפיכה מאשר ניתוח בריאטרי היא, הכנסת מערכת מחסום דרך הושט אל תוך קיבה ולחלק הראשון של מעי הדק בשם אנדו-בריאר. רפלוקס הוא לא התווית נגד מוחלטת ותלוי מהי חומרת הרפלוקס. בדרך כלל במצבים של רפלוקס בינוני עד קשה, בהחלט מעדיפים לא לבצע את הכנסת המחסום.

01/03/2016 | 15:47 | מאת: רוני

אשמח לדעת היכן ניתן לשים את הבלון הזה, כלומר מרפאות ובתי חולים בהם ניתן לשים את המחסום. תודה

18/02/2016 | 21:22 | מאת: לילי

שלום, אני בת 56, ובדיקת הסוכר האחרונה הראתה 105 ו A1C 6.4. אני לוקחת סטטין לכולסטרול וכן סילריל ללחץ דם. באופן כללי אני בריאה, צועדת ומתעמלת קבוע 3 פעמים בשבוע. שוקלת 67 ק"ג וגובה 166 ס"מ (מבנה גוף מלאה באיזור הבטן ורגליים מאוד רזות). אין סוכרת לאף אחד במשפחה! התזונה שלי מאוד מסודרת, קפדנית ונעה סביב 1500 קלוריות ביום. זה כולל סלטים בכל יום, שמן זית בלבד, המון ירוקים, 3 פרוסות לחם מלא ליום, דגים טריים עשויים בתנור, בשר או עוף פעם בשבוע בלבד. צריכת מתוק ממש מועטה. וכולל 2 מנות פרי ביום ולפעמים 3 קוביות שוקולד מריר. זהו, גם משקאות ללא סוכר בכלל! 1. האם אפשר לעשות אי אלו בדיקות נוספות כדי לוודא מה מקור הבעיה? 2. האם לדעתך עלי להתחיל בתרופות? 3. האם יש המלצה לעוד דרך לנסות לפני התחלת תרופה? תודה מראש למענה

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום, את בהחלט מתארת עצמך כאחת ששומרת על אורח חיים בריא. משקלך תקין, יתר לחץ דם ועודף שומנים מטופלים ושאלתך לגבי טיפול נוסף מאד רלוונטית. כדי להשלים את התמונה חשוב לדעת כמה זמן את סובלת מסוכרת - טרום סוכרת, האם תמיד משקלך היה תקין, האם ילד ורמת כולסטרול מתאזנים היטב, יכולות התמדה בפעילות וכו. בהחלט יש גם מקום לשקול בירור לשלילת סוכרת סוג 1.

04/02/2016 | 11:51 | מאת: ליז

הי, אשמח לדעת האם ישנם צמחי מרפא שהוכח לגביהם כי הם מסייעים בהפחתת רמות הסוכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן בהחלט ישנם מספר רב של צמחים סינים אשר הוכחו מחקרית כיעילים להורדת גלוקוז בדם. לדוגמה: פרי הגוג'י ברי שישנו בכל חנויות הטבע, הקינמון, צמח הקופטיס הסיני המצוין להורדת גלוקוז ומשפר את התנגודת לאינסולין, החילבה, צמח הג'ימנמה אשר גם כן מצוין להורדת גלוקוז, מעודד הרזיה, מפחית תיאבון, מוריד רמות שומנים בדם ומשפר תפקודי לבלב. ועוד רבים נוספים. חשוב לציין, שבכדי שהטיפול בצמחי מרפא יהיה אפקטיבי וללא תופעות לוואי. חשוב להתאים באופן אישי לפי המצב שלך את הצמחים הספציפיים המותאמים לך. הטיפול בצמחי מרפא מורכב מפורמולה המורכבת ממספר צמחים אשר סינרגיסטיים אחד לשני וכך משפרים את יעילותם. אני ממליץ להתקשר למרפאת DMC ולתאם פגישה בה אוכל להתאים לך באופן אישי את מרשם הצמחים. שמחתי לעזור ואשמח לענות על עוד שאלות. בנוסף אני מצרף לך לינק למחקר שהתבצע על פורמולת צמחים סינים אשר הוכחה כיעילה להפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת: http://press.endocrine.org/doi/10.1210/jc.2013-3276?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori%3Arid%3Acrossref.org&rfr_dat=cr_pub%3Dpubmed& בברכה, נדב סגמן Dipl. C.M מטפל ברפואה סינית התמחות בסוכרת ובמחלות פנימיות

31/01/2016 | 13:53 | מאת: יקיר

שלום, אני מתעניין עבור חבר שהוא סוכרתי טייפ 2 שנובע מהשמנת יתר. A1C 9.4 , כולסטרול ולחץ דם גבוהה ועוד. אשמח לקבל הסבר על פתרון טבעי לטיפול בסוכרת בדגש על שינוי אורח חיים- דיאטה ושינוי הרגליי אכילה, פעילות גופנית, טיפול תרופתי תומך וכל מה שתוכלו להציע. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יקיר שלום, סוכרת מסוג 2 הנובעת מהשמנת יתר היא מצב אשר ניתן לטפל בו בקלות יחסית, באמצעות הכוונה של צוות רב מקצועי. הטיפול בסוכרת כולל שלושה או ארבעה פנים. האחד – שינוי אורח החיים מבחינת התזונה. אשמח להדריך את חברך אודות השינויים התזונתיים הנדרשים לצורך איזון הסוכרת וירידה במשקל. ההכוונה התזונתית שאתן לו תהיה מותאמת אישית לו, לאורח חייו, סגנון אכילתו ולעוד מספר מדדים אישיים. שנית, נתאים לחברך את אחד הרופאים המקצועיים שלנו. כולם מומחים בסוכרת ובעלי ניסיון רב והצלחות רבות עם מטופלים. הרופא יתאים לו אישית גם כן את הטיפול התרופתי המוצלח ביותר אשר יסייע לו בירידה במשקל, בהפחתת הכולסטרול ובאיזון לחץ הדם. בנוסף, כיוון שפעילות גופנית ולעיתים גם תמיכה נפשית ורגשית הם חלק בלתי נפרד מהטיפול בסוכרת, אנחנו מציעים גם ייעוץ של מאמן כושר ומאמנת אישית (קואצ'רית). אתה מוזמן להציע לחברך להגיע למרכז שלנו להתרשמות. בהצלחה! עינת מזור בקר דיאטנית קלינית

30/12/2015 | 15:49 | מאת: קתרינה

שלום רב, אני בת 50 סוכרתית מזה כמה שנים, hbA1C=6.5 ללא תרופות. לחץ דם מעט גבוה 160/90. בשנה האחרונה עלה יחס אלבומין-קריאטינין בשתן ל-5 ואחרי שנה ל-10 אחרי שהיה 0 במשך כל השנים. אני יודעת שהמספרים הם בטווח הנורמה, אבל בכל זאת רואה בזה נורת אזהרה. שאלתי: א. האם המצב הפיך? ב. האם כדאי להתחיל לקחת תרופות בשלב זה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קטרינה. את צודקת במה שאמרת. מיקרואלבומין בשתן 10 כבר לא תקין. המצב הפיך וכדאי לקבל טיפול שגם מאזן לחץ דם וגם מוריד חלבון בשתן ומגן על הכליות . למשל כדור במינון קטן של טריטז 2.5מג*1 ליום.

27/12/2015 | 12:41 | מאת: ראובן

אני בן 55. לפני כ- 25 שנה גילו אצלי רמה גבוהה של אינסולין ועשיתי ארוחוות מבחן במרפאת חוץ בבית חולים רמבם. זכור לי שהרופא אמר שיש לי הפרשה מוגברת של אינסולין אולם היא איננה נובעת מתנגודת לאינסולין. ברצוני לשאול האם במשך הזמן ההפרשה המוגברת עשויה לגרום לתנגודת לאינסולין? קראתי שהתנגודת עשויה לגרום לטרשת עורקים ונזקים נוספים. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראובן. אם יש לך סוכרת סוג 2 כעת יתכן מאד שיש לך תנגודת לאינסולין. רצוי לגשת למרפאת סוכרת כדי להתאים לך טיפול.

14/12/2015 | 15:01 | מאת: uzi

what is recomentation about using licritz they sell it for 6 month in advanse and is is exepnsive

13/12/2015 | 22:31 | מאת: אור

שלום רב! אני בת 38. אינני סובלת בכלל מהשמנה להיפך אני רזה. סובלת רק מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. מבחינת תורשה לאימי היתה סכרת סוג 2 מסביבות גיל 50. שבוע שעבר עשיתי בדיקות דם והייתי בצום 9 שעות לפני. בבדיקת הסוכר בדם יצאנלי 101. האם תוצאה זו מראה על התחלה של מחלת הסכרת?? האם עלי לעשות משהו מבחינת שינוי תזונה? תודה מראש

שלום אור. הסוכר בצום 101 הוא בתחום של טרום סוכרת.כדאי להתחיל בטיפול שמרני למניעת הסוכרת ע"י פעילות גופנית ותזונה מתאימה לסוכרת.

12/12/2015 | 21:52 | מאת: שלום

שלום, מאז שחרורי מצה'ל לפני כחצי שנה אני שם לב שמתווסף לי שומן למותניים (ומעט לסנטר) בעוד משקלי לא עולה(אפילו טיפה יורד)! בדקתי את המשקל והוא כעקרון תקין. מה יכול להיות? מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כדי לחזק שרירים ולמנוע השמנה רצוי לעסוק בפעילות גופנית ולאכול תזונה בריאה למשל ים תיכונית

13/12/2015 | 11:07 | מאת: Orikk

אבל האם השמנתי למרות שהמשקל מראה אחרת? מוזר לי שאני נראה יותר שמן אך המשקל במגמת ירידה דווקא

10/12/2015 | 23:35 | מאת: גיא

שלום. ד"ר לאה לבין כתבה לי שאם המטרה גם לבדיקת אבנים בכיס המרה אז אין לשתות מי סוכר, שזה מכווץ את כיס המרה. אבקש הסבר קצר איך שתיית סוכר גורמת לכיווץ כיס המרה, שהרי כיס המרה מפריש מרה רק לעיכול שומן?

לקריאה נוספת והעמקה
10/12/2015 | 23:40 | מאת: גיא

או שה6 שעות זה בעיקר למזון מוצק, ולמי סוכר מספיק זמן קצר יותר? במידה ולמי סוכר מספיק פחות זמן, כמה זמן לפני הבדיקה כן דרוש להמנע?

כל מזון עשוי לגרום לכווץ כיס המרה.לכן דרוש צום

לפני אולטרה סאונד בטן יש להיות בצום 6 שעות. במידה ונופל לי הסוכר ואני צריך לשתות סוכר או סוכר ענבים, האם זה מהווה בעיה לבדיקת האולטרה סאונד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא. אם מחפשים אבנים בכיס המרה אסור לשתות סוכר כי הכיס מתכווץ וקשה לראות אבנים. אם הסיבה לאולטרסאונד אחרת אז אפשר.

בת 73 חולה בסוכרת כבר 20 שנה. פחות או יותר מאוזנת . הומגלובין מסוכרר 6. סוכר בצום 105-120. האם התכווצויות שרירים ברגליים שאני חווה בלילות מקושרת לסוכרת?לוקחת מגנזיום ולא עוזר. האם יש טיפול נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי. אמנם הסוכרת שלך מאוזנת אך כיוןש יש לך סוכרת 20 שנה יתכן שההתכצויות קשורות לסוכרת. אפשר לקבל סימבלטה לטיפול בכך ,לאחר אישור רופא מומחה לסוכרת או נאורולוג .

04/12/2015 | 20:04 | מאת: נתי

קראתי מספר מחקרים שאומרים שמלטונין משפיע על רגישות לאינסולין, כך שבמהלך הלילה ישנה עמידות לאינסולין (או רגישות נמוכה יותר) ובמהלך היום עולה הרגישות לאינסולין- וזהו אחד המנגנונים שמסייעים לשמירה על רמת סוכר נורמלית. במאמר מסויים (שרציתי לצרף אבל הוא גדול מידי) מפורטים חלק מהמנגנונים בהם עובד המלטונין. מצויין שהמלטונין משפיע על הפוספורלציה של הרצפטור לאינסולין וכך בעצם מעלה את הרגישות לאינסולין. אינני מבינה אם כך- מאחר והמלטונין מופרש בכמות גדולה יותר בלילה, זה אומר שההשפעה על הרצפטור גם היא אמורה להיות משמעותית יותר בלילה- כלומר שהרגישות לאינסולין תהייה גדולה יותר בלילה מאשר ביום?? אז למה זה הפוך? תודה!

02/12/2015 | 20:21 | מאת: רחל

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל. יש לך סוכרת עם סוכר כמעט 200 בצום. כמובן שיש סכנות בסוכר גבוה. בהחלט קיימים טיפולים נוספים לגלוקומין. אני ממליצה לך להגיע ליעוץ רופא מומחה לסוכרת כדי להתאים לך טיפול לפי הנתונים האישיים. לגבי טריגליצרידים ,לעיתים הם עולים בסוכרת ללא עלית כולסטרול. חשוב להוריד אותם.

03/12/2015 | 21:37 | מאת: רחל

איזה הסבר יכול להיות לרמות גבוהות של סוכר בצום (גם בבדיקות ביתיות זה באזור 180) לבין הרמות A1C? מבלי להכנס להמלצות פרטניות, אלא רק באופן כללי רציתי לשאול האם לדעתך יש צורך בתוספת על הגלוקמין או לשנות לגמרי טיפול? והאם המעקב והטיפול מספיק שייעשה על ידי רופאת המשפחה או שיש צורך בייעוץ אנדוקרינלוגי? תודה

לאחר לילה של נדודי שינה וחרדה עשיתי בדיקת דם לגלוקוז ויצא 101. האם ייתכן כי החרדה בה הייתי בעת בדיקת הדם השפיעה על התוצאה בצום?יש לציין שהומגלובין המסוכרר תקין ואני נמנעת מאכילת סוכרים זמינים.בת 35

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט חרדה עשויה להעלות את ערך הסוכר שנמדד בצום. צריך לעקוב ולבדוק שוב. רצוי לקלב יעוץ דיאטני וכן פעילות גופנית

שלום לכולם שמי אלון ואני מעוניין להזמין אתכם ליריד הסוכרת השנתי של אגודה ישראלית לסוכרת. היריד יתקיים ביום שני, 16.11.2015, בכפר המכבייה ברמת גן, ויכלול הרצאות של מיטב המומחים, דוכני בדיקה, ייעוץ וטעימות, מכירה מיוחדת של מוצרי בריאות ומוצרי עזר ושירות לסוכרתיים ועוד. למידע נוסף על היריד אנא לחצו על הלינק המצורף: http://bit.ly/1WK08hH תודה ולהתראות אלון.

11/11/2015 | 00:09 | מאת: יעלה

שלום, בת 62 עם ערכי סוכר גבוהים A1C מעל 9. התחלתי ליטול פורסיגה. רופא הסוכרת הציע לי למדוד קטונים ורשם לי מכשיר וסטיקים למדידת קטונים בדם אשר נרכש באופן פרטי. הרופא ביקש שאמדוד קטונים פעם בשבוע. בקופת החולים שאני שייכת אליה אמרו לי שאני זכאית למכשיר וסטיקים למדידת קטונים בשתן בחינם דרך קופת החולים. האם יש הבדל משמעותי בין מדידת הקטונים בדם לבין מדידת הקטונים בשתן? אם אין הבדל משמעותי, אולי עדיף שאבקש את מד הקטונים בשתן והסטיקים שניתנים בחינם, כי הסטיקים למדידת קטונים בדם יקרים ונרכשים באופן פרטי... אודה לתשובתך, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלה. אם עד עכשיו לא היו לך קטונים בדם את יכולה להפסיק לבדוק . זאת בתנאי שיש לך סוכרת סוג2 ולא סוכרת נעורים סוג 1.בדיקת קטונים בשתן טובה אך אין צורך לבדוק קבוע אולי בהתחלת הטיפול.

07/11/2015 | 16:00 | מאת: ילדת החלומות

06/11/2015 | 22:28 | מאת: ורדה

אני58 ערכיה H1AC שלי היו 6.5 ועלו ל-6.9 - אחרי הקפדה נוספת על דיאטה והגברת פעילות גופני + 1 גלוקופ' (850 מ"ג) ביום אחריארוחה עיקרית ירד ל -6.6 ואח"כ ל - 6.5 האם אפשר כלל לצאת מתחילת הסכרת הז מה מומל עשת בנוסף ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורדה. מחלת הסוכרת אינה הפיכה אלא אם את מורידה המון במשקל נגיד 10 קג אם יש לך מאיפה, ועושה המון ספורט. לפי הבדיקות שלך את תריכה לקבל 2 כדורים של גלוקומין

יש לי סוג2 ולאחרונה גם קיבלתי אינסולין לנטוס יחד עם ג'נואט. 1. האם יש בדיקה לברר מה מצב האינסולין הטבעי שלי ? 2. סבלתי בכאבי שרירים - בכתפיים ובזרועות - הפסקתי את האינסולין - ולוקח רק ג'נואט פעמיים ביום - הכאבים פסקו אך הערכים של הסוכר מעל 200 ... מרגיש טוב אך מה האופציות שלי ? 3. לא משוכנע ב 100% שהכאבים נבעו מהאינסולין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי. אינסולין אינו גורם לכאבי שריירם וכדאי לחזור לקבל אותו. ניתן לבדוק את תפקוד הלבלב ע"י בדיקת C PEPTIDE בבדיקת בדם לאחר 8 שעות צום.

21/10/2015 | 18:26 | מאת: דורון

שלום רב, בן 65, גובה 183, משקל 120 לא מעשן רמת הסוכר בבדיקות אחרונות הינה 121 מטופל בכדור Januet XR 50/1000 פעם ביום בבוקר ממוצע HbA1c = 6.7 בבדיקה האחרונה רמת K+ Potassium B חרגה מהנורמה (פעם ראשונה) והינה 5.3 האם יש צורך לשנות הטיפול אותו אני מקבל? לשנות תזונה (לא אוכל/שותה מזון המכיל סוכר וממעיט בפירות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורון. לפי חישוב של משקל וגוב BMI יוצא 35. כך שאת הצריך לרדת במשקל -בהדרכת דיאטנית. כך גם הסוכר ירד. גנואט XR עדיף לקבל 100/1000 או פעמיים ביום הכדור שלך שהוא גנואטXR 50/1000

22/10/2015 | 11:37 | מאת: דורון

תודה רבה גדולה מ.מ.מש.משק.משקל - ידוע ומשתדל

15/10/2015 | 13:19 | מאת: בחור שמן קצת

האם אני יכול להשתמש בתרופה אקרבוז לצורך הרזיה למרות שאני לא סובל מסוכרת

14/10/2015 | 22:14 | מאת: מיכאלה

אני בת 47 סוכרתית סוג 2 כבר 3 שנים .a1c אחרון 6.5 בדר"כ היה 6 ופחות.בבדיקת חלבון בשתן שעשיתי לפני חצי שנה יצא שאין חלבון בשתן -לא ניתן לחישוב מתחת לסף הרגישות.בבדיקה שעשיתי עתה יצאו התוצאות הבאות:מיקרואלבומין-קריטנין-5 קריטנין u-sample - 133 מיקרואלבומין usamp 7.7. תוצאות אלה מעידות על חלבון בשתן .האם שינוי כזה בחצי שנה מעיד על בעיה מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכאלה. אל תלחצי עדיין הבדיקה של החלבון תקינה וטובה. צריך מעקב עוד חצי שנה על השתן ואיזן סוכר קפדני יותר .אולי תרופות חזקות יותר.

08/10/2015 | 11:18 | מאת: adi

מזה 5 שנים סכרתית (HBA1C 6.3), מטופלת בגלוקומין 0.5 כדור 3 פעמים ביום. תזונה מאוזנת. יורדת לאט לאט במשקל. לעיתים נטייה לסחרחורת. אין קשר לפעילות גופנית (שמבוצעת סדיר) מה יכולה להיות הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי. בגלל הסחרחורת, ממליצה לך לשתות הרבה ולנשנש בין האורחות. תבדקי האם יש ירידת לחץ דם או סוכר בזמן הסחרחורת. אם הם תקינים ,אז מדובר בבעית עמוד שדרה צוארי או בעית אוזניים.

30/09/2015 | 23:47 | מאת: Lola

יש לי בעיה שבתקופת הנקה אני עולה מאוד במשקל בגלל שאני מרגישה רעב כל הזמן למרות שהנקה אמורה להסייע להרזיה אבל אצלי זה הפוך לפי הנסיון שלי בשתי הלידות שלי, זה התינוק השני שלי בן 7 חודשים ואינני רוצה לגמול אותו מהנקה ובמקביל אני חייבת לרדת במשקל אני חושבת על שימוש בכדורי קונג'אק האם זה מותר לאמא מניקה? איזה השפעות ותופעות לוואי יש לכדורים אלו?

26/09/2015 | 11:46 | מאת: רמי

שלום רב הוחלט על ידי רופאו של אבי בן ה87 להזריק לו אינסולין עקב סוכרת סוג 2 שאלתי היא מתי עליו להזריק האם בערב או בבוקר לאחר ארוחה או לפניה. תודה על עזרתכם

25/09/2015 | 00:28 | מאת: ילדת החלומות

האם ישנם סימנים גופניים לסכרת? מה קורה אם יש סוכרת והיא לא מטופלת?

04/09/2015 | 18:25 | מאת: דן

שלום בהמשך לשיח בנושא הזעה אחרי פירות ניסיתי פעם לאכול ארוחת פירות רק עם טבילה של 2, 3 כפות טחינה בתאנים (מומלץ-כמו חלווה טבעית)ללא "קינוח" של אגוזים או ו שקדים ולא הזעתי . למחרת כן סיימתי באגוזים שקדים מיד הזעתי????? צירוף החלבון ??גורם??? לזה?? או עודף חלבון או מה? בי 12 340 טוב??לוקח פעם בשבוע 1000 מג ברזל להפתעתי נורמל. תודה

יופי שמצאת מתי אתה מזיע. נפלאות מערכת העיכול... מצוין שהכל בסדר עם הסוכר ועם הויטמינים אצלך.

24/08/2015 | 23:56 | מאת: דן

בהמשך להודעה הקודמת שהיתה: אני טבעוני ,זה אומר אוכל ארוחת פירות שלמה וגדולה 10 תאנים . שעה אחרי זה עוד 5 ואולי אח"כ תפוח , שקדים ומקנח בחצי מנגו . בערך פעמיים בשבוע כך. אם מגזים יותר . ז"א בגמר עוד קינוח פרי אחרי כמה דקות מתחיל להזיע , לפעמים גם בחורף, למשך 20 דקות בערך ואז מפסיקה ההזעה . מרשה לעצמי-כי: סוכר אחרי שעתיים כאלו בין -100 ל 118- בצום למחרת בין86 ל98 (עד 105 שממש מגזים יום קודם) משוכלל 4.9 לפני שנתיים שלוש ו 5.2 השנה. שאלתי: 1) מה גורם להזעה הזאת שלפעמים גולש ומגזים בכמות?-אם אפשר קצת פירוט 2)האם זה אומר לאכול עד כמות ההזעה? 3)האם ההזעה זו מזיקה מראה משהו תודה ולתשובתך " אני מציעה לבדוק סוכר ולחץ דם בזמן ההזעה. אם אתה אוכל הרבה פרות בבת אחת רצוי לצרף שקדים " אזי ------- מדדתי קצת פחות משעה כשהתחלתי להזיע (אמנם קצת פחות (פירות) מיום קודם) 119- ואחרי שעתיים מגמר הארוחה 104. לחץ דם 57-90 על הגבוה לא זוכר בדיוק בדרך כלל 60-90 אני לא אוכל בבת אחת הפירות אני במשך שעתיים+ מדי חצי שעה לוקח עוד כמה תאנים וכ"ו אפשר להמשיך "לזלול " פירות למרות ההזעה ? תודה דן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן. ההזעה שלך אינה קשורה לסוכר HBAC 4.9 הוא תקין. אין לך חוסר איזון סוכר או לחץ דם. אתה יכול להמשיך בפירות. כיוון שאתה טבעוני יכולים להיות חסרים של B12 וברזל.

12/08/2015 | 13:15 | מאת: סיגלית

שלום! אני בת 47 בבדיקת הדם האחרונה לאחר שטופלתי בכדורים לסוכרת ערך הסוכר 136 וערליתך A1C 6.5. האם זו סוכרת ? תודה סיג

שלום סיגלית. לפי בדיקות הדם יש לך סוכרת ואת צריכה להמשיך בכדוריםבנוסף צריך פעילות גופנית ותזונה נכונה

10/08/2015 | 17:08 | מאת: הדר 33

שלום רב, אני בשבוע ה27 בהריון ביצעתי הבוקר העמסת סוכר 100. ביצעתי העמסת סוכר 100 היום הרופאה שלי לא נמצאת עד שבוע הבא. אשמח לדעת אם הבדיקות יצאו תקינות? להל"ן התוצאות 0 - התוצאה יצאה 80 ( לפני שתית הגלקוז 100) 60 לאחר שעה ראשונה - 178 120- לאחר שעה שניה - 182 180- לאחר השעה השלישית 121 האם יש סכרת כי ראיתי שבדיקה אחת עברה את הנורמל 155 שצריך להיות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדר- לפי הבדיקות שצירפת,יש לך סוכרת הריון קלה. חשוב מאד שתקבלי טיפול תזונתי ואם לא מסתדר אז בזריקות אינסולין. חשוב ניטור סוכר ביתי עם גלוקומטר.

10/08/2015 | 13:40 | מאת: דן

תודה כך עושה אוכל כמה פירות מחכה חצי שעה וממשיך. יש לי לחץ דם 60-90 מה צריך להיות רע שאמדוד שמזיע ? מה הטווח ל גביי ? יעלה הרבה?? 2)ירד עוד יותר? 3)שמזיע לא עוברות שעתיים כנדרש בבדיקה . אולי רבע שעה בגמר הארוחה . האם תוצאה לאחר רבע שעה תיתן אינפורמציה? בטח יהיה -150 - 140 או יותר מה הגבול בזמן כזה? תודה שוב

כדאי לבדוק סוכר אולי עולה או יורד מאד בזמן ההזעה וגם לחץ דם[אולי יורד מדי]. כאמור שילוב של אגוזים עם פרות הוא חיובי .

10/08/2015 | 00:06 | מאת: דן

שלום אני טבעוני ,זה אומר אוכל ארוחת פירות שלמה וגדולה 10 תאנים . שעה אחרי זה עוד 5 ואולי אח"כ תפוח , שקדים ומקנח בחצי מנגו . בערך פעמיים בשבוע כך. אם מגזים יותר . ז"א בגמר עוד קינוח פרי אחרי כמה דקות מתחיל להזיע , לפעמים גם בחורף, למשך 20 דקות בערך ואז מפסיקה ההזעה . מרשה לעצמי-כי: סוכר אחרי שעתיים כאלו בין -100 ל 118- בצום למחרת בין86 ל98 (עד 105 שממש מגזים יום קודם) משוכלל 4.9 לפני שנתיים שלוש ו 5.2 השנה. שאלתי: 1) מה גורם להזעה הזאת שלפעמים גולש ומגזים בכמות?-אם אפשר קצת פירוט 2)האם זה אומר לאכול עד כמות ההזעה? 3)האם ההזעה זו מזיקה מראה משהו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דן. אני מציעה לבדוק סוכר ולחץ דם בזמן ההזעה. אם אתה אוכל הרבה פרות בבת אחת רצוי לצרף שקדים /אגוזים /פסטוקים כדי למתן את עלית הסוכר מהפרות וכמובן לא להגזים בעומס הסוכר בבת אחת אלא לפזר . כעת אין לך סוכרת אך סוכר 105 בצום הוא טרום סוכרת

06/08/2015 | 11:30 | מאת: צפונית

שלום רב, אני שומרת על תזונה מאוזנת בריאה, ארוחות קטנות כל כ-3 שעות. אני ערה עד שעה מאוחרת בלילה. מה מומלץ לאכול מאוחר כשאני רעבה, אם יש לי ערכי סוכר גבולי. 100 בצום, והמוגלובין מסוכרר 5.7. אודה לתשובה בהקדם

30/07/2015 | 12:21 | מאת: יעל

שלום רב, ידוע שמומלץ לסכרתיים לבצע פעילות גופנית. שאלתי היא, האם משנה מהי הפעילות? הליכה? חדר כושר? שחיה? עדיף פעילות אירובית, או אפשר גם אימוני כוח? וכמה מומלץ? ברור שעדיף יום יום. אך לא תמיד זה אפשרי... מהי ההמלצה לפעילות גופנית וזמן הפעילות? תודה.

26/07/2015 | 00:14 | מאת: יעלה

שלום רב, שאלתי היא האם מתח נפשי בתקופה האחרונה יכול להיות סיבה לעליה ברמות הסוכר? והאם לעישון יש השפעה על רמות סוכר גבוהות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יעלה. מתח נפשי וכן עישון גורמים לעלית סוכר בדם למי שיש נטיה לסוכרת או סוכרת.

25/07/2015 | 18:29 | מאת: יעל

שלום רב, לפני ארבע וחצי שנים עברתי ניתוח שרוול וירדתי בעקבותיו 35 ק"ג. יש לציין שלא הגעתי לצערי למשקל תקין וה bmi שלי עדיין בסביבות 32. לפני הניתוח הוא היה 43. יש לציין שלאחר כשנתיים היתה עליה מתונה של ק"ג בודדים, משהו שהוא די שכיח לפי מה שידוע לע על ניתוחים אלה. כעת במשך שנתיים אני יציבה על המשקל, שומרת כמיטב יכולתי. יש לציין שאני עוסקת בספורט כשלוש ארבע פעמים בשבוע כבר מאז הניתוח. לפני הניתוח היתה לי סכרת מאוזנת עם שני גלוקומין. הסוכר היה בסביבות 120-130 וההמוגלובין המסוכרר תמיד מתחת ל-7. לאחר הניתוח, הפסקתי עם הטיפול, הסכרת התאזנה, אך לצערי בחודשים האחרונים יש שנוי, ואני מבקשת חוות דעת. לפני כשנה וחצי הסוכר היה בסביבות 85 וההמוגלובין 5.2-5.3. עקבתי כל שלושה חודשים, ועדיין היה בתחום הנורמה אך עם מגמת עליה קלה לצערי. לפני 3 חודשים הסוכר בצום היה 90 וההמוגלובין, 5.6. כעת עשיתי והסוכר כבר 100 וההמוגלובין הוא 5.7. ברור שיש מגמת עליה לצערי... אני משתדלת לשמור , אך מדי פעם אוכלת מתוק לצערי... מבקשת את דעתך. לא בא לי לחזור לכדורים. האם אפשר להתגבר על זה לבד בעזרת התנזרות לגמרי ממתוק? לחכות עוד 3 חודשים לתוצאות? כי כעת זה עדיין בטווח הנורמה אבל העליון... ואיך קורה לי ככה, אומרים שאחרי קיצור קיבה זה מסתדר, ועובדה ששלוש שנים היה בסדר. מה יכולה להיות הסיבה, ומה כדאי לעשות? תודה, וסליחה שיצא קצת ארוך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. הניתוח לא מרפא את הסוכרת אלא מסובב את השעון של המחלה 10 שנים אחורה ,בערך. הזמן ללא טיפול תלוי במשקל ובפעילות הגופנית אם את לא רוצה לקבל כדורים את צריכה לרדת עוד במשקל ולעסוק בספורט יותר.

26/07/2015 | 15:56 | מאת: יעל

תודה על תשובתך, אך האם כעת במצבי כפי שכתבתי הערכים דורשים טיפול? לחכות לממוצע הבא בעוד 3 חודשים ואז להחליט? אנסה במקביל לרדת במשקל ולהגביר הפעילות הגופנית.

26/07/2015 | 18:06 | מאת: יעל

סליחה, לא הבנתי מתשובתך מה הכוונה שהניתוח לא מרפא את המחלה אלא מסובב את השעון שלה 10 שנים אחורה? אין מנותחים בריאטריים שניפטרים מהסוכרת לתמיד?

16/07/2015 | 20:09 | מאת: הלן

ערב טוב אני בת 46 חולה בסוכרת 3 שנים בהתחלה שיגלו לי את המחלה HbA1C היה 10.2 לפני שנה היה 6.2 ובבדיקות שעשיתי השבוע 7.6 וסוכר 130 אני שותה כדור קלוקומין אחד לפני השינה אבל אני מרגישה שזה לא עוזר , אני מתעוררת כל בוקר עם סוכר של 140 או 160 לפעמיים גם יותר אני מודה שאני לא שומרת במאה אחוז אבל אני משתדלת מאוד אני 1.75 שוקלת 84 , השאלה שלי , האם אני צריכה להחליף את הכדור שאני שותה? יש שמשהו יותר טוב? אני צריכה לעשות דיאטה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Glucose (B) 14-07-2015 130 HbA1C 14-07-2015 7.6 Fructosamine 30-03-2014 361 Urea (B) 14-07-2015 16 Na- Sodium (B) 14-07-2015 135 Fe - Iron 30-03-2014 57 ויטמינים Vitamin D 25 (OH) 14-07-2015 14 שתן-כללי Leucocytes (U) 15-07-2015 75

שלום הלן. שלום הלן. יש היום כדורים חדשים שבתוכם יש גלוקומין עם תרופות חדשות. מומלץ לקבל פעמיים ביום גנואט או יוקראס. הם לא בסל הבריאות. יש לך עודף משקל וכדא להיות במעקב של דיאטנית וכן לעסוק בפעילות גופנית. לפי הבדיקות שצירפת יש לך ויטD נמוך. תחשפי את הגוף בשמש לא בשעות הצריים ובנוסף כדאי לקבל תוסף של ויטD

שלום רב ביצעתי בדיקות HA1C תוצאה 6.00 ו HBA1C תוצאה 42.1 בבדיקת גלוקוז רגילה תוצאה 99 בבדיקת העמסת סוכר 75 מ"ג לאחר שעתיים תוצאה 89 האם התוצאות הגיוניות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה. HBAC תקין הוא עד 5.7 HBAC 6 הוא גבולי . דרושה דיאטה ופעילות גופנית בלבד. אין HBA1C 42

14/07/2015 | 13:10 | מאת: שוש

שלום. אני חולת סוכרת מזה 10 שנים, a1c אחרון 6.9 . מזה 4 שנים שאני מרגישה עיקצוצים בקצות האצבעות ברגלים וכף רגל עליונה אבל בשבועיים האחרונים כאילו פרצה איזו שהיא מגפה בבת אחת העיקצוצים עלו עד הברך בכל מיני נקודות. קצת מפחיד האמת. דיברתי עם רופאת המשפחה וזו אמרה שיש כדור אבל לוקחים אותו במצב הרבה יותר גרוע ותופעת הלוואי היא שעלול לגרום לסרטן. איני זוכרת את שם התרופה. היום אני קוראת על תוסף המזון חומצה אלפא ליפואית, השאלה כמה היא עוזרת, האם מומלץ לקחת אותה? לכם הניסיון אשמח לקבל תגובות ממכם. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שום שוש. חומצה אלפה ליפואית עוזרת ב60%-50% מהמקרים . לוקח לה זמןעד שהיא עובדת. לוקחים 3 שבועות 3 כדורים ליום ובהמשך כדור ליום של 600 מג. יש כדור שנקרא סימבלטה שעוזר לכאבים נאורופטיים טוב מאד. דרושה המלצה של רופא סוכרת או נוארולוג כדי לקבל אותו.

11/07/2015 | 22:34 | מאת: אשמח - אנונימי

אבא שלי סתם בדק לי סוכר והיה לי בהתחלה 123 ואז 117. אני קצת פוחד.. עשיתי בדיקת דם מלפני לא המון זמן ואמרו לי שאין לי כלום. אני לא רזה אני בהשמנת יתר. אני בן 15. אשמח לשמוע תגובות... אני מפחד שאכנס לדיכאון....

06/07/2015 | 20:01 | מאת: אושרי

שלום . אני משתמשת בויקטוזה למעלה משנתיים. בשנה הראשונה התרופה איזנה אותי. לאחר שנה נכנסתי להריון ואחרי הלידה חזרתי לויקטוזה. מאז הלידה אני לא מצליחה להתאזן והויקטוזה לא משפיעה. יכול להיות מצב כזה שתרופה תפסיק להשפיע אחרי לידה? היום הייתי אצל רופא שנתן לי מרשם לג'נואט ואמר לי לשלב עם הויקטוזה. מינון של 1.8 ויקטוזה עם כדור אחד ביום. האם מותר לשלב את שתי התרופות יחד?

05/07/2015 | 02:32 | מאת: חיה

אני בת 54 . סובלת מסכרת סוג 2,מזה 11 שנים. לפני שנה הצלחתי להפחית ממשקלי , אולם כעת עליתי במשקלי . שאלותי: האם ליוקראס יש קשר להשמנה? אני בגיל המעבר. לפני 3 חודשים קיבלתי מחזור אחרי שכמעט שנה לא קיבלתי מחזור. האם יש לכך קשר להשמנה?בטני לעתים נפוחה , סובלת לעיתים ממיגרנות וסחרחורות. האם יש קשר להשמנה?

23/06/2015 | 19:19 | מאת: יצחק דונג

אני קם בבוקר בערך בשעה 10 או 11 ואוכל רק באזור השעה 16:00 ואני הולך לישון באזור השעה 3:00 לפנות בוקר וגם לפעמים אני יכול לאכול קלות בשעות הנ"ל. אני לוקח 2 כדורים ג'נואט 1000/50 כל יום. השאלה האם כדאי לקחת את הכדור מיד מתי שאני קם ואפילו שהקיבה ריקה או לקחת רק מתי שאני אוכל בסביבות השעה 16:00 ואז השאלה מתי לקחת את השני. האם זה נכון שהאפקטיביות של התרופה יותר טובה עם אוכל, והאם זה נכון שבלי אוכל זה עושה נזק לכליות / כבד או שזה לא משנה אם אוכל או בלי אוכל. אודה לכם על תשובה מפורטת.

לקריאה נוספת והעמקה

הגנואט צריך להלקח שעה או יתר לפני אוכל . הוא עובד 12 שעות. לא נגרם נזק לשום דבר אם לא אוכלים מיד אחרי הכדור.הכדור צריך לחכות לאוכל.

29/06/2015 | 14:10 | מאת: יצחק דונג

תודה על תשובתכם. אבל לא קבלתי תשובה אם האפקטיביות של הכדור אותו דבר עם אוכל או בלי אוכל. ואני הסביר, דוגמה, כאשר אני קם בבוקר נגיד בשעה 11:00 ויש לי סוכר 220 אבל אני אוכל רק בשעה 17:00 האם לקחת את הכדור מיד בשביל שיוריד את הסוכר מרמה של 220 ללמטה אפילו שאני לא אוכל. או לחכות לשעת האוכל ואז לקחת. כי אמרו לי בבית המרקחת שהכדור לא עובד אם לא אוכלים באותו זמן שלוקחים אותו.

10/06/2015 | 05:45 | מאת: ניר

שלום אלו סיבות רפואיות (מלבד העניין של כמות האוכל ופעילות גופנית) יש להשמנה בכלל, ולהשמנה בטנית בפרט? ושאלה נוספת, מדוע נהוג לבדוק רק רמות סוכר בדם ולא בודקים גם רמות אינסולין? האם ייתכן מצב של עמידות לאינסולין ורמת הגלוקוז בדם יהיו תקינות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נסיון

22/06/2015 | 02:00 | מאת: ניר

למרות שזה בדיקה ראשונה עם ערכים גבוהים? עד עכשיו הייתי 5.9 ו 6.0. התרופה שקיבלתי היא התרופה הישנה גלוקופאז או בשם השני מטהמורפין. יש טעם להחליף התרופות לתרופות החדשות שציינת? מה השוני? מה היתרון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוגב. המטפורמין היא תרופה מצוינת והיא כלולה בתרופות החדשות ממשפחת האינקרטינים-הכדור מכיל בנוסף מטפורמין תרופה שמורידה תאבון ומורידה סוכר לאחר האוכל.למשל גנואט ,יוקראס ,קומביגליזה ,טרגנטה דואו. עד -6.6-6.8 HBAC -סוכר ממוצע ,אפשר להמשיך מטפורמין לבד. לאחר מכן כדאי לעבור לתרופת השילוב.

27/05/2015 | 18:05 | מאת: EHAB

שלום רב הנני מטופל כ 10 שנים בקרסטור 10 וביזאפיבראט. בבדיקה אחרונה התקבלו התוצאות Cholesterol 167.0 mg/dL Triglycerides 111.0 mg/dl HDL-Cholesterol 44.0 mg/dl Non-HDL Cholesterol 123.0 mg/dl LDL-Cholesterol 100.8 160 יחידות: mg/dl 0 בנוסף ובאופן מפתיע מה שלא היה לי בבדיקה שלפני ,שאומנם לפני שנתיים הוא HBA1C 5.6 וגלוקוז 98 ובבדיקת העמסת גלוקוז 75גרם 97 הנני מבין שמצב זה טרום סוכרת ומחייב התייחסות. האם צריך להפסיק / לשנות קרסטור 10 ?? היות וססטינים מעלים סוכר. אשמח לתשובה מקצועית .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב- ניתן לקבל קרסטור 10 מ"ג כל יומיים. לגבי מצב הטרום סוכרת, זהו טרום-טרום סוכרת. HBAC עדיין תקיןוכן הסוכר והעמסת הסוכר. דרושה תזונה נכונה ופעילות גופנית

25/05/2015 | 22:21 | מאת: פוצי

שלום אני בן 55 מטופל באנפרניל וקסנקס עקב התקפי פאניקה עם אגורופוביה . ואוסמו אדלט ללחץ דם . מטופל בהום קר בדיקות דם וביקורי רופאה ,לא יוצא לבדיקות מחוץ לבית !! יש לי בעיה של חוסר תחושה בקצות הרגליים שהלכה והחריפה ומגיעה כרגע עד הישבן כמו כן התחילה ההרגשה הזו בכפות הידיים ,הרופאה שלי אמרה שזו נירופתיה ושהיא לא יכולה להצביע על הגורם עשיתי בדיקות דם שאין בהם שינוי לפחות בעשר שנים האחרונות . המוגלובין 17.1 - (מעשן והייתי גם עם 18.9 ) HCT 51.8 WBC 11.25 לימפוציטים 4.24 TSH 3.56 PSA 0.72 IRON 66.7 B12 440 (אולי מטעה כי זה בזמן לקיחת תוסף)לפני 10 חודשים 290 !!! סוכר 103 A1C 6.1 ----------------- שתן ליקוציטים 75 SMALL ---------------------------------- יש אולי איזו השערה לגבי חוסר התחושות האלו ? מה עלי לעשות ? אני בבעיה רצינית שאין לי אומץ ללכת לבדיקות אני 15 שנה בבית עם יציאות קרובות בלבד תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לפי הבדיקות אתה במצב של טרום סוכרת. יתכן שזה הגורם לחוסר תחושה. צריך להוריד את הסוכר אפשר ע"י תזונה בלבד. אך אתה צריך להיגע לנאורולוג לבדיקה וטיפול

28/05/2015 | 18:41 | מאת: פוצי

25/05/2015 | 19:21 | מאת: יוגב

לא נבדקתי כשנה וחציץ (מםחד לדעת האמת) בץקופה זו הA1C שלי עלה מ5.9 ל 6.9 . המשקל עלה גם. עייף מדיאטות אבל מחפש פיתרון כי ההרגשה הכללית לא משהו- עייף ,כאבים באיזור העיניים,מתעורר בבוקר עם כאב ראש. האם בכל זאת יש חידושים שיכולים לעזור או מה צריכה להיות דרך הפעולה? מה דעתכם לגבי פירות, אני אוהב פירות. האם יש קבוצה או עזרה אחרת באיזור המרכז תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוגב. לפי HBAC אתה מוגדר כסוכרתי. יש היום תרופות טובות למשל גנואט או יוקראס. בנוסף אתה יכול קלב יעוץ דיאטני בקופת חולים שלך לגבי תזונה נכונה. פעילות גופנית תעזור מאד.