בדיקת tsh: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

צום: זו לא הדרך לרזות

הפסקות ממושכות בין הארוחות מובילות דווקא להאטה בקצב חילוף החומרים. מעט המשקל שכן תאבדו במהלך צום יום כיפור, הוא בעיקר נוזלים ומסת שריר - דבר שאינו מומלץ כלל בדת היהודית קיימים כמה ימי תענית וצום, אולם החשוב והמפורסם שבהם הוא כמובן יום כיפור. למרות שהמשפט הכי שגור בימים שלפני הצום הוא "לא יזיק לי לרדת קצת במשקל", צום הוא דווקא "עקב אכילס" בהצלחתה של כל דיאטה שתנסו, מאחר שהוא גורם להאטה בקצב חילוף החומרים של הגוף. חילוף החומרים מייצג את כמות האנרגיה (או מספר הקלוריות) שגופנו דורש על מנת לקיים את עצמו בזמן מנוחה.ערך זה מושפע מגורמים שונים ומשתנה מאדם לאדם ואצל אותו אדם בתקופות שונות בחייו. ככל שקצב חילוף החומרים גבוה, קל יותר לרדת במשקל. אחד הגורמים השכיחים להאטה בקצב חילוף החומרים הוא צריכה מעטה מדי של מזון והפסקות ארוכות בין ארוחות, או במילים אחרות צום. לא רק צום יזום, גם "סתם" הפסקות של 6 שעות בין ארוחות, שינה וכדומה יגרמו להפחתת...
ללמוד עוד על בדיקת tsh
היריון בסיכון גבוה-תמונה

אישה הרה בריאה מתמודדת עם השינויים האנטומיים, הפיזיולוגיים...

מאת: דרורית...
08/04/2013
בלוטת התריס: כל מה שיש לדעת-תמונה

היא עלתה לכותרות בשל משבר תרופת האלטרוקסין: שינוי במעטפת...

מאת: פרופ'...
19/01/2012
שאלות נפוצות מפורום פיריון והפרייה חוץ גופית-תמונה

לא נכנסים להריון? עוברים טיפולים קשים? כל התשובות לכל...

מאת:
21/06/2004
הפרעות בתפקוד מיני: המדריך המלא-תמונה

30% מהגברים מעל גיל 50 סובלים מהפרעה בתפקוד המיני, אולם רק...

מאת: פרופ' יוזה...
12/02/2012
אולי יענין אותך לדעת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת tsh?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת tsh: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

WBC 3.32 K/uL RBC 4.46 M/uL HGB 12.4 g/dL Hct 36.8 % Mcv 82.5 MCH 27.8 MCHC 33.7 g/dL PLT 209 K/uL RDW-SD 38.9 fL RDW-CV 12.8 % PDW 15.6 fL PCT 0.25 % MPV 11.8 fL P-LCR 39.7 % Neutrophils % 37.0 % Lymphocytes % 51.0 % Monocytes % 6.0 % Eosinophils % 3.0 % Atypical Lymph. % 3.0 % Neutrophils 1.23 K/uL 1.23 Lymphocytes 1.69 K/uL Monocytes 0.20 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Atypical Lymph. 0.10 K/uL PT (sec) 12.8 sec PT (INR) 1.06 INR Sodium 140.8 mmol/L Potassium 3.5 mmol/L Chloride 106.4 mmol/L Glucose 110.1 mg/dL Calcium 9.2 mg/dL Phosphorus 3.6 Urea 13.9 mg/dL Creatinine 0.58 mg/dL Uric Acid 2.73 mg/dL eGFR >60 eGFR IU eGFR IU = mL/min/1.73m פתח בדיקה LDH 258 U/L פתח בדיקה AST(GOT) 23 U/L פתח בדיקה ALT(GPT) 20 U/L Alkaline Phosph. 102 U/L 102 Bilirubin, Total 0.38 mg/dL Total Protein 7.11 g/dL Albumin 4.0 g/dL פתח בדיקה Globulin 3.16 g/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Cholesterol,Total 141.4 mg/dL Desirable: <200 mg/dL Borderline High: 200-239 mg/dL High: >=240 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה Triglycerides 60.0 mg/dL Normal: <150 mg/dL Borderline High: 150-199 mg/dL High: 200-499 mg/dL Very High: >=500 mg/dL הצגת גרף הצגת טבלה פתח בדיקה HDL Cholesterol 47 mg/dL 47 תוצאה 40 60 LDL Cholesterol 82 mg/dL Non-HDL Cholesterol 94 mg/dL Iron 92.3 ug/dL Transferrin 261 mg/dL Folic Acid 2.05 ng/mL Vitamin B12 422.5 pg/mL TSH 2.01 mIU/L C-Reactive Prot. 0.8 mg/L CMV Ab IgG 3.3 Nonreactive AU/mL CMV Ab IgM 0.43 Nonreactive EBV EBNA Ab IgG 318.0 Positive U/mL הלימפוציטים גבוהים והנירפוליטים נמוכים מדוע? מה עוד חריג בבדיקות שלי?

מבחינה המטולוגית יש ירידה מתונה ברמת הנויטרופלים. המשמעות תחויה בהקשר-האם כרוני או חדש. האם המגמה היא של ירידה או שיפור. האם קשור חמחלה זיהומית? המידה ואין הסבר ואין שיפור בבדיקות חוזרות יש צורך בהערכה המטולוגית מסודרת.

עברתי אולטרא סאונד של בלוטת התריס .פעם ראשונה. נכתב שם חשד לpta אבקש לדעת מה זה .התור לאנדוקרינולוגית רחוק. לציין שאני בת 45 לוקחת 25 מג יוטירוקס ליום בחצי שנה אחרונה . ו tsh ירד מ20 ל 4.4 כיום.עדיין לא ממש מרגישה טוב.בתודה מראש

אפרת שלום PTA זו הגדלה שפירה של בלוטת הפרה תירואיד שעלולה לגרום לעליה ברמת הסידן בדם ו/או בשתן. לעיתים קרובות יש חשד כזה ב US אך אין באמת הגדלה. אין דחיפות

שלום רב דר ,רציתי למסור מה שנכתב בתשובה בקיצור.בשתי אונות התירואיד בגודל תקין מרקם לא הומוגני נודולרי גס.מימין נודולים סולידים ומשמאל .כ6 ממ בממוצע. באספקט האחורי לטרלי באונה שמאל גוש היפואקוגני כ 10\6 ממ יכול להתאים לpta. נאמר לי בע'פ שעליי לעבור מיפוי. מה דעתך . וגם אם אין בעיה להמתין.בברכה ותודה מראש

שלוםנרב ,אם באמת זו הגדלה של הבלוטת פאראתירואיד אז מה הטיפול לזה.תודה. מראש

לרוב ניתוח

הרופאה מוכנה לשלוח לבדיקת קלציום ואיסוף שתן. התוצאות יעידו אם זה אדנומה של הפאראתירואיד או לא.?

לא תמיד זה חד משמעי. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

שלום רב, האם ידוע על הריון ולידה בגיל 44 כמצבים שבסבירות גבוהה משבשים את פעילות בלוטת התריס?? או גורמים לגוש להופיע בבלוטת התריס? בתודה מראש

לא הבנתי את השאלה

הכוונה שאם מצאו במחקרים שבלוטת התריס נפגעה זמנית או הופיעו בה גוש או יותר בעקבות הריון לידה .בגיל מבוגר או בכלל נניח אישה שהתחילה הריון והיה ידוע על גוש ובבדיקה אחרי שנה מהלידה נבדק ונמצא שגדל .או שיבוש בפעילותה. בקיצור האם הריון ולידה הם הגורם לבעיה שלי אולי

לא מובן. הריון עשוי לגרום הגדלה של בלוטת התריס אך לא גורם לגושים

דר שלום רב,האם היפותירואידיזם יכול לגרום פתאום. ללחץ דם גבוה שכולל גם דיאסטולי גבוה .לדוג' 135\161 בשילוב עם דופק 56 איטי יחסית וכאב ראש שאחרי זמן די קצר מתאזן חזרה 80\129 69.עם פחות כאב ראש.

תת פעילות משמעותית עלולה לגרום לדופק נמוך אך לרוב לא תגרום לעיית לחץ הדם

שלום, מיום חמישי שעבר יש לי נפיחות בלשון, קצת אדום בקצה וטיפה מעקצץ. כמו כן זה מפריע לי מעט בדיבור וכאילו אין כ"כ מקום בפה אבל לא קשה לנשום או משהו. ארבעה ימים לפני כן לקחתי כדור חדש - סינטרואיד לטיפול בבלוטת התריס (תת פעילות). בגלל הנפיחות נבהלתי והפסקתי את הכדור אבל הנפיחות לא ירדה ועדיין אותה תחושה מוזרה. אני לא מעשנת או משהו. אולי זה לא בגלל הכדור? אולי עקיצה? (יש לנו בבית חתול אז אולי מפרעוש או עכביש/ נמלה?) מי יכול לבדוק אותי- האם רופא אף אוזן גרון או מומחה לכירורגיית פה?(לא ברור לי באיזה תחום אחריות זה). מה לדעתך זה יכול להיות? תודה, מורן

שלום רב, השאלה מעניינת משום שיש קשר בין הורמוני בלוטת התריס והגדלת הלשון, אולם לא אחרי כדור אחד ! ממליץ להבדק ראשית אצל הרופא שרשם לך את הטיפול או אצל אנדוקרינולוג. אם נשלל הקשר הנסיבתי לטיפול התרופתי יהיה עליך להבדק במחלקת פה ולסתות עי רופא מומחה לרפואת הפה.

שלום, רציתי לדעת האם עלי לצום לפני בדיקת דם של ה TSH בלבד? ואם כן - כמה זמן תודה מראש מאירה

אין צורך בצום לפני בדיקה זו