למי מתאימות התרופות החדשות ומה בעצם ההבדל?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

10/06/2015 | 05:45 | מאת: יוגב

למרות שזה בדיקה ראשונה עם ערכים גבוהים? עד עכשיו הייתי 5.9 ו 6.0. התרופה שקיבלתי היא התרופה הישנה גלוקופאז או בשם השני מטהמורפין. יש טעם להחליף התרופות לתרופות החדשות שציינת? מה השוני? מה היתרון?

11/06/2015 | 10:51 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום יוגב. המטפורמין היא תרופה מצוינת והיא כלולה בתרופות החדשות ממשפחת האינקרטינים-הכדור מכיל בנוסף מטפורמין תרופה שמורידה תאבון ומורידה סוכר לאחר האוכל.למשל גנואט ,יוקראס ,קומביגליזה ,טרגנטה דואו. עד -6.6-6.8 HBAC -סוכר ממוצע ,אפשר להמשיך מטפורמין לבד. לאחר מכן כדאי לעבור לתרופת השילוב.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה