.png?anchor=center&mode=crop&width=140&height=154&rnd=132263219790000000)
היכרות עם בדיקה לא פולשנית לצורך אבחון מחלת לב: למי היא...
מי זקוק לקוצב לב? כיצד הוא פועל? איך מתנהל תהליך ההשתלה...
מחקר חדש מצא כי הקפדה על פעילות גופנית סדירה ושמירה על...
רמת כושר גופני גבוהה יותר בגיל העמידה עשויה להפחית את...
אובחן לפני 6 חודשים rbbb בעקבות לחץ בחזה תחושת עילפון וסחרחורת ביציעתי אקו אקג והולטר והכל נמצא תקין הבעיה שכל הזמן ישלי מעוקה כזאת בצד ימין הרגשה של שריר תפוס לפעמים כאבי גב שבאים והולכים מה אפשר לעשות בנידון ? האם זה מצריך בירור מעקב קרדיולגי או אולי טיפול נפשי ? אובד עצות .!
צריך להיבדק ע"י קרדיולוג ואולי להשלים עוד בדיקת לב במאמץ. אולי.
שלום לך דוקטור אליאן יקר.. בן 35 ללא מחלות רקע מלבד גאוט. אין מחלות לב במשפחה כלל. כעשור סובל מדקירות בחזה ברוב הזמן בצד שמאל. בדרך כלל מגיע מספר שניות ונעלם. אני אדם חרד מאוד מטבעי וזה קורה לי בדרך כלל בתקופות עומס. כחרד אמיתי ביצעתי עשרות א.ק.ג וצילומי חזה, טרופונין. ביצעתי בשנים האחרונות גם מבחן מאמץ וגם לאחרונה אקו לב. הכל יצא תקין. הרופא בהתחלה אמר שזה מקור שרירי, לאחר מכן טוען כי זה מגיע מחרדה/לחץ. יש ימים שיכול להרגיש את הדקירות רוב היום. לא מקרין למקומות אחרים. לעיתים דוקר בשמאל לעיתים בימין. האם לדעתך ייתכן כי המקור אורטופדי/ נפשי? תודה רבה לך וסליחה על השאלה הארוכה
שאלה ארוכה אבל תשובה קצרה ומאד ברורה דקירות אינן ממקור קרדיאלי, שריר מתוח יכל לעשות הרגשה של דקירה אבל דקירות ברב רב רובם של המקרים הם ביטוי של סטרס ולחץ.
תודה רבה על המענה דוקטור יקר. ובכלל אתב איש מאוד אדיב. תמיד עונה במקצועיות רבה ובאדיבות. הרגעת אותי מאוד. אני מודה לך מעומק ליבי.
שלום אשמח לתשובות לשאלות הבאות: 1. האם ניתן להעריך את מידת הנזק שנגרם לשריר הלב בהתאם לכמות הטרופונין שמשתחרר לדם לאחר 8 שעות מהאירוע? במידה וכן מהי מידת הנזק אם הערך היה 15000 ו אם הוא זמני או קבוע? 2. האם ישנה המלצה להגברת דופק עם הזמן במהלך חודש המנוחה לאחר הצינתור? לדוגמה עד 50 אחוז מהמקסימום בשבועיים הראשונים, 65 אחוז בשבועיים האחרונים לחודש המנוחה וכו? 3. האם בדיקת מאמץ לאחר חודש המנוחה אכן מהווה אסמכתא לחזרה מלאה עד הדופק המקסימאלי המותר, קרי 226 פחות גיל המתעמל? האם נדרשות בדיקות נוספות? 4. האם שילוב של ברילינטה, אספירין וליפיטור עשוי למנוע הגעה לדופק מקסימאלי / סיכון בעת דופק מקסימאלי? 5. מדוע נדרש ליטול ברלינטה פעמיים ביום ולא רק פעם אחת בדומה לאספירין? תודה רבה
1.בדרך כלל רמת הטרופונין נמצאת בקורלציה עם מידת הנזק. הנזק לשריר הלב יכול להיות הפיך ויכול גם שלא תלוי מה סיבת האסכמיה וכיצד וכמה מהר טופלה 2.לא 3.זה 220 לא 226 .ארגומטריה בהחלט כלי מקובל להערכה 4.ממש לא אין קשר 5.כי ברלינטה משפיעה לטווח קצר יותר ולכן יש צורך בפעמיים ביום
שלום דוקטור! אני עשיתי המון בדיקות ללב עקב הרגשות מוזרות מאוד כגון: סחרחורת,כאבים בחזה,קושי לנשום, דופק מהיר ועוד. עכשיו לפי מד לחץ הדם שלי לא פעם ולא פעמיים יצא לי קצב לב לא סדיר! בבדיקת הולטר,בדיקת מאמץ אקג ואקו לב כל הבדיקות יצאו תקינות!! ואני עדיין מרגיש פעימות כפולות סחרחורות וזה ממש מלחיץ שאומרים שקצב לא סדיר יכול להוביל לדום לב. יש לציין שאני בן 18 ללא מחלות ידועות סובל מזה כבר הרבה זמן האם יש צורך בבדיקות נוספות כמו לופ רקורדר כי אני מרגיש את זה לא תמידי אלה מידיי פעם וזה ממש ממש מפריע לי ומה התופעה הזאת של פעימות כפולות ? ומה יכול לגרום לכך? בבקשה תענה בעינייניות דוקטור תודה רבה!!
טוב שבקשת שאענה בענייניות, אני בדרך כלל עונה סתם ככה... לא יודע מה זה פעימות כפולות אולי הכוונה לפעימה מוקדמת. בלב בריא כמו שלך פעימה מוקדמת לא מביאה לדום לב. מציע שתירגע - הכל בסדר. גם אם יש לך פעימות מוקדמות וגם אם לך זה מאד מפריע זה רק בגלל חשש וסטרס לא מוצדק.
תודה רבה סליחה אם זה יצא מזלזל!