רגישות לפחמימות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

25/05/2015 | 12:49 | מאת: זאב

בן 73. בבדיקת דם: גלוקוז בין 100 ל- 117. סובל מלחץ דם מתון 140 עד 170. מטופל ב-ווזודיפ 10 מ"ג. כאשר אני אוכל פחמימות ובעיקר פחמימות חד ודו סוכריות, מקבל נפילות חדות בלחץ הדם, סחרחורות ותחושת עילפון, דפיקות לב חזקות וחולשה. התופעות הנ"ל גם כאשר אינני נוטל את התרופה. התופעה מלווה אותי כבר לאורך שנים רבות אבל התגברה מאוד בתקופה האחרונה. רופא המשפחה מתייחס לנושא בביטול ומציע לי לקום לאט ממצב שכיבה למצב עמידה. אני מדגיש כי בדרך כלל אין קשר לשינוי תנוחה והמצב המתואר תוקף אותי ללא קשר לשינוי תנוחה ויכול להופיע גם בהליכה, במאמץ או מנוחה. בדיקות קרדיולוגיות אינן מצביעות על בעיה. (ארגומטריה, אקו לב, צינטור) אודה על התייחסות ועצה. תודה, זאב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זאב. יתכן שיש לך ירידות סוכר לאחר אכילת סוכרים. כדאי להמנע מסוכרים פשוטים.רצוי לקלב יעוץ דיאטה אני ממליצה לבצע בדיקת דם לHBAC כדי לשלול סוכרת סמויה וכןהעמסת סוכר ובדיקת סוכר בדם כל שעה במשך 3 שעות לאחר מכן.

30/05/2015 | 23:59 | מאת: יוגב

למרות שזה בדיקה ראשונה עם ערכים גבוהים? עד עכשיו הייתי 5.9 ו 6.0. התרופה שקיבלתי היא התרופה הישנה גלוקופאז או בשם השני מטהמורפין. יש טעם להחליף התרופות לתרופות החדשות שציינת? מה השוני? מה היתרון?

מנהלי פורום סוכרת והשמנה