נגישות
נגישות

שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

11/11/2015 | 00:09 | מאת: יעלה

שלום, בת 62 עם ערכי סוכר גבוהים A1C מעל 9. התחלתי ליטול פורסיגה. רופא הסוכרת הציע לי למדוד קטונים ורשם לי מכשיר וסטיקים למדידת קטונים בדם אשר נרכש באופן פרטי. הרופא ביקש שאמדוד קטונים פעם בשבוע. בקופת החולים שאני שייכת אליה אמרו לי שאני זכאית למכשיר וסטיקים למדידת קטונים בשתן בחינם דרך קופת החולים. האם יש הבדל משמעותי בין מדידת הקטונים בדם לבין מדידת הקטונים בשתן? אם אין הבדל משמעותי, אולי עדיף שאבקש את מד הקטונים בשתן והסטיקים שניתנים בחינם, כי הסטיקים למדידת קטונים בדם יקרים ונרכשים באופן פרטי... אודה לתשובתך, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלה. אם עד עכשיו לא היו לך קטונים בדם את יכולה להפסיק לבדוק . זאת בתנאי שיש לך סוכרת סוג2 ולא סוכרת נעורים סוג 1.בדיקת קטונים בשתן טובה אך אין צורך לבדוק קבוע אולי בהתחלת הטיפול.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה