פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

18/12/2012 | 20:16 | מאת: רוני

האם גאלבוס מתאימה למבוגרים בגיל 80 ?

כן בהחלט. אם יש ירידה קלה בתפקוד כליתי נא לקחת 50 מג *1 ליום

18/12/2012 | 10:48 | מאת: שרה

אני מחוברת למשאבת אינסולין ומזה 9 חודשים אני מקבלת ויקטוזה 1.2 פעם ביום. ירדתי 6 קילו"גר בשקל ונעצרתי למה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-ויקטוזה לא מוריד יותר מכך. לעיתים מוריד רק 2 קג ולעיתים כלל לא מוריד במשקל.

09/12/2012 | 20:45 | מאת: אסי.

בן 54 מאוזן מטופל בכדורים מה הסיבה לירידה דרסטית במשקל. חולה כבר 14 שנה בסוכות עם נורפטיה סוכרת מה עלי לעשות למה אני מרשה מאוד

שלום אסי-רק סוכרת בלתי מאוזנת גורמת לירידת משקל. גש לרופא המשפחה כדי לברר את סיבת הירידה במשקל

22/11/2012 | 22:10 | מאת: רונית

תודה על תשובתך המהירה עזרת לי מאד

21/11/2012 | 15:03 | מאת: רונית

הנני בת 45 לפני כשבוע ערכתי בדיקת דם והתוצאות כדלקמן:סוכר בצום 94. HBAIC בערך של 6.1 מה זה אומר האם זו תחילתה של סוכרת יש לציין כיבמשפחתי סוכרת לאמי ולדודתי.

שלום רונית- הבדיקות שלך לא מוגדרות כסוכרת. יש לך כפי הנראה עליות סוכר לאחר אוכל כי HBAC 6.1 הוא קצת גבוה. רצוי לשמור על תזונה לסוכרת ולעסוק בפעילות גופנית.

11/11/2012 | 18:05 | מאת: ג.עטרה

מתוך ניסיון אישי סוכרת היא מחלה שאפשר לחיות איתה אם נשמעים להוראות של הרופא והדיאטנית שאמונים על התפריטים שלנו והתרופות הנלקחות בהתאם איכלו כראוי לא מעט מידי וגם לא יותר מידי ותהיו בריאים ג.עטרה

03/11/2012 | 22:20 | מאת: מיכל

בת 44 סוכרתית סוג 2 מאוזנת a1c-5.5 כולסטרול תקין וכן לחץ דם סובלת מעודף משקל. אני לוקחת גלוקופאז אחד ביום אחרי ארוחת ערב האם עדיף לקחת לפני השינה? האם מומלץ לקחת אומגה 3 ובאיזה מינון? האם לקחת ויטמיןe האם עוזר לסוכרת ובאיזה מינון? תודה .

שלום- אפשר להמשיך עם הגלוקופג לאחר א. ערב. רצוי להכליל בתפריט דגים מהים הצפוני שיש להם אומגה 3. אפשר להוסיף גם כ 600מג ליום אומגה 3-קפסולה 1. איין צורך בויט E .אינו מאזן סוכר. מצעה לך לגשת לדיאטנית

02/11/2012 | 16:56 | מאת: א

שלום רב. בתקופה האחרונה יש לי התקפים. תדירות ההתקפים הולכת ומתעצמת ואף הם מופיעים מספר פעמים ביום. ההתקף כולל: צמרמורת קור, רעד, זיעה קרה, דופק מהיר, תחושה שאני לא מרגישה את משקל גופי, תחושה שאני הולכת להתעלף, בחילה חזקה עד כדי הקאה. לאחר ההתקף נותר הרעד הפנימי, וישנה תחושת תשישות גבוהה. הרגשה של חוסר אנרגייה. כמו כן, עשיתי בדיקת דם. אך לא הייתי בצום. (אכלתי קורנפלקס ותמר7 שעות בערך לפני הבדיקה ) יצא: Glucose (B) - 78 HbA1C - 5.7 חשוב לציין שאני בת 28. טבעונית. בריאה. גובהי 1.73 והמשקל 63. אני מתאמנת באופן קבוע בין 4-5 פעמים בשבוע. האם יש לי היפוגלקמיה????????????? זקוקה לתשובה מהירה.. תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-מה גורם להפסקת ההתקף? האם אוכל של פחמימות מפסיק את ההתקף? אם התשובה היא לא אז לא מדובר בהיפוגליקמיה. סוכר 78 לאחר 7 שעות מהאוכל הוא תקין ו HBAC 5.7 הוא תקין

31/10/2012 | 09:00 | מאת: ישראל לביא

אני בן 30 גובה 178 ושוקל 125 והתגלה לי הסוכרת בגיל 23,אני מטופל מטפורמין 2 פעמים ביום ברוחות הגדולות בבוקר ובערב ואני מנהל אורח חיים תקין לחלוטין ביום יום. לפני כחודשיים התחלתי אימון כושר ואירובי והתוצאות וההרגשה מטיבות את מצבי,אני מתעורר אם 150 ומתאמן במכון כושר 3-4 פעמים בשבוע,לפני האימון הבדיקה מראה 150 כיום אני מצליח לרוץ ללא זווית במהירות 8.7 למשך 20 דקות ללא מאמץ שיא אימון כח 2 בשבוע לשרירים של פלג גוף העליון שרירים ראשיים. שאלתי היא עד כמה ניתן לאמץ את שרירי הרגליים והגוף?מה המינון והסדר הנכון בשילוב אימון אירובי וכח?איזה אימונים מומלצים ביותר? ועד כמה האימון יכול להיטיב את מצבי עד לשלילת לקיחת מטפורמין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-כיון שאתה מתעורר עם 150 סוכר, מציעה לך לקחת בלילה 2 כדורי מטפורמין ובבוקר 1 . 3 כדורים ליום. הסוכרת תתאזן כאשר גם תרד במשקל בצורה רצינית.האימונים חשובים מאד בשילוב עם ירידת המשקל. אין גבול למה שאפשר להגיע באימון,אך רצוי לעשות מבחן מאמץ לפני כן.

28/10/2012 | 08:02 | מאת: שיר

האם בסוכרת סןג 2 צריך לספור פחמימות בירקות כמו כרוב עגבניה חסה מלפפון פלפל האם ניתן לאכול מהם ללא הגבלה? האינדקס הגליקמי שלהם אפס האם זה אומר שהם לא מעלים את הסוכר בדם?

שלום-הירקות הנ"ל לא מעלים סוכר בעיקרון. אין צורך לספור פחמימות בהם. אם תאכל הרבה עגבניות כן יעלה הסוכר.

27/10/2012 | 21:38 | מאת: מיכל

בת 44 אובחנתי כסוכרתית לפני 7 חודשים סוכר 140 a1c 6.7.סובלת מעודף משקל מאז ירדתי 11 קג{צריכה לרדת עוד} ומטופלת בגלוקופאז 1 ביום כרגע סוכר ירד ל100 a1c 5.5 . האם מומלץ להמשיך עם הכדור?האם עם השנים הסוכרת מתדרדרת ויהיה צורך בעוד כדורים? האם במצבי אפשר ללכת לפדיקוריסטית רגילה או מישהי מיוחדת לסוכרתיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל-צריך להמשיך 1 גלוקומין כדי שהסוכר לא יעלה.אם הסוכר ירד ל 80 תפסיקי את הגלווקומין את יכולה ללכת לכל פדיקוריסטית. מצב הסוכרת קשור מאד למשקל /ירידה במשקל חשובה מאד לאיזון

25/10/2012 | 18:33 | מאת: אורי

שלום קיבלתי את תוצאות העמסת סוכר 100 ולהלן התוצאות 0- 107 60- 209 120- 146 180- 131 האים זה תקין? אני בהריון שבוע 26 עם הריון תאומים אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי- הסוכר שלך בצום, לאחר שעה ושעתיים הוא גבוה. יש צורך בדיאטה-גשי בהקדם לדיאטנית. יתכןמאד שצריך גם זריקות אינסולין.

25/10/2012 | 15:18 | מאת: עדי

לקחתי בזמנו את הרדוקטיל שמבחינתי היתה תרופת פלא ומאז איני מצליחה להוריד במשקל למרות שאני במלחמה יומיומית מחפשת פתרון לירידה במשקל. תודה מראש עדי

שלום-אם את סוכרתית את יכולה לקבל זריקות שמורידות משקל תאבון וסוכר-ביאטה וויקטוזה. יש כדורים שנקראים קסניקל שמורידים ספיגת שומנים אך לא מדכאים את התאבון

22/10/2012 | 08:19 | מאת: זה בנורמה??

האם זה טרום סוכרת?? אני בריאה בת 32. ורופאת המשפחה לא מוטרדת מזה ולא רוצה לשלוח לבירור נוסף של הומוגלובין מסוכר. האם היא צודקת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- עד מג 100 סוכר בצום הוא תקין. אך כמה שיותר קרוב ל 100 זה פחות טוב. אין צורך בטיפול תרופתי רק פעילות גופנית ותזונה נכונה.

17/10/2012 | 13:29 | מאת: עידן

דר שלום, אני בן 50 סוכרתי מאוזן עם יוקריאס ,המוגלובין מסוכרר 6.8. כולסטרול תקין,לחץ דם תקין. לקחתי אספירין מס שנים עקב פירפור פרוזדורים שמטופל עם טמבוקור. הקרדיולוג אמר לי שההנחייה החדשה משנת 2010 היא שאין צורך לקחת אספירין למניעת קריש דם . האם להמשיך לקחת אספירין עקב הסכרת? או אולי באמת להפסיק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידן- אם היה לך פרפור פרוזודורים בעבר או יש לך כעת מדי פעם פרפור, צריך לקבל משהוא במקום האספירין למניעת קרישים. לא הבנתי האם אתה מקבל טיפול מונע כזה.אם לא כעת תמשיך עם האספירין. תתיעץ עם הקרדיולוג מה במקומו.

שלום רב, אתמול (שני, 15.10) קיבלתי תוצאות של בדיקת דם לאחר צום של כ-9 שעות ורמת הסוכר שלי הייתה 112. באותו היום בערב עשו לי בדיקת סוכר כשעתיים - שלוש לאחר אכילה ורמת הסוכר הייתה 90 היום (16.10) חזרתי על הבדיקה בצום של כמעט 15 שעות (ככה יצא) ורמת הסוכר היא - 98. האם אני צריך לחשוש? ממה נובעים הערכים המוזרים הללו? 112 בצום, 90 לאחר אכילה ו98 בצום מאוד ארוך? האם אני צריך לעשות עוד בדיקות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריאל- יש לך נטיה לסוכרת.כעת זו לא סוכרת. הסוכר מעל 100 בצום מצביע על כך. בשלב זה רצוילהגיע לדיאטנית להוריד סוכרים ומשקל אם יש לך עודף משקל. כמובן לעסוק בפעילות גופנית זה חיוני!!.

אני חולה בסכרת מסוג 2 ולוקח גלוקומין x שלוש ביום וכן שני גלוטן,בוקר וערב. לאחרונה אני מודד ערכים מאוד גבוהים של למעלה מ-200 בבוקר. האם יכול להיות שתרופות אלה כבר לא משפיעות עלי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי-אני מבינה שאתה מקבל 3 גלוקומין ו2 גליבן ליום. עם הזמן הגליבן מפסיק להשפיע כי הלבלב נחלש. כנראה אתה צריך תוספת אינסולין בערב לפחות. חשוב לא להפסיק גלוקומין ביחד עם האינסולין. גש לרופא שלך או למרפאת סוכרת בהקדם .

30/10/2012 | 17:21 | מאת: חיים

אני הייתי במצבך והגעתי ל- HBA1C של 9.7 לבסוף רופאת הסכרת המךיצה על תרופה בזריקה שנקראת BAYETA. יתרונה על אינסולין שלא משמינים ממנה ולחלק מהחולים אפילו מרזים. כדאי לך לבדוק ויפה שעה אחת קודם

11/11/2012 | 17:16 | מאת: יוסי

היי גם לי יש סוכרת 2 ואני עברתי מגלוקומין ליוקריאס שמשולב בכדור הזה שתי סוגים של תרופה לאיזון סכרת וזה מעולה תשאל את רופה המשפחה מקווה שעזרתי.

29/09/2012 | 11:10 | מאת: גיא

שלום!!! אני חולה סוכרת מזה כשנה אני בן 40 ורמות הסוכרת בהתפרצות היו 300 סוכר בבוקר ו-11.4.a1c היום אחרי שנה שאני מזריק לנטוס פעם ביום אני מתעורר בבוקר עם רמות גבוהות של 200-300 בבדיקת בוקר.מדוע הסוכר לא יורד למרות הזריקות???????????אני מזריק 20 מנות כל זריקה.האם ניתן לחלק את הזריקה לפעמיים ביום לדוגמא עשר מנות בבוקר ועשר מנות בלילה??????? תודה מראש

שלום גיא- לנטוס עובד 24 שעות לכן אין צורך לחלק אותו. תעלה במינון ב 2 יחידות כל 3 ימים עד שתגיע לסוכר ממוצע של 110 בצום. אני מציעה לך לגשת ליעוץ במרפאת סוכרת. יש לך סוכרת קשה וחשוב לאזן אותה היטב. תבדו סוכר גם במשך היום לאחר שתוריד את הסוכר בצום.

27/09/2012 | 23:34 | מאת: דליה

לפני כ-4 שנים אובחנתי כחולת סוכרת. טופלתי במטאפורמין. התחלתי דיאטה ללא סוכר וללא גלוטן, ערכי הסוכר ירדו וערכי a1cהגיעו לרמה של 5.4 . ירדתי במשקל כ-7 ק"ג עדיין בעודף משקל. הטיפול התרופתי הופסק. לאחר כשנה ערכי הסוכר בצום עלו לרמה של כ-150 ורמת A1C הגיעה ל6.2 התחלתי שוב בטיפול תרופתי, כדור אחד בערב, אני ממשיכה באותה דיאטה ולמרות זאת עולה במשקל והערכים אינם יורדים. האם יש צורך בשינוי תרופתי? האם יש טעם בהמשך הדיאטה? אשמח להמלצתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה- רצוי שסוכר בצום יהיה עד 120. מותר לקחת 2 גלוקומין בערב. כמובן שיש צורך בהמשך דיאטה, אך עם עזרה של דיאטנית- מגיע לך כל חודש ביקור אצל דיאטנית דרך סל הבריאות. או תצטרפי קבוצת תמיכה.

20/09/2012 | 17:14 | מאת: אריק

שלום.בבדיקה בצום סוכר 127. HBA1 4.9 . אני בן 60 לוקח גלוקומין אחד בערב. מה ההסבר לפערים בין שתי הבדיקות. תודה ויום טוב.

שלום רב- במשך היום יש לך סוכר טוב ועולה רק בלילה עקב יצירת סור בכבד בלילה.זה אופיני למחלת הסוכרת מציעה לקחת 2 גלוקומין כדור בערב וכדור בלילה ולגשת ליעוץ דיאטה

17/09/2012 | 12:52 | מאת: חנה

שלום רב.בת 55 בבדיקה בצום סוכר 116 7.1 HBA1 . האים יש סוכרת .? האים זקוקה לטיפול בכדורים? או, לדיאטה בהתאם ,ופעילות ספורט.תודה ושנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-לפי HBAC יש עליות סוכר לאחר אוכל. אפשר לעשות העמסת סוכר עם 75 גר גלוקוז ואם סוכר מעל 200 לאחר שעה או שעתיים זו אבחנה של סוכרת. לא חובה העמסת סוכר. בצום 116 סוכר זו טרום סוכרת. כמובן את זקוקה לדיאטה פעילות גופנית וגם גלוקופג בלילה.

09/09/2012 | 15:03 | מאת: מושתל ריאות

אני מושתל ריאות זה כ 10 שנים עליתי במשקל עקב ריבוי תרופות שאני צורך וגם נוצרה לי סכרת סוג 2 ואני מזריק אינסולין חלק מתופעות הלוואי שאני חווה אני מתהלך בקושי רב על קביים כך שאין לי את הכח והיכולת לעשות ספורט האם יש לכם הצעה אחרת ולידיעה כללית אני בבית רוב הזמן. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אתה יכול לעשות תרגילים עם הרגליים כשאתה שוכב על הגב. תרגילי ידיים עם משקולות של 1 קג.

05/09/2012 | 19:02 | מאת: דוד כהן

אני מבקש לדעת בנושא הכולסטרול , אני מקבל כדורי סימווה-קור לטיפול ולפני שבוע ראיתי כתבה בעתון שאומרת שהטיפולעלול לגרום לסכרת אבקש חוות דעת או הסבר כללי יותר ובס"הכ לקבל עוד פן אחר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-סימבקור מוריד שומן.ברוב חולי סוכרת סוג 2 הכולוסטרול גם גבוה. זה נדיר מאד שסימבקור יגרום לסוכרת. במקרה שלך- האם הסוכרת היתה לך לפני שקיבלת סימבקור? אם התשובה חיובית כדאי להמשיך בסימבקור.

קיבלתי מייל מחבר שלי (הכרנו בקבוצת תמיכה לסוכרתיים) בזה הלשון: בבדיקת a1c האחרונה שעשית התוצאה היתה 10.8 הרופא אמר לי שאני חייב לעבור לאינסולין ביקשתי צ'אנס אחרון והחלטתי לנסות את האומגה 3 פורטה של חברת ירושלים ששמעתי עליה מחבר שמאד עזר לו הקפדתי לקחת כף ליום לאחר שלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה 7.4 הרופא אמר שהוא בחיים לא ראה כזה שינוי בעקבות נטילת מוצר טבעי והחליט להוריד לי 50% במינון התרופות, רציתי לשאול, האם יש לזה בסיס? האם מישהו שמע על תועלת כזו? והאם זה לא מסוכן? אשמח לתשובה.

שלום-אומגה 3 הוא תוסף מזון טוב. המינון היומי הוא עד 2-3 גר ליום.אם הסוכר שלך התאזן תמשיך בטיפול התרופתי הקודם ואל תוריד 50% מהתרופה כי הסוכר יעלה שוב.

הוא טוען שהרופא הוריד לו בהדרגה את מינון התרופות עד ל-50% והמצב ממש משתפר. אני ממש מתלבט.

31/08/2012 | 18:24 | מאת: עלמה

כבר כמה חודשים , אולי יותר, יש לי הרגשה שמשהו לא תקין.. אם אוכלת פחממות, כל פחמימות, גם אם מדובר במעט פסטה מקמח מלא או פרוסת לחם אחת מקמח מלא, אני פתאום מרגישה עייפות עד כדי עילפון... ופשוט נרדמת, כמעט כמו עילפון... יכולה להתעורר אחרי איזה 10 דקות, עדיין בתחושת חולשה אך מתפקדת.. בבדיקת סוכר אחרונה מלפני חצי שנה, גבוהה אך בגבול התקין יחסית. בימים שאני לא אוכלת כלל פחמימות אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב ויש לי יותר כח לתפקד ולטפל בילדי הקטנים... אני בת 43 גובה 165 משקל 87 רוב חיי הייתי ברמה של כ 80 קילו.. אשמח לתגובה.. זה די מפחיד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עלמה- יש לך כנראה ירידות סוכר אחרי אכילת פחמימות.זה קורה במצב של פרה- סוכרת.האם יש סוכרת במשפחה? כדאי לחזור על כל הבדיקות ולגשת לדיאטנית לקבל תפריט .עליך לרדת במשקל אפשר להמנע מפחמימות. רצוי לרכוש בקופת חולים מד סוכר ביתיעם מרשם מהרופא ולבדוק סוכר בזמן שאת חלשה

02/09/2012 | 20:50 | מאת: עלמה

תודה על תגובתך, לשאלתך, אכן יש אצלנו סכרת אצל אבא, ואמא על הגבול כבר שנים... בתשובתך, האם את מתכוונת שזה בסדר שלא אוכל פחמימות במהלך היום? זה תקין במקרה שלי? והאם זה בסדר לאמץ הימנעות מפחמימות כהרגל מתמשך, יום אחרי יום? ושאלה נוספת, רק כדי לוודא שהבנתי אותך, כשכתבת פרה- סכרת, האם את מתכוונת למצב שלפני, טרום סכרת או משהו אחר..? (מצטערת, אני לא כל כך מבינה בתחום, לא מכירה מונחים, ורוצה לוודא שמבינה עד הסוף..) תודה

27/08/2012 | 14:53 | מאת: מירי

כמה פחמימות ביממה מומלץ לאכול במצב של טרום סוכרת? אם משקלי 51 קילו? לפי חישוב שעשיתי יצא שאני אוכלת 150 גרם פחמימות וכ1600 קלוריות ליממה האם זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי- אם יש לך טרום סוכרת גשי בבקשה לקבל יעוץ ותפריט מותאם מדיאטנית בקופה עם מכתב הפניה מרופא מטפל.

21/08/2012 | 15:17 | מאת: תהילה

עשיתי בדיקות דם שגרתיות לתחילת הריון ויצא שבבדיקה הראשונה הסוכר שלי 92 ובשניה שעשיתי שבוע לאחר מכן 90 לאחר צום של 8 שעות. זהו הריון שני, ולא היתה לי סכרת הריון בהריון הקודם. מה משמעות התוצאה? האם ההריון שלי כבר בסיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

סוכר 90 בצום בהריון הוא תקין. בהמשך תעשי העמסת סוכר

12/09/2012 | 13:55 | מאת: אני

האם זה תקין אחרי בדיקת דם בצום של 8 שעות שהסוכר שלי יהיה 109?

20/08/2012 | 17:45 | מאת: אריק

אני בן 68. סוכרתי מזה 20 שנה. נהגתי לקחת ג'נואט 50X1000 לפני ארוחת בוקר ולפני ארוחת ערב A1C שלי היה סביר - בערך 6, אבל מדידת בוקר בצום בין 130 ל 140. בחששי מהשפעה טווח ארוך של עודף סוכר בבוקר, שיכנעתי את הרופא לרשום לי גם אינסולין לנטוס כיום, מזה כחודש אני לוקח 20 יחידות לנטוס ביחד עם פעמיים ביום ג'נואט התוצאה - סוכר בצום פחות מ 100 וגם שעתיים אחרי הארוחות קרוב ל 100. אין היפו. מה דעתכם? האם נכון. איזה סיכון אני לוקח בשילוב הזה? (יש לי לחץ דם קצת גבוה 1/95) בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

תיקון טעות סופר: סכרת סוג2 כמובן ולחץ דם ממוצע 155/90

21/08/2012 | 08:28 | מאת: אריק

בהמשך למייל קודם, גובה 186 משקל 92 קג.

שלום אריק-אתה צריך להוריד מינון לנטוס ל 16 יח בערך כדי למנוע היפוגליקמיה לילית

19/08/2012 | 21:43 | מאת: לימור

אני אחרי 2 טיפולי הפריה אחרי שנטלתי 2 מטפורמין ביום אחד אחרי ארוחת בוקר ואחד אחרי ארוחת ערב האיזון שלי לפני כ5 חודשים היה 6.7 אז הרופא אמר שזה בסדר והתחלנו טיפולים ועברתי 2 הפריות שלא הצליחו עכשיו ניגשתי אליו לפני הפרוטוקול החדש וידעתי אותו שהאיזון עומד על 7.4 הוא אמר לי שמומלץ לחכות חודש אוציותר עד שאתרשם מתחת ל7 כי הסיכוי למומים גבוה יותר אני ממש עצובה בגלל זה ורוצה נורא לשמור אבלצחוששת שחודש לא יספיק לי אני עם עודף משקל רב ואולי אני צריכה להחליף לאינסולין בלית ברירה אבל גם תור לרופא סוכרת זה רק עד נובמבר ולי אין זמן לחכות אני בלחץ כי כבר בת 39 אשמח לשמוע המלצות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור-אם את בעודף משקל, לא כדאי לקבל אינסולין לפני ההריון. עדיף לעלות ל3 ליום גלוקומיןולהוסיף גנוביה 100מג שלא בסל עד לכניסה להריון.

20/08/2012 | 13:13 | מאת: לימור

תודה דר רבין השאלה למה לא טוב לקבל אינסולין לפני הריון? אני יעלה יותר במשקל?שמעתי שביאטה יותר טוב מאינסולין וגם eucreas

18/08/2012 | 11:21 | מאת: אריק

מזה מס שנים מטופל אצלה בהמלצתה ריפאה אותי מסכרת לחץ דם שומנים בדם קלסטרול גבוהה בקיצור אני עברתי ניתוח שרוול הישלתי 30 קג בתוך 3 חודשים לא מזריק בעבר הזרקתי 6 פעמים ביום לא משתמש בכדורים כולל לחץ דם שבעבר לקחתי 3 כדורים ביום אני אוכל כמו בן אדם ולא כמו חזיר ההוצאות שלי על אוכל 30 שקל לשבוע הפריט היקר ביותר שאני נוטל זה מולטי ויטמין כדרו ליום אני מברך את דר לבין ואת דר חזן דוד מבית חולים כרמל שהצילו את חיי

14/08/2012 | 00:16 | מאת: נטשה

שלום,אמא שלי מאושפזת בסורוקה ,אחרי צינטור ואחרי ניתוח לניקוי רקמות מתות הרופאים ממליצים שם על כריתה של כף הרגל האם הקיוראקסל יכול לעזור לה ?

היי לכולם, קוראים לי הדר ואני בשלבי כתיבת התזה בפסיכולוגיה חברתית. הנושא- הקושי שבשמירה על תפריט התזונה. מחפשת אנשים שיענו על שאלון אמריקאי קצרצר . בבקשה תעזרו לי לסיים את התזה :) !! קהל היעד לשאלון הוא מי שמקפיד על תפריט תזונה בעקבות בעיה רפואית (סוכרת/ ייתר לחץ דם/ מחלות לב/ השמנת ייתר...) (ולא מי שעושה דיאטה כדי להוריד[/b] 2-3 ק"ג מ סיבות אסתטיות או מי שנמנע מסוגי מזון ספציפים בגלל אלרגיה או רגישות). השאלון קצר מאוד (כ 3 דקות למלא אותו), ואנונימי לחלוטין. כדי לענות על השאלון צריך לפתוח את הקישור: https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3IWsw0g9q2j1vmY (מומלץ לפתוח דרך explorer ) אשמח מאוד אם תקדישו 3 דקות למלא את השאלון וכמובן שאתם מוזמנים להעביר את הלינק לכל מי שנראה שיכול להיות רלוונטי. תודה רבה!! הדר לשאלות נוספות אפשר לכתוב לי למייל: hadarweiss@gmail.com

13/08/2012 | 10:21 | מאת: יוסי

אני סובל מסוכרת ומשתמש במשאבת אינסולין שהביאה אותי לאיזון טוב. אני משתמש בבייאטה בכדי שלא "אנשנש" אוכל במהלך היום וזה עוזר לי ובאמת ירדתי כמעט 3 ק"ג ב 3 חודשים. העניין הוא שאני סובל בשעתיים שוש אחרי הזרקת הבייאטה מהרגשה לא טובה עד כדי בחילות. אייך אני יכול לייעל את השימוש בבייאטה ולמנוע את תופעות הלוואי??????????? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- בחילה זו תופעת לואי של ביאטה. אפשר לרדת ל 5מיקרוגרם*2 במקום 10. אם לא יעזור אפשר לעבור לויקטזה פעם ביום . היא מאותה קבוצה עם פחות בחילות

07/08/2012 | 21:19 | מאת: שמואל

מה עדיף לשמירה על הכליות אנלדקס או רמפיריל?ומה השוני בינם?

לקריאה נוספת והעמקה

אנלדקס צריך לקבל פעמים ביום ורמיפריל פעם ביום. יש הבדל במינונים אך 2 התרופות מאותה הקבוצה. רמיפריל מתחילים 2.5 מ"ג בערב.

05/08/2012 | 20:32 | מאת: שמואל

האם רמיפריל מוריד או מונע את האפשרות לנזק כליתי בחולי סכרת על ידי מניעת חלבון מוגבר בשתן?

לקריאה נוספת והעמקה

לום שמואל-אכןנכון, רמיפריל מוריד חלבון בשתןומוריד קצת את הסינון הכליתי שמוגבר בסוכרת, וכך מגן על הכליות.

07/08/2012 | 17:19 | מאת: שמואל

תודה על תשובתך. שאלתי היא האם איזון של סכרת מחזיר את קצב הסינון בכליות למצב רגיל?

02/08/2012 | 20:00 | מאת: עמי

שלום, אני סכרתי סוג 1 בן 36 מזריק איסולין . בשבועיים האחרונים אני מרגיש לא טוב חולשה כללית סחרחורות כאבי ראש ולפעמיים מיחושים בחזה שמאל . עשיתי היום בדיקות דם ומאוד מלחיץ אותי התוצאות של המערכת החיסונית. WBC 2.7 (בד"כ 4.5) STABS %-DIF 8.4 (הטווח עד 3) MONOCYTES%-DIF 11.3 (הטווח עד 8 ) NEUTROPHILS abs-DIF 1.3 (מתחת לטווח ) LYMPHOCYTES abs-DIF 0.8 (מתחת לטווח) PHOSPHORUS 2.4 ( טווח מתחיל ב 2.5 ) רציתי לדעת מה ניתן לעשות ולברר ומה הטיפול

שלום עמי-לפי הרגשה כללית רעה ובדיקות הדם יתכן ויש לך דלקת בגוף. נא לגשת להבדק אצל רופא המשפחה. כמובן כשתרגיש טוב תחזור על בדיקת הדם כדי לראות שהיא הסתדרה

אני סובל מסכרת 2 מזה מספר שנים . מזה כשנתיים נתגלו בבדיקות שתן חלבון בשתן. מה ניתן לעשות כדי למנוע החמרת מצב? בדיאטה? תרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נאור- יש משפחה של תרופות שניתנות כדי להוריד חלבון בשתן למנוע הידרדרות כלילית-למשל טריטז ,אנלדקס או לוטן או ולסרטן. בנוסף צריך להפסיק לעשן לאזן לחץ דם וסוכר.כדאי לגשת לדיאטנית בענין התזונה

23/07/2012 | 18:38 | מאת: dvorit

שלום רב, לבעלי יש גלוקוז בצום בסביבות 104 - 106 כבר 15 שנים ויותר. השבוע הוא ביצע לראשונה בין השאר בדיקת פרוקטוזמין בגלל תסמונת מטבולית וטריגליצרידים גבוהים. התקבלה תוצאה חריגה של 302 בזמן שהגבול העליון הוא 236. מה זה אומר והאם זה מצביע על בעיה סוכרתית או אחרת כלשהי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דבורית-כפי הנראה יש לבעלך עליות סוכר במהלך היום לאחר אוכל.יתכן והוא צריך טיפול תרופתי . פרוקטוזאמין בודק סוכר ממוצע של 3 שבועות אחרונים 24 שעות ליום. האם נבדק גם HBAC?

19/07/2012 | 12:35 | מאת: BIGIRL

שלום רב. אני בת 42. בעברי לידת תינוקת במשקל מעל 4 ק"ג בהיריון השני וסוכרת היריון בהיריון השלישי והאחרון. שמנה (BMI 37.5). לאימא יש NIDDM. בבדיקות הדם האחרונות נמצא גלוקוז בצום 114 ו-A1C 5.9. כבר מס' חודשים מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה משמעותית. ברור לי שהסוכרת אורבת לי בפינה ובכל רגע היא עשויה להתפרץ, ואני מרגישה חסרת אונים ובמצוקה של ממש. רופא המשפחה שלל טיפול של פעם ביום במטפורמין (בנוסף לדיאטה ופעילות גופנית) והמליץ על ויקטוזה כתרופה ש"תעזור לך יופי לרדת במשקל אחרת תהיי חייבת ניתוח בריאטרי"... מיותר לציין שאני די חוששת מהטיפול הזה. אודה לחוות דעתך!

לקריאה נוספת והעמקה

אודה לתשובה לשאלתי

שלום רב-ויקטוזה נותנים לאחר מטפורמין. יש ביניהם שיתןף פעולה-אני מציעה שתקבלי מטפרומין בלילה ובהמשך גם בבוקר לאחר אוכל. במקביל גשי תקבל יועץ ומעקב של דיאטנית ותתחילה ללכת ברגל. עדיין לא וקיטוזה זה טיפול חדיש והוא לא ראשון. בהצלחה!!

15/07/2012 | 13:51 | מאת: מירה

לפי מאמר זהיש קשר לסרטן, מדוע לא מפסיקים את הויקטוזה? http://www.dallasfortworthinjurylawyer.com/2012/06/victoza_lawsuit_victoza_side_e.html

שלום מירה-ויקטוזה אינה גורמת לסרטןבלוטת התריס בבני אדם. למי שיש סיפור של סרטן כזה בעברו לא נותנים ויקטוזה

12/07/2012 | 19:30 | מאת: יורם

אני קורא בפורום תרופת בייאטה מה זו התרופה למי היא מתאימה וכיצד אפשר להשיגה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יורם- ביאטה מתאימה לחולי סוכרת שמנים שלא מאוזנים עם כדורים. התרופה ניתנת ב 2 זריקות ליום מורידה סוכר ומשקל ומגינה על הלב. גש למרפאת יעוץ סוכרת כדי לראות האם היא מתאימה לך.

12/07/2012 | 19:27 | מאת: יורם

האם תה ירוק מעלה את רמת הסוכר האם הוא גורם לרצון לאכילה

שלום יורם-ככל הידוע לי תה ירוק לא מעלה את הסוכר [אם לא מוסיפים סוכר!]ולא מעלה את התאבון

שמעתי שבארצות הברית משתמשים בתרופה Byetta כתמיכה לדיאטה, שכן היא גורמת לתחושת שובע. האם זה נכון? והאם זה מומלץ??

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2012 | 16:29 | מאת: אנה

חשוב לי להוסיף שאני לא סוכרתית אבל בסיכון גבוה מאוד לסוכרת. בהריונות הייתה לי סכרת הריונית ויש לי תורשה חזקה מאוד לסכרת.

שלום אנה- ביאטה ניתנת בזריקות. יש לה תופעות לואי רבות. אין התויה לשימוש בתרופה ללא סוכרת

08/07/2012 | 12:34 | מאת: דליה

שלום רב אני עם סוכר ,148 בצום ועודף משקל ,האם מטפורמין עוזר גם לירידה במשקל והאם יכול להיות שהוא גורם לאי נוחות בבוקר

שלום דליה- מטפורמין זו תרופת הבחירה במצבך. לוקחים אותה בערב תחילה לאחר אוכל. עולים ל פעמיים ביום לאחר אוכל.היא יכולה לגרום לאי נוחות בהתחלה.

שלום, אני בת 39 עם אסטמה קשה מגיל 11, לאחרונה קיבלתי התקף מאוד קשה בגינו אושפזתי וטופלתי באינהלציות+חמצן אירובנט,וונטולין,הידרוקואטיזון IV,פרמין, טיפול מקסימלי ע"י סטרואידים דרך הוריד, מגנזיום וזינת, ממשיכה לרדת במינון פרדניזון 3-5 ימין 5 מג' עד הפסקה מוחלטת. בעקבות כל הסטרואידים נהיה לי סוכרת(לא היה לי מעולם), אתמול נבדקתי והסוכרת היתה 116 נתוני בדיקות הדם הם: WBC- 10.40 RBC- 4.69 HB- 14.1 HCT- 44.5 PLT- 255 MCV- 94.9 MCH- 30.2 MCHC 1.8 RDV- 13 MPV- 8.1 LUC%- 0.5 MACRO% 0.7 MICRO% 0.7 HIPO% 0.7 LYMP.abs 1.30 LYM% 12.5 NEUT.abs 8.90 NEUT% 85.6 MONO.abs 0.20 mono% 1.7 EOS.abs 0.00 EOS% 0.1 BASO abs 0.00 BASO% 0.1 NORMOBLAST.abs 0 NORMOBLAST% 0 אני מאוד צמאה גם במשך הלילה, הפה שלי מתייבש וחם לי בכפות הרגליים, אני שותה המון מעל ל-3 ליטר ואף הולכת לעיתים ממש תכופות לשירותים. אני שוקלת 86 ק"ג , גובהי 1.56 והכולסטרול שלי גבוה עוד לפני שאושפזתי הוא היה 240. יש לי 3 ילדים בבית ואני ממש מודאגת. הרופא התן לי מרשם לכדורים סטאטינים להורדת כולסטרול. אני חייבת לציין שלא לקחתי אותם מכיוון שאני חוששת לתופעות לוואי. בבית המרקחת המליצו לי על ויטמינים ותוספי תזונה אותם אני לוקחת בהפרשי 2 שעות בין לבין. קוורצטין, חילבה, פרוביוטיק, פיטו גראד, וכמובן שאני נוטלת סטרואידים ויורדת בהדרגה כל 3 ימים - 5 מ"ג פחות. מה דעתך?, מה עלי לעשות?, האם הויטמינים שאני לוקחת בסדר? האם עלי לקחת ויטמינים או תוספי תזונה נוספים?, האם הסכרת זמנית רק בגלל הסטרואידים?, התחלתי לעשות תזונה נכונה אצל תזונאית ואני אוכלת כל 3-4 שעות לחם מלא, ירקות וקטניות וכו'. אודה לתשובתך מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל- כשלוקחים סטרואידים עוזר כרומיום פיקולינט 200מיקרוגרם*2 לאחר אוכל. אין צורך בחילבה. רצוי לבדוק סוכר מדי פעם. אם גבוה קחי גלוקומין\מטפורמין

24/06/2012 | 15:13 | מאת: שושנה

אני בת 63, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ-15 שנים. מאז עליתי מאד במשקל (מ-64 ק"ג ל-70 ומעלה - משתנה. גובה - 1.55 מ'). פעילות פיסית מצומצמת בשל עייפות. בדיקות הדם תקינות (סוכר בצום - 77). לאחרונה הפסקתי להשתמש בסוכרזית, וניסיתי סטיויה. אמי היתה חולת סכרת מבוגרים. האם גם לי צפוי עתיד דומה?

שלום-כרגע איןלך סוכרת . כדאי לשמור על תזונה נכונה ופעילות מתונה- הליכה למשל, וכך תוכלי למנוע הופעת סוכרת

שלום לפני כחודשיים החלתי בטיפול ע"י יוקריאס, כשנאמר לי שבין שאר סגולותיו היא היכולת לייצר תחושת שובע ולסייע בירידה במשקל. לצערי בתחום ההרזייה זה לא שינה כלל. האם כדורים כמו ג'נואט,או כל כדור אחר ידועים ככדורים שמסייעים יותר בירידה במשקל?

שלום-גנואט ואונגליזה הם מאותה משפחה כמו יוקראס.הם לא מעלים ולא מורידים משקל. ישנן זריקות של ויקטוזה וביאטה שמורידות משקל וסוכר.

19/06/2012 | 10:31 | מאת: יפה

היי תודה על התשובה... אני מאד שומרת על דיאטה ופעילות גופנית 5 פעמים בשבוע המשקל שלי 57 והגובה1.50 וכל הדיאטות שאני עושה אני לא יורדת במשקל .... עכשיו רצתי לדעת האם זה מומלץ לעשות דיקור סיני לגבי השחלות פולצסטיות מכיוון שאני לוקחת מטפורמין וזה עושה לי רע מאד חוסר תאבון ובחילות כמו הרגשה של קילקולי קיבה.. אז אני חושבת להפסיק עם הכדורים האם זה כדאי להפסיק עם הכדורים אחרי שאני לוקחת שבועיים כבר( בשבוע הראשון לקחתי כדור אחד ולא עשה ככ רע אחרי שבוע התחלתי לקחת 2 כדורים וזה עושה הרגשה רע בבטן) אולי אני צריכה ליסתגל לכדור?? תודה מראש!!!

לקריאה נוספת והעמקה
19/06/2012 | 18:25 | מאת: זק

נסי לפצל חצי כדור בבקר אחד כדור בצהרים ועוד חצי בערב,מעבר לזה ישנם המון סוגים של כדורים שעושים את אותה הפעולה.

שלום- אם רע לך מ2- כדורים תנסי 1 ליום לאחר אוכל. אם יהיה רע עם כדור 1 את לא צריכה לסבול ותפסיקי אותו.

17/06/2012 | 23:06 | מאת: אתי

אני סובלת מסכרת סוג 2 די מאוזנת עם טיפול בגלוקופאג' פעמיים ביום, וכן מיתר לחץ דם מאוזן מטופל באוקסאר ומעודף שקל. לאחרונה כולם דברים על דיאטת הורמון ה-HCG, ואני מכירה חברות שהורידו יפה מאוד בדיאטה זו. האם זה מתאים גם לחולי סכרת? תודה על תשובה מהירה

שלום רב, אני לאחר דיאטה בת שנתיים בה הפחתתי ממשקלי כ47 ק"ג בשנה הראשונה, ושמירה על המשקל החדש כבר כמעט שנה. בשבועות האחרונים התחלתי פתאום לעלות במשקל בקצב די מהיר - כ10 ק"ג במשך 3 שבועות. בדקתי את כל הרגלי התזונה והבריאות שלי ולא מצאתי שום שינוי שעלול היה לגרום לעליה זו, חוץ מהעובדה שבחודש האחרון עברתי מעישון סיגריות לעישון סיגריה אלקטרונית המייצרת אדים ומדמה תחושת עישון. עלה בדעתי שיתכן והחומר המתאדה בסיגריה האלקטרונית שהוא "פרופילן גליקול" (כך לפי הפרסומים באינטרנט - אין שום כיתוב רישמי על בקבוק נוזל המילוי), הוא בעצם גלוקוז ושאיפתו במינון גבוה (אני מעשן כבד) פשוט מחדירה לגוף כמות גדולה של סוכר וזו הסיבה לעליה במשקל. אציין כי לא התחלתי לנשנש או לאכול יותר בעקבות הפסקת העישון, כך שאין לי שום הסבר הגיוני אחר לתופעה. האם זה יתכן שהגוף צורך קלוריות דרך שאיפת אידי סוכר?

שלום-לא נשאבים אדי סוכר דרך סיגריה אלקטרונית. בכל מקרה מציעה לך לא להשתמש בה.יש לקבוע תור לדיאטנית \קבוצת ירידה במשקל