נגישות
נגישות

טיפול במצב טרום סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

25/02/2015 | 18:11 | מאת: חיפאית

אני מבקשת לשאול לגבי גבר בן 64 - כבר כמה שנים שמדידות הסוכר שלו נעות בין 105-120 לערך. 120 היה המכסימום , לאחרונה. שני הוריו היו סוכרתיים. לא סובל מהשמנת יתר, אלא רק מיתר משקל קל.bmi פחות מ-30. אוכל ממש מעט דברי מתיקה. אין בעיות לבביות. לחץ דם תקין ללא טיפול. עבר בשנים האחרונות ניתוחי ויטרקטומיה בגלל סכיזיס. רופאת המשפחה החליטה להתחיל טיפול בגלוקומין, לפי דבריה יש גישה היום להתחיל בטיפול כבר במצב של טרום סוכרת, על מנת למנוע תופעות לוואי בעתיד הקשורות לסוכרת. מה דעתך בנושא? אם אכן יש כזו המלצה כללית היום, האם גלוקומין זו תרופה שאפשר להפסיקה לאחר תקופת זמן, אם מתברר שיש ירידה ברמת הסוכר ? או במצב שבדיקת המוגלובין a1c תתברר כתקינה ? ממה כדאי להימנע או להמעיט מבחינת התזונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב-אכן מקובל היום להתחיל בגלוקומין בטרום סוכרת. כדאי לבדוק HBAC כדי להחליט האם לתת 2 כדורים ליום או רק בערב. לגבי התזונה ,מגיע לחולי סוכרת/טרום סוכרת, לפי סל הבריאות, 14 ביקורים בשנה אצל דיאטנית. כמובן לא חייב 14 פעמים אך לפחות כמה פעמים רצוי להגיע.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה