סטטין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

רגליים כושלות: הגורמים הנוירולוגיים

הרגליים חלשות, ההליכה מקרטעת ואתם בקושי עומדים? המקור לחולשה ברגליים עשוי להיות אורתופדי או נוירולוגי: במוח, בעמוד השדרה או במערכת העצבים. אל תזלזלו בסימפטומים: אבחון מהיר וטיפול מיומן עשוי "לעשות את ההבדל" בין שיתוק מוחלט לבין חזרה לתפקוד חולשה ברגליים היא מצב בו המטופל מתלונן על שרירי רגליים חלשים, המתקשים לשאת אותו כמו בעבר, כאבים, תחושת נימול או זרמים, קשיים בהליכה ובעמידה. במקרים מסוימים, מצב של חולשה ברגליים אף עלול להגיע עד כדי שיתוק. ניתן לסווג את תופעת החולשה ברגליים על פי המהלך הקליני שלה, לקטגוריות הבאות: חולשה חריפה, חולשה תת-חריפה וחולשה כרונית. חולשת רגליים חריפה מוגדרת כחולשה הקיימת מספר שעות עד שבוע (יש המרחיבים את ההגדרה - עד חודש); חולשת רגליים תת-חריפה מוגדרת כחולשה הקיימת מזה כחודש-חודשיים; אם המטופל מתלונן על חולשה ממושכת אף יותר, החולשה תסווג כחולשת רגליים כרונית. דרך נוספת להתייחסות לתופעת החולשה ברגליים היא על פי הסיבות הגורמות להיווצרות החולשה, העשויות להיות סיבות גנטיות, זיהומיות או...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לסטטין

כולסטרול גבוה - תמונת המחשה
כולסטרול גבוה בעבר, רופאים דאגו ממגפת הרעב שאיימה על רבים ברחבי העולם. כיום, המצב התהפך: השמנת יתר הפ...
התקף לב - תמונת המחשה
התקף לב חג פורים הוא חג גדול לילדים, אבל למרבה הצער מתרחשות בו פציעות רבות: תחפושות מתלקחות, מס...
תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות נוטלים תרופות - וחוששים שהן כוללות חמץ? ועדה מיוחדת הכינה רשימת תרופות כשרות לפסח. שימו...
ללמוד עוד על סטטין
כולסטרול: רע או לא נורא?-תמונה

הכולסטרול חיוני לגופנו, אך עלול להיות מסוכן כשהוא מגיע...

מאת: מערכת zap...
22/07/2012
CPK - קריאטין פוספוקינאז-תמונה
מאת: ד''ר עמית...
29/04/2018
משככי כאב: דיפירון-תמונה

מהו הדיפירון? איזה תכשירים מכילים דיפירון? מהן תופעות...

מאת: מגר' עינת...
05/03/2015
סטטינים: מזעור תופעות לוואי-תמונה

כאבי שרירים הם תופעת לוואי שכיחה במטופלים שנוטלים סטטינים....

מאת: מערכת zap...
19/09/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסטטין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סטטין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אשמח לתשובתך 1) האם תמיד חסימת עורקים הינה כתוצאה משומנים (כולסטרול) ? 2) אם לא, האם באיזהשוא שלב מבצעים בדיקה לחומר שחוסם את העורק? ביופסיה? או שמבוצעות אוטומטית הכנסת סטנט. 3) האם אחרי צנטור קיימים תהליכי בדיקה או טיפול נוספים מלבד טיפול המדללי דם/לחץ דם/סכרת/סטטינים? בדיקות הורמונליות/אנדוקרינולוגיה? תודה

1.בהיצרויות וחסימות של עורקים יש מרכיב גדול של כולסטרול אבל יש גם מרכיבים אחרים 2.לא מבצעים בדיקה לחומר שחוסם את העורק ובטח שלא עושים ביופסיה. אם יש אינדיקציה להשתלת תומך בעורק - משתילים. 3.מדללי דם וכדורים להורדת כולסטרול הם סוג של טיפול. יש בדיקות שמבצעים בהמשך להערכה האם העורק פתוח אחרי הטיפול. בדיקות הורמונליות או אנדוקריניות ( חוץ מסכרת ) - לא רלבנטיות

מהם הבדיקות להערכה כי העורק פתוח אחרי טיפול?

בדיקות לב במאמץ - אקו במאמץ,מיפוי במאמץ

שלום רב, בת 62, בשנת 2009 עברתי התקף לב והושתל לי סטנט בעורק LAD ונמצא עורק RCA חסום במלואו, בשנת 2011 עברתי צינתור והושתל לי סטנט בעורק LCX. עקב אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) מצאו הצרות משמעותית בעורק אינומינייט (שיוצא מאבי העורקים) והושתל סטנט בעורק אינומינייט. כמו כן נשלחתי לבדיקת אקו לב והולטר לחץ דם. ----------------------- בבדיקת אקו לב (מתאריך מרץ 2017): "מסתם מיטרלי: הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC). מסתם אאורטלי: מסתם מסוייד ללא הצרות. מסתם טריקוספידלית: אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית, לחץ ריאתי סיסטולי 22. אבחנות: Dilated LA, Good LV function הערות: ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה." החמרה בהשוואה לבדיקת אקו לב לפני שנה (מתאריך מרץ 2016) אז נמצא "אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)". ----------------------------- כמו כן בבדיקת הולטר ממרץ 2017: "סיבת הארוע: חשד להפרעות קצב. הפרעות קצב על חדרוית APC's: נצפו סה"כ 18 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-14 פעימות, במהירות 102-130 פעימות לדקה" -------------------- שאלותיי: לגבי האקו לב: 1. מה משמעות התוצאה האקו לב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)"? האם זה דורש התערבות/טיפול – באיזה מקרה יש צורך בטיפול ומה סוג הטיפול/התערבות שניתן לבצע בשביל לתקן את הבעיה? איזו בדיקה ניתן לבצע שתבדוק יותר מדוייק את המצב של הטבעת המיטרלית? 2. האם יש משמעות לכך שיש החמרה ביחד לשנה שעברה, אז היה כתוב " אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)" וכעת כתוב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)". עד כמה משמעותית החמרה זו? 3. מה משמעות התוצאה "ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה" באקו לב ומה המשמעות של Dilated LA? לגבי ההולטר: 4. מה המשמעות של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בהולטר? ולגבי שתי התוצאות יחדיו: 5. מה דחיפות הטיפול בתוצאות? האם זה דחוף שאקדים את התור לקרדיולוג, או שגם תור בעוד כחודש/חודשיים זה מספיק טוב? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

1. הסתידות הינה שקיעת סידן סביב טבעת המסתם , המשמעות הינה אפשרות שתיהיה פגיעה בתפקוד המסתם , הערכה האם יש פגיעה הינה גם באקו לב בבדיקה גופנית ובהערכת רמה תפקודית ע"י רופא קרדיולוג מטפל. טיפול מוצע רק במידה ויש פגיעה בתפקוד המסתם. 2. להחמרה תמיד יש משמעות , יש להוועץ עם רופא קרדיולוג מטפל על המשך מעקב. 3. טרשת עורקים הינה מחלה הנובעת בין היתר משקיעת כולטסרול בכ"ד והינה גורם סיכון למחלות לב . עיקר המשמעות של ממיצא זה הינה שעליך לשקול עם רופא מטפל להתחיל טיפול ב סטטינים אם עדין אינך מטופלת. DILATED LA המשמעות שהעליה השמאלית מורחבת יש לדבר עם הנושא עם הקרידולוג המטפל. 4. המשמעות הינה דופק מהיר ממקור עלייתי שנמשך מספר שניות אם זה מלווה עם תסמינים ז"א שאת מתלוננת גם על דפיקות לב אפשר לשקול טיפול עם הרופא הקרדיולוג המטפל. 5. על פניו אין דחיפות בתוצאות אבל על דחיפות יכול להחליט רופא מטפל בהתאם לאיך את מרגישה ומה התלונות שלך. מציע להתיעץ עימו.

נוטל זאלדיאר מזה שבוע. כדור ליום. הלילה 02/04/19 והיום, קיבלתי התקף של התכווצויןת שרירים. בלילה בשתי הרגליים והיום בעיקר בשוק וכף רגל ימין ובכף יד שמאל. אני נוטל בקביעות תרופות נוספות כגון ויקטוזה, ליפיטור, נובונרם מיקרופירין וטריטייס. חשבתי שאולי הזאלדיאר בעייתי בקשר לתרופות האחרות או שמדובר בתופעת לוואי מוכרת. בברכה, דרור איל

התכווצות שרירים הינה תופעת לוואי ידועה (אך נדירה) של טיפול ב-tramadol (אחד החומרים הפעילים בתרופה זאלדיאר) וכן ידועה תופעת לוואי שכיחה יותר של ליפיטור (חומר פעיל atorvastatin). תופעות לוואי בשרירים של סטטינים (משפחת התרופות אליה שייך ליפיטור) בד"כ מופיעות בשבועות-חודשים לתחילת הטיפול בסטטינים, אך יכולות להופיע בכל שלב בטיפול. בנוסף, יכולים להיות גורמים נוספים להתכווצות שרירים, במידה והנך ממשיך לסבול, פנה לרופא לבירור.

שלום אני בן 45 שחי חיים שלבים ובלי לחצים ומתחים נפשיים. אני סובל מכמה נגעים קטנים של פסוריאזיס וכארבעה יותר גדולים ועקשנים (במרפק, במותן ובשכם) . ההתפרצות החלה לפני כשנה וארבעה חודשים. בכל התקופה הזו אני מטפל בנגעים עם משחות קורטיזון מסוגים שונים, נורת UV ביתית לטיפול בפסוריאזיס וכל דבר עוזר קצת ולקצת זמן. בימים האחרונים אני שואל את עצמי איזה שינוי חל בחיי בתקופת ההתפרצות והיום מצאתי שינוי : בדיוק לפני שנה וחצי (כחודשיים לפני ההתפרצות) , הפסקתי לקחת סטטינים שאותם אני נוטל מאז גיל 24. בבדיקה באינטרנט, מצאתי מחקר שנעשה על ידי מכבי שמוצא קשר בין נטילת סטטינים לבין הקטנת הסיכוי להתפרצות הפסוריאזיס – מצורף קישור : https://www.camoni.co.il/%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%96%D7%99%D7%A1 אני שולח לך את המייל הזה מכמה סיבות : 1. רציתי לשאול אותך באם יכול להיות באמת קשר בין הפסקת הסטטינים שאני לוקח כבר 21 שנה ברצף לבין ההתפרצות הראשונה שהייתה כחודשיים לאחר מכן. 2. אשמח לדעת האם לדעתך יש סיכוי להחזיר את המצב לקדמותו אם אחזור לקחת סטטינים. 3. רציתי לעניין אותך במקרה ... בתודה מראש ובברכה, רן מאיר

לא נראה שקיים קשר בין נטילת סטטיניםנ להתפרצות פסוריאזיס, גם במחקר שציטטת אנשים שנטלו סטטינים תקופות ארוכות -הדבר לא מנע הופעת פסוריאזיס. הדעה המקובלת בעולם לא מוצאת קשר בין נטילת סטטינים לפסוריאזיס ולכן לא ניתן לקבוע אם המחלה תעבור כשתחזור לקחת את התרופה