יחס אלבומין-קריאטינין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

30/12/2015 | 15:49 | מאת: קתרינה

שלום רב, אני בת 50 סוכרתית מזה כמה שנים, hbA1C=6.5 ללא תרופות. לחץ דם מעט גבוה 160/90. בשנה האחרונה עלה יחס אלבומין-קריאטינין בשתן ל-5 ואחרי שנה ל-10 אחרי שהיה 0 במשך כל השנים. אני יודעת שהמספרים הם בטווח הנורמה, אבל בכל זאת רואה בזה נורת אזהרה. שאלתי: א. האם המצב הפיך? ב. האם כדאי להתחיל לקחת תרופות בשלב זה? תודה רבה!

04/01/2016 | 11:05 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום קטרינה. את צודקת במה שאמרת. מיקרואלבומין בשתן 10 כבר לא תקין. המצב הפיך וכדאי לקבל טיפול שגם מאזן לחץ דם וגם מוריד חלבון בשתן ומגן על הכליות . למשל כדור במינון קטן של טריטז 2.5מג*1 ליום.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה