פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

שלום יש לי מוגלובין סוכר הצואןסי 13.2 ואני עוד מעט בן 17 אני כבר מטופל בבית חולים ויש לי סוכרת זה 5 שנים אני מזריק אינסולין רק בבוקר לנטוס ואני צריך לקחת גם אינסולים של בוקר צוהורים וערב והבעיה שאני לא לוקח אני רוצה לשאול מה קורה שאני לא לוקח אינסולין (חומר מהיר) לארוחות ואז אני בערב יוצא לי סוכר כמו 400-ולפעמים hi ואז אני לוקח תיקון (חומר מהיר)-(שתפקידו של החומר המהיר לפרק את האוכל ואני צריך לפני שאני אוכל צריך לתת אינסולין מהחומר המהיר ורק אחרי 20 דקות אני יכול לאכול) עכשיו בלילה יוצא לי 400-לפעמים hi ואני נותן חומר מהיר אינסולין ואז כול הלילה הסוכר מגבוהה לנמוך בבוקר לא ממש נמוך 60-150 סוכר יוצא לי בבוקר השאלה: כול לילה גבוהה ואז בבוקר סוכר או מאוזן או היפו האם זה פוגע בי בצורה לא טובה בגוף שלי וזה כבר כמה שנים שאני עושה את זה האם זה כבר נגרם לי נזק חמור מאוד??? אני גם מטופל בבית חולים והרופאים אמרו לי שהסוכר מאוד גבוהה ושצריך להוריד אבל כול פעם אני אומר טוב אני יהיה בסדר ואני יוריד את רמת הסוכר ואז אחרי יומים אני ממשיך אם אותה הבעיה ???? האם יהיה זה נזק חצור הבעיה שלי או האם יש עדין אפשרות לתקן את זה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-יש היום אינסולינים מהירים שלא צריך לחכות חצי שעה ומזריקים מיד לפני האוכל או אחריו. אתה חייב להזריק אינסולין מהיר כל ארוחה כדי למנוע עליה ל 500 סוכר. עדיין אפשר לתקן את הנזק שנגרם. האם הציעו לך משאבת אינסולין?

15/06/2012 | 16:55 | מאת: זק

גם אני מיתענין מאד.איך יכל ליהיות 48 ?????.אצלי למשל 48 זאת היפו נוראי

15/06/2012 | 01:17 | מאת: רונית

שלום רב, בהעמסת הסוכר 50 הערכים היו 153 ולכן הופניתי ל-100. התוצאות שנתקבלו הן כדלקמן: בצום לפני סוכר 91, אחרי שעה 163 אחרי שעתיים 133 ואחרי שלוש שעות 48 . האם התשובה תקינה? אודה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שאת בהריון. יש לך עליה קלה של סוכר לאחר שעה .בולטת ירידת סוכר לאחר 3 שעות ל 48 סוכר. גשי בהקדם לדיאטנית כדי לקבל תזונה שמתאימה לסוכרת. אז ימנעו גם העליות וגם הירידות של הסוכר

14/06/2012 | 16:30 | מאת: דיתה

תוך כמה זמן נספג סוכר של ריבה ודבש בדם? האם הוא נספג דרך מערכת העיכול?או עובר ישירות לדם? מידי כמה ימים אני אוכלת צנצנת ריבה עם כפית -צנצנת שלמה ורציתי לדעת תוך כמה זמן זה נספג והאם יש בכך סיכונים לבריאותי

תוך כ20-30 דקות הסוכר מהדבש והריבה נספג לדם כמובן דרך מערכת העיכול.כמובן שתלוי בגודל הצנצנת,אך לא רצוי להעמיס כל כך על הלבלב עם כמות סוכר גדולה גם אם אין לך סוכרת

17/06/2012 | 14:53 | מאת: דיתה

10/06/2012 | 20:44 | מאת: רונית

בהשך לשאלתך לגבי בתי בת 13. הילדה בצעה העמסה של 75 בבית חולים וולפסון העמסה של 3 שעות כל חצי שעה נלקח ממנה דם. האם הערכים שירדו לא בצורה מסודרת ובצום 110 זה מראה על סכרת

סוכרת זה מעל 125 סוכר בצום. אך 110 בצום זה לא תקין- עד 100 סוכר תקין בצום.

10/06/2012 | 20:25 | מאת: יפה

היי... אני בת23 לא מזמן גילו שיש לי שחלות פולצסטיות וזה גורם לי לעליה במשקל וחוסר יכולת לרדת במשקל .. הרופאת נשים נתנה לי בדיקות דם של אנסוליין lm/uiu <2.00 (התוצאה שיצאה לי) ו - hdl cholesterol 38. LDL cholesterol 57 . Triglycerides 58.3 . Cholesterol total 106.8 . וגלוקוז 96.9 , האם יש לי חשש לסכרת לפי ערך הבדיקות?? ואני כבר מטופלת בכדורים לסידור המחזור שהם גם לסכרת מטפורמין ..והאם הכדורים יעזרו לי לרדת במשקל ? תשובה דחופה לי ביותר לגבי הסכרת .. תודה מראש!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-סוכר 96 זו אינה סוכרת. אך המטפורמיןניתן כדי להוריד תנגודת לאינסולין ללא סוכרת בשחלות פוליציסטיות.המטפורמיןיכול לגרום לחוסר תאבון. את חייבת לרדת במשקל -גשי לדיאטנית ותהיי במעקב אצלה

10/06/2012 | 20:21 | מאת: לירון

שלום רציתי לדעת המוגלובין שלי עומד על 13.2 בערך והוא ממשיך לעלות עקב אי איזון וחוסר אינסולין בגלל שאני לא משתמש באינסולין בעיקר בצוהורים ובלילה(לנטוס אני לוקח כול בוקר) מודד במכשיר רק פעם ביום רק בבוקר רציתי לשאול מה הסיכונים אם אני ממשיך ככה ??? אם אני יורד ב HbA1c ל6 מה הסיכונים שיקרו לי בהמשך הדרך ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון-HBAC 13 מסוכן ביותר לכלי דם הקטנים לעיניים לכליות לאיבר המיןלעצבים.בנוסף יש נזקים לכלי דם הגדולים -הלב המוח. HBAC יכול להיות גם 7 לא חייב 6 .ככה נמנעים הנזקים של סוכר גבוה אך צריך לבדוק כדי למנוע ירידות סוכר קח את עצמך בידיים,תזריק ותבדוק .גש למרפאת סוכרת בהקדם.

11/06/2012 | 18:40 | מאת: זק

התסמינים הקשים שהוזכרו ע"ד הד"ר באים בפיתאומיות,אלה מחלות שניתן לעצור אך לא להירפא מהם.לכן מניסיוני,אתה חייב לפחות בהתחלה עד שתגיע לאיזון,6 בדיקות דם ליום .

10/06/2012 | 14:33 | מאת: איתן

שלום האם יש אסור לחולה סכרת 2 מאוזן לבצע הסרת שיער בלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי כמה זמן יש לה סוכרת ומה מידת הסיבוכים שיש לה.אין איסור כזה באופן מוחלט.

08/06/2012 | 06:59 | מאת: רונית

מדובר בילדה בת 13. לחץ דם 143 על 83 בבדיקת העמסת סוכר של 3 שעות סצום 110 אחרי חצישעה 168 אחרי שעה 157 אחרי שעה וחיצי 146 אחרי שעתיים 125 אחרי שעתיים וחצי 70 ןבסוף 81 האם זה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- בצום הסוכר גבוה.במשך ההעמסה לא רע,אך לא פירטת כמה סוכר הילדה קיבלה בהעמסה ואיפה נבדק הסוכר כל חצי שעה, בדרך כלל לא בודקים כל חצי שעה

10/06/2012 | 20:30 | מאת: רונית

בהמשך לשאלתך הילדה בוצעה העמסה של 75 הבדיקה נלקחה בבית חולים וולפסון ונמשכה 3 שעות כל חצי שעה לקחו לה דם האם הערכים תקינים לילדה בת 13 והאם זה מעיד על סכרת

אין סוכרת אך יש עלית סוכר מעל התקין בעיקר בצום-הילדה חייבת לרדת במשקל!

05/06/2012 | 09:17 | מאת: משה

ברצוני להוסיף לצערי אני גם מעשן כבד

05/06/2012 | 09:13 | מאת: משה

שלום למומחה/ים אני בן 63 סובל מזה מספר שנים מסכרת מטופל גלוגופג אספרין אמפריל 3 מג רמיטנס סימבקור מזה מספר חודשים אני קם בבוקר ועד אחר הצהרים האף נוזל אני מקנח לאחר מספר דקות אני שוב מקנח וחוזר חלילה בהתחלה זה היה כל הזמן בבית שהייתי יוצא החוצה היה בסדר עכשו גם בחוץ נוזל אמנם לא כמו בבית קצת פחות ממה הסיפור הזה גם בני בן 22 סובל אמנם פחות אבל גם נזלת---שאלה 2 הרופאה שלי ציינה לי שיש זריקה שאני לוקח בבוקר לאיזון הסכרת וגם מונעת השמנה האם יש דבר שכזה???עוד שאלה ברשותכם שהסוכר גבוה אני מרגיש ברגלים מין עקצוצים לא נעימים ומפריע לי לישון עד שאמי מתעורר לוקח את הגלוגופגלפעמים כדור 1 ועוד1 העיקר שהעיקצוצים יעברו מה עושים אני ממש מודה לכם על התשובות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- יש לך נזלת אלרגית לא קשור לסוכרת. -קיימת זריקה שמורידה סוכר ומשקל בתנאים מסוימים. גשלמרפאת יעוץ סוכרת. העיקצוצים ברגליים כנראה עקב סוכר לא מאוזן. יש לזה טיפולים כמו ליריקה או סימבלטה. או יתכן שצריך השלמת ויטמינים

13/06/2012 | 13:55 | מאת: משה

שלום לך ד"ר לאה שמעתי בעצתך והתחלתי לקבל את הזריקה ויקטוזה אין מה להגיד בנתים אני משתמש זה היום השני ורמת הסוכר ירדה פלאים הייתי מסתובב עם רמות של סוכר בבוקר צהריים ערב בין 220 -ואפילו הייתי מגיע ל300 לאחר 2 ימים 116 113 ממש לא יאומן ואני מקבל רק 0.6 בהזרקה אני רוצה להודות לך ולכל הסוכרתיים כמוני עברו להזרקה זה כדאי לכל מי שרוצה יותר פרטים אני רושם את הפאלפון שלי תתקשרו בנצלחה לכולם שנהייה רק בריאים משה 0542347758

1- הבנתי שמדד שהוא פחות מ ( לאדם בריא)140 שעתיים לאחר האוכל הוא תקין ( מקריאה באתרים רפואים הבנתי שיש כאלה שטוענים שאכן המס' עד 140 שעתיים לאחר האוכל הוא תקין אבל רצוי שהמס' 140 יופיע עד שעה מתחילת הארוחה ופחות מ 125 שעתיים מתחילת הארוחה) א- מה היא כמות האוכל הממולצת למדד הנ"ל? 2 פרוסות לחם לבן+ גבינה+ תה עם 2 כפיות סוכר? אחר? האם משך הצום המנמאלי הוא: 8 ש' עד למדד רמת סוכר שעתיים לאחר האוכל?? ומה משך הצום המקסימלי ( ע"מ שהבדיקה תיהיה הפקטיבית מה הוא הקו העליון של צום ? 9 ש' 10 ש? יותר? העמסת סוכר 75 ג' 1-מתי נבדקים הערכים של העמסה כל חצי שעה ומתי מספיקה תוצאה אחת רק שעתיים לאחר העמסת סוכר? אודה לך אם תידע אותי מה הם ערכי הסוכר של אדם בריא בהעמסת סוכר 75 ג' לאחר חצי שעה שעה שעה וחצי שעתיים בתודה מראש A

לקריאה נוספת והעמקה

כמה חורים יש בגדר של לול תרנגולות שחורות ואם יש ביניהם אפרוחים לבנים האם ההיו יותר חורים או אולי פחות.מה צריך להיות גודל המוח וההינטיליגנציה על מנת לענות על השאלה.

1-כמות האוכל היא אישית. לחולי סוכרת רצוי לאכול לחם שחור מקמח מלא ולשתות ללא סוכר. 2-מעל 8 שעות צום לא משנה אורך הצום לגבי המדד לאחר אוכל. 3-כאשר חושדים בירידות סוכר בודקים כל חצי שעה כדי לתפוס את הירידה. במבצב רגיל בודקים רק לאחר שעתיים[פרט להריון שבודקים גם אחרי שעה].צריך שיהיה פחות מ 155 .

03/06/2012 | 16:28 | מאת: זק

ד"ר לאה לבין אני מוריד בפניך את הכבע.אין ספק.יש לך סבלנות של פלדה. כל ה כ ב ו ד........

24/05/2012 | 09:15 | מאת: רבקה

להמשך התשובה שלכם משקלי 90 קילו לא מצליחה לרדת במשקל גובהה 158 יש לי ל.ד מטופלת בכדורים. ומקבלת כדור סימוביל לכולסטרול . אפשר להגיד שלאמי הייתה סוכרת ולאחי היה סוכרת לכן המליצו לי לעבור את השרוול מה דעתכם תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ה BMI שלך הוא 36 -גבולי. אם את צעירה ולא מצליחה לרדת במשקל אצל דיאטנית-ניתוח זו אפשרות טובה. בינתיים קחי כדרוים חדשים במקום מטפורמין-למשל גנואט או יוקראס

23/05/2012 | 14:17 | מאת: אלי

האם מצבי חמור? אלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי- אתה לא בסכנת חיים מיידית, אך דרוש טיפול תרופתי לסוכרת שלך. גש לקבל עזרה רפואית בהקדם.

24/05/2012 | 10:02 | מאת: אלי

רופאת המשפחה המליצה על 3 ביום?.

25/05/2012 | 15:38 | מאת: עמית

אתה בסדר מזה 241 אני בממוצע של 497 ומגיע גם ל700 ונופל ל היפו כמעט כל יום ואני עם זריקות וכשורים

23/05/2012 | 14:02 | מאת: מלי

שלום לכם, אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מניעה של סוכרת. הבנתי שמי שיש לו במשפחה סוכרת מועד להיות חולה בעצמו, וןמכיוון שאני ,, כמובן, רוצה להמנע מכך, הייתי רוצה לדעת אם יש לכם המלצות למישהו - דיאטנית, נטורופטית, שיוכלו לבנות לי תפריט מאוזן. תודה, מלי

24/05/2012 | 13:16 | מאת: מלי

למה לא עונים לי? יש כל כך הרבה מגוון של מטפלים והייתי שמחה לשמוע המלצות

23/05/2012 | 12:04 | מאת: שלום רב

יש לי סוכרת סוג 2 כשנה מטופלת בגלוקופז פעמיים ביום. הרופא המליץ לי לעשות ניתוח שרוול. הערכים שלי בצום מגיעים עד 140 הכי גבוהה. ואחרי ארוחה מגיע ל- 180. האם כדאי לעבור את הניתוח שרוול מה דעתכם תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/05/2012 | 18:18 | מאת: זק

היום למזלך מופיע מאמר בעיתון ידיעות אחרונות בעמוד הראשון של 24 שעות לגבי ניתוח שרוול כדאי לך מאד לקרוא.מעבר לזה יש היום מיגוון רחב מאוד של תרופות מדוע לעשות מהלך כה קיצוני.

שלום- ההחלטה על הניתוח צריכה להתבסס על BMI על מחלות רקע ועל הגיל. אפשר לאזן את הסוכרת ללא ניתוח. השאלה כמה עודף משקל יש לך.

22/05/2012 | 23:36 | מאת: הרצל חן

אבא בן 80 לא מתפקד ואחרי ניתוח שבר ברגל.סובל מסכרת.בימים אלה התפתח נמק ברגל והרופאים בביה"ח קפלן המליצו על קטיעת הרגל.האם יש למישהו ניסיון או ידע בענין ע"מ להמנע מקטיעה שכנראה אבא לא יעמוד בזה? מודה לכל הקוראים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אם יש לו נמק ברגל הוא ימות ללא קטיעה בגלל שחרור חומרים רעילים המרקמה המתה.

23/05/2012 | 17:59 | מאת: מני

נסה להיתקבל אצל ד"ר תמיר ערן רופא מומחה אורטופד לפצעים סוקרתיים עובד במירפאת סכרת של קו"פח מכבי בתל אביב אפשר גם לנסות 097680464 .אני ההיתי מטופל אצלו בהצלחה רבה. אני מאחל בריאות והצלחה.

20/05/2012 | 17:50 | מאת: רונית

בתי בת 13 לאחר ערכים של סוכר 112 112 122 בצום הוחלט על העמסת סוכר בצום של 50 בדיקה ראשונה בצום ורק לאחר העמסת סוכר של 50 כשעה וחצי לאחר מכן לקיחת דם פעם אחת האם לא צריך לבצע העמסה של 75 ולקחת כמה פעמים בדיקת דם או רק פעם אחת בתודה האם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית-מקובל באמת לתת 75 גר סוכר בהעמסה. אך סוכר 122 בצום זה כמעט סוכרת.האם נלקח HBAC, שזה ממוצע של 3 חודשים? כדאי להתחיל מיד בדיאטה ופעילות גופנית.זה יותר חשוב מהעמסת סוכר.

20/05/2012 | 17:44 | מאת: רונית

20/05/2012 | 13:17 | מאת: ary

אני חולה בסכרת 35 שנה עברתי מעקפים וכרגע בעיות ברישתית מטופל לייזר ואווסטין האם אפ ידוע לכם על בעיה בעיינים כי אני רואה מעוות בצקת במקולה האם יש פיתרוןאני מזריק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארי- אם אתה רואה מעוות רצוי לחזור לרופא העיניים. אולי זו תופעה זמנית שתשתפר.

17/05/2012 | 01:03 | מאת: אלי

הי, אבי סוכרתי (סוג 2). אני בן 40, סובל מעודף משקל, טריגלצרידים גבוהים (350). בדיקת דם אחרונה בצום סוכר 99 והמוגלובין A1C הוא 4.7. לפי המחשבונים באינטרנט רמת הסוכר הממוצעת המתאימה ל A1C שלי היא 88. בבדיקות הדם הקודמות שלי סוכר ערכים בין 100 ל- 110 ו- A1C ערכים בין 4.9 ל- 5.2 (המגמה היא ירידה). להבנתי מדיאטנית ה- A1C מצויין אך הסוכר בצום קצת גבוה. שתי שאלות: 1. מדוע הסוכר בצום נמוך (תמיד) מהממוצע ? 2. האם אני במצב של קדם-סכרת ? מה חזק יותר בניבוי ה- a1c או סוכר בצום ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- סוכר בצום 99 בצום זה גבולי. יש לך סיכון להתפתחות סוכרת. חשוב לשמור על תזונה מתאימה ,להוריד משקל ופעילות גופנית מרובה כדי למנוע את המחלה .

21/05/2012 | 14:48 | מאת: אלי

מדוע ה- A1C שלי כל-כך נמוך ? אם זה זה פרה-סכרתי, האם ירידה ברמת הסוכר בצום תוציא אותי ממצב פרה-סכרתי ? עד איזה רמת סוכר בצום זה כבר תקין לחלוטין ?

16/05/2012 | 18:14 | מאת: TRHE

שלום רב. בבדיקה בצום 12 שעות -HBA1 4.8 סוכר בדם 105 סוכר בשתן תקין. אני בן 59 עודף מישקל כ 6 ק"ג. מה ההסבר לסוכר גבוהה בדם לעומת A1 תקין?תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- יכול להיות סוכר גבוה בצום ונמוך/ תקין לאחר אוכל. כדאי לגשת לדיאטנית -עם הפניה למרופא המשפחה- כי מדובר במצב פרה-סוכרתי

15/05/2012 | 15:36 | מאת: שרון

שלוב רב , אבי בשנות ה60 לחייו סובל מסכרת סוג 2 , הוא גם עבר ארוע לב וצנטור וסובל מעודף משקל. הוא לא עוסק כלל בפעילות גופנית והסכרת שלו לא מאוזנת. הוא סובל לאחרונה מכאבים חזקים מאוד ברגליים וקשה לו ללכת או לעמוד. הוא אומר שלקיחת כדור כמו אופטלגין לא עוזרת. אשמח לדעת האם יש משכך כאבים חזק יותר ? וכמו כן אשמח להמלצה לגבי רופא מומחה בסכרת שניתן לפנות אליו בהקדם. אשמח לתגובה בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- לגבי כאבי רגליים צריך לברר האם הם נובעים מעמוד שדרה בעיות כלי דם או עקב הסוכרת. כדאי לגשת לרופא המטפל ולקבל הפניות. לגבי איזון סוכרת יש מרפאות מקצועיות לכך בכל אזור. גם דרך רופא משפחה.

שלום האם VICTOZA מועילה לסכרת תלויה באינסולין להפחתת משקל? אני משתמש באינסולין כבר 10 שנים מגיל 42. בנוסף אני לוקח כדורים (גלוקופז', קרדילוק, אספירין, קרסטור, אנאלדקס, טריויטמין). אני בעודף משקל של 12 ק"ג למרות פעילות גופנית סדירה (ח.כושר, אופניים). תודה רבה ע.ב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-וקיטוזה מורידה משקל וסוכר.לאחרונה היא נכנסה לסל גם עם טיפול באינסולין בסוכרת סוג 2 עם HBAC מעל 7.5או דרך ביטוח מושלם. כדאי לנסות.

הרופאה שלי עשתה לי בדיקה זו להבחון ה"רזרבות" בלבלב והתוצאה היתה מאד נמוכה. האם גם יעיל במקרה זה?

15/05/2012 | 09:45 | מאת: עדי כהן

שלום רב, אני מאובחן כסוכרתי, סכרת נעורים. בן 28 , אובחנתי לפני כ-8 שנים. לפני יומיים חוויתי לדברי חברתי מצב של היפו שהסתבר לה בדיעבד. בסביבות 11 בלילה ,הלכנו לישון ובסביבות 2 לפנות בוקר התחלתי לפרכס לטענתה עד איבוד הכרה, נפלתי מהמיטה תוך כדי פירכוס ואז התחלתי להתרומם בכוונה לקום והתחלתי לצעוק חזק ולהפעיל כוח(לדבריה), אני לא זוכר דבר מהאירוע. לאחר 5 דק הגיע אמבולנס מצאו לי רמת סוכר בבדיקה ראשונה של 400, טענו שזה לא הגיוני ובבדיקה שנייה נמצא 40. ייצבו אותי ובבית חולים עברתי עוד סדרת בדיקות נוירולוגיות כיוון שיומיים קודם חטפתי גם מכה חזקה בראש(הכולל דימום מהאף). הבדיקות יצאו תקינות. השאלה שלי היא איך הגעתי למצב היפו בעוד לא הזרקתי אינסולין בכלל בערב (מזריק פעמיים ביום) וכך לכאורה מצבי היה אמור להיות בעודף של סוכר? והאם הפירכוס קשור להיפו (לציין כי מקרה כזה חוויתי בפעם הראשונה,לא פירכסתי אף פעם משום סיבה) אודה מאוד להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-פרכוס יכול להיות כתוצאה מהיפו. כנראה אתה מקבל אינסולין ארוך פעולה שעובד לפחות 16 שעות ואולי היתה לך פעילות גופנית ללא אוכל שהביאה אותך להיפו. גש לאיזון למרפאת סוכרת בהקדם!

14/05/2012 | 23:24 | מאת: רון

שלום שמי רון אני לא נוטל תרופות בכלל בראי בדרך כלל לאחרונה אני מרגיש אחרי האוכל חולשה וסחרחורות יש לאמא שלי סוכרת בדקתי לפני האוכל הסוכר שלי היה 104 לאחר האוכל משהו כמו 20 דקות לאחר האוכל בדקתי ויצא לי 83 אמח לדעת למה זה יורד למרות שאכלתי . בתודה רון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון-יש לך נטיה לסוכרת לפי סוכר גבוה בצוםולפי התורשה. אסור לך לאכול מתוק ולחם לבן,כי יש הפרשת יתר של אינסולין כתוצאה מזה.זה מצב פרה-סוכרתי.גש ליעוץ דיאטנית-עליך לשמור כאילו יש לך סוכרת .

14/05/2012 | 15:31 | מאת: מאגר המחקרים

טיפולים מחקריים חדשים התעדכנו השבוע במאגר המחקרים הקליניים בישראל. את הטיפולים אפשר לקבל בחינם באחד מבתי החולים שמשתתפים במחקר. הטיפול הראשון מיועד לחולי סוכרת סוג 2 שסובלים גם מאנגינה פקטוריס במאמץ. http://www.clinicaltrials.org.il/treatments/condition/heart-diabetes/ הטיפול השני (טיפול בתוסף מזון חלבוני) מיועד לחולי סוכרת סוג 2 שלא מתשמים באינסולין http://www.clinicaltrials.org.il/treatments/condition/diabetes29/

12/05/2012 | 18:36 | מאת: לימור

בתי בת 13 עם סימנים של שתיה מרובה אכילה רבה ללא מעצור עייפות וחוסר ריכוז בבדיקות-בדיקת סוכר בצום 90 בדיקות סוכר מהאצבע בצום פעמיים 112 ופעם אחרונה 122 בדיקת המוגלובין מסוכרר 5.4 הילדה לא מרגישה אוב האם הערכים מראים על סכרת ילדים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- סוכרת נעורים עם ערכים גבוהים הרבה יותר. אם בתך נוטה להשמנה ,אז זה יותר לסוג 2 סוכרת.

23/05/2012 | 15:07 | מאת: אלי

שלום שוב בין השאלות ששאלתי : 1- מדוע טווחי היחוס של סוכר שונים בין המדד האמריקאי( 70-100) לבין טווחי היחוס הארופאי ( 65-110)? תשובתך:ההגדרה של סוכר 80-100 בצום טובה. ( מתשובתך לא ניתן להבין מדוע טווחי היחוס של ממדי סוכר האמרקאי שונים מטווחי היחוס הארופאי) 2- בהנחיות לבדיקת דם לסוכר בצום נאמר בין היתר להימנע מעישון ביום הבדיקה ........ אודה לך אם תשכילי אותי מדוע ?והאם הבדיקה יכולה להפגע ובכמה? תשובתך:העישון מעלה סוכר ( לא קיבלתי הסבר קצר מדוע העישון מעלה ת'סוכר ובכמה ?) 2- ** האם תוצאת בדיקת סוכר נימית תיהיה גבוהה או נמוכה מבדיקת דם ורידית (ואם כן בכמה?) ? **שאלתי מתיחסת להפרשי מדד באחוזים בין מדד נימי למדד ורידי תשובתך:לגבי בדיקת סוכר בגלוקומטר יכולה להיות סטיה עד 15% בין בדיקה לבדיקה. גם השיטה של כל סוג גלוקומטר שונה. לכן יותר מדויק בדיקה מדם ורידי. ( האם תשובתך לגבי השאלה שנשאלה מציינת הבדל של 15% בין בדיקה נימית לבדיקה ורידית או בין גלוקומטר אחד לגלוקומטר אחר? בתודה מראש A

שלום A . השאלות שלך עושות כאב ראש.ולא מענינות אף אחד.

09/05/2012 | 00:48 | מאת: יעל

שלום לד"ר, לפני שנה ו-3 חודשים עברתי ניתוח קיצור קיבה וירדתי 33 ק"ג. לפני הניתוח טופלתי בשני גלוקופג' ליום. ערכי הסוכר לפני הניתוח היו בצום 120 וההמוגלובין המסוכרר 6.5. לאחר הניתוח הפסקתי את הכדורים ואני במעקב של בדיקות דם כל 3 חודשים. הסוכר היה במגמת ירידה כל השנה. בבדיקה האחרונה הסוכר בצום היה 90 וההמוגלובין המסוכרר 5.8. בבדיקות ביתיות הסוכר בצום הוא סביב 75-90. האם אפשר לאמר שהסכרת נעלמה ולא תחזור? יש לציין שאני מדי פעם מרשה לעצמי קצת מתוק והערכים הם כפי שציינתי. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל- אם את לא תעלי במשקל ולא תאכלי מתוק הסוכרת לא תחזור שנים רבות אולי 10-20 שנה או יותר. . זה תלוי כמה שנים היתה לך סוכרת לפני הניתוח ומה מצב הלבלב כשביצעת את הניתוח. זכרי שיש לך נטיה לסוכרת ואם תעלי במשקל היא תחזור.

07/05/2012 | 14:01 | מאת: AA

שלום שאלותי : 1- מדוע טווחי היחוס של סוכר שונים בין המדד האמריקאי( 70-100) לבין טווחי היחוס הארופאי ( 65-110)? 2- האם תוצאת בדיקת סוכר נימית תיהיה גבוהה או נמוכה מבדיקת דם ורידית (ואם כן בכמה?) ? 3 בהנחיות לבדיקת דם לסוכר בצום נאמר בין היתר להימנע מעישון ביום הבדיקה ........ אודה לך אם תשכילי אותי מדוע והאם הבדיקה יכולה להפגע ובכמה? 4-מה לגבי מצב שבבדיקת סוכר בצום (4 בדיקות בימים שונים) הערך יהיה תרום סוכרתי ובבדיקת העמסת סוכר הערך יהיה תקין (או להפך העמסה מוגדרת כ טרום סוכרתי ובדיקה בצום תקין) האם גם אז ההגדרה תיהיה טרום סוכרתי? 5- האם תוצאות בדיקה סוכר בצום נימית/ורידת( 8 ש' לפחות) יהיו שונות אם הבדיקה תעשה בבוקר בצהרים או בלילה? בתודה מראש A

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-ההגדרה של סוכר 80-100 בצום טובה. העישון מעלה סוכר. מצב טרום סוכרתי הוא כשסוכר גבוה בצום או אחרי אוכל. רמת הסוכר היא משתנה כל הזמן. באותו יום גם. ההגדרות הן לאחר צום של לילה. לגבי בדיקת סוכר בגלוקומטר יכולה להיות סטיה עד 15% בין בדיקה לבדיקה. גם השיטה של כל סוג גלוקומטר שונה. לכן יותר מדויק בדיקה מדם ורידי.

04/05/2012 | 15:00 | מאת: GBCR

סובלת מסוכרת סוג 2 מטופלת בגלוקופאג' 850 מ"ג * 2 ביום . AC1 שלי 5.5 , BMI 38.שמעתי על הבייטה, האם אפשר לקחת בייטה עם גלוקופאג'?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-בעיקרון מצוין לקבל ביאטה עם גלוקופג. אך עם HBAC 5.5 זה לא בסל וגם לא רצוי להוריד את הסוכר יותר. אפשרי לקנות דרך ביטוח מושלם .

10/05/2012 | 14:27 | מאת: סבטלנה

שמעתי שהתרופה אקטוס היא מצויינת לחולי סוכרת דרגה 2? זה נכון? איפה מסיגים את זה?

02/05/2012 | 10:34 | מאת: רוני

שלום רב, שבוע 10. אתמול עשיתי העמסה והתשובות שקיבלתי הן: בצום: 101 60: 89 120: 88 180: 83 האם מדובר בסכרת? מהן ההשלכות? מה עליי לעשות? בעברי 2 לידות ללא סכרת, עם עוברים גדולים מעל 4 קילו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני- לא מדובר בסוכרת. הסוכר לאחר העמסה מצוין אך יש עליה קלה של הסוכר בצום. בינתיים גשי לדיאטנית ותעקבי אחרי הסוכר.

02/05/2012 | 09:48 | מאת: הקולג' לרפואה משלימה

שלום רב, בקולג' לרפואה משלימה בקמפוס רמת אפעל מתקיים סטאז' קליני בנטורופתיה במחיר מוזל ובפיקוח מלא. אנו מציעים סדרה של 6 טיפולים בימי שני בשעה 17.15 או 18.30 החל מתאריך 11.6. עלות בסך 30 ש"ח בלבד לטיפול. מיועד לחולי סוכרת סוג 2 המעוניינים בטיפול נטורופתי. לפרטים והרשמה יש לפנות לענבל 1-700-700-267 הקולג' לרפואה משלימה

02/05/2012 | 09:21 | מאת: מני

ד"ר לאה לבין שלום. אניסוכרתי לא מאוזן.בין שאר הבדיקות השיגרתיות שאני עושה יוצא.EGFR 55.5 UREA 63 .אני מודאג מהתוצאה אך הרופאים המטפלים אינם מודאגים היות והתוצאות האלה לא הישתנו מאז שנישארתי עם כיליה אחת.השאלה שלי היא.האם אין כאן שאננות מוגזמת? איך אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר?כמובן שאני נימצא בהשגחה מתמדת של טובי הרופאים אך רציתי לישמוע גם את דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מני- אין מה לדאג בגלל תפקוד הכליה אם הוא יציב. מה שמדאיג שאתה כותב שהסוכר אינו מאוזן. הוא עלול להזיק לכליה ועיניים. תתאמץ כדי לאזנו.

01/05/2012 | 21:30 | מאת: אמיר

מתקרב ל70. סובל זמן רב מסוכרת. לוקח גנואט,אבל הסוכר בסביבות 200. הוצע לי להוסיף גליבטק. שמעתי שיש בזה סיכון לכבד.האומנם?

שלום- בהחלט גלבטיק זו תרופה לא טובה.היא עלולה לגרום לירידות סוכר קשות וגם סוחטת את הלבלב. אם יש לך סוכר 200 בצום אני מציעה לך לקבל אינסולין בזאלי בלילה- לנטוס או לבמיר מינון התחלתי 8יח ולהמשיך בגנואט פעמיים ליום.

29/04/2012 | 20:04 | מאת: מאגר המחקרים

חברים יקרים, רוצה לשתף אתכם בקישור למאגר המחקרים הקליניים בישראל, שם תוכלו למצוא מידע על טיפולים חדשניים לסוכרת, ולהשמנת יתר. טיפולים אלה ניתן לקבל בחינם במסגרת השתתפות במחקרים קליניים באחד מבתי החולים בישראל. קישור לרשימת הטיפולים החדשניים לסוכרת וסיבוכי סוכרת: http://www.clinicaltrials.org.il/category/treatments/condition/diabetes/ קישור לרשימת הטיפולים להשמנת יתר: http://www.clinicaltrials.org.il/category/treatments/condition/obesity/

10/07/2012 | 23:39 | מאת: וגו יעקב

אני בעודף משקל של בערך כ-30 ק"ג והגלוקוז 101, ואני תושב ירושלים,האם ם יש אפשרות להשתלב באיזור ירושלים?

11/07/2012 | 23:29 | מאת: מאגר המחקרים

מופיעים במאגר מספר מחקרים בתחום הסוכרת אשר מתקיימים באיזור ירושלים. לא מופיעים כרגע במאגר מחקרים בתחום של השמנת יתר באיזור ירושלים, אם כי יתכן שיהיו כאלה בעתיד. תוכל לעקוב, ולהירשם לקבלת עדכונים באתר www.clinicaltrials.org.il

26/04/2012 | 01:42 | מאת: דנה

הורדתי גלוטן ומתוקים, אני אוכלת פת אורז והרבה פחות אך איני יורדת מספיק. ירדתי 2.5 במשך חודש. כמו כן האם להמשיך בכדורים כרגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה- אם אין לך ירידות סוכר צריך להמשיך בטיפול הרגיל. כדי להמשיך לרדת במשקל אני מציעה לך להיות בטיפול של דיאטנית דרך הקופה עם הפניה מרופא מטפל.

18/04/2012 | 15:58 | מאת: שי

לאחר העמסת סוכר 50 שיצאה לא תקינה 165.8, עשיתי העמסת סוכר מלאה כאן התקבל לי ערכים שאינם תקינים גם כן: 0 - 65 (נמוך מהטווח המותר) 60 - 202 (גבוה מהטווח המותר) 120 - 171 (גבוה מהטווח המותר) 180 - 96 בטווח המותר ראיתי כי במידה ויש שתי תוצאות שמעל הטווח המצב מאופיין כסכרת הריון. השאלה שלי היא האם יש משמעות מיוחדת לכך שהתוצאה הראשונה שלי לאחר צום היא נמוכה מהנורמה? ייתכן ובגלל זה לאחר מכן הייתה לי קפיצה גדולה בערכים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- יש לך אכן סוכרת הריון. תבקשי הפניה לדיאטנית.תתחילי לבדוק סוכר בבית כ 5 פעמים ליום. אם לא ירד הסוכר לאחר האוכל תצטרכי לקבל אינוסלין בארוחות

18/04/2012 | 10:28 | מאת: רוני

שלום רב, הריון שלישי, שבוע 7+4 בבדיקת סוכר רגילה התקבלה תוצאה 100. בעברי לידה של תינוקות גדולים, 4150, 4945. בשני ההריונות בוצעו העמסות סוכר של 100 שיצאו תקינות. בלידה האחרונה ירד הסוכר לתינוק והוא קיבל עירוי של יום. טענו שאולי הייתה לי סכרת סמוייה... מאז הסוכר אצלי תקין. הרופאה אמרה שתוצאה של 100 נכון להיום היא גבוהה ושלחה אותי לבצע העמסה של 100. ושתינוקות לא נולדים סתם במשקלים כאלה. עליי לציין שכל התינוקות במשפחתי נולדו גדולים, וללא סכרת. האם זה לא מוקדם לביצוע בדיקה זו בשלב הזה? האם אצטרך לעבור אותה שוב בשלב מאוחר יותר? לא עדיף כרגע לחזור שוב על בדיקה רגילה? תודה רונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- רצוי לבצע העמסת סוכר של 50גר תחילה, שכוללת גם בדיקה בצום וגם אחרי העמסה.בנוסף רצוי לבצע בדיקת דם ל- HBAC - סוכר ממוצע של 3 חודשים. עדיף לבצע בדיקות מיותרות מאשר שהתינוק יפגע, אם הסוכר לא יטופל אצלך.

17/04/2012 | 16:32 | מאת: בת27

שלום רב, הנני בחורה בת 27 עם אנדומטריוזיס ובעיות סוכר (במשפחה כולם סוכרתיים) לפני חצי שנה היה לי גלוקוז 120 ולא בדקו כלום מעבר רק מעקב גלוקוז מאז רזיתי 4 קג הגלוקוז התייצב אך המשקל לא רוצה לעלות..אני בתת משקל שוקלת 49 גובה 167...תחושת חולשה באמצע יום רעד ידיים קשיי ראיה כאבי ראש..העלפויות בעבר פעם ראשונה בדקו אינסולין הנ"ל להלן התוצאות-- Insulin uIU/mL <2.00 6 *(.........) 29.1 BD1 גלוקוז הפעם בנומרה 89.. בעבר היה פעם 120, אחכ 105 ואז התייצב ל89+\-.. אשמח מאוד לעזרתך בפענוח הבדיקה והנחיה למי לפנות ומה עוד לבדוק??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-תבקשי הפניה למרפאת יעוץ סוכרת ולדיאטנית.בנוסף כדאי לבדוק סוכר בזמן הרעד כי אולי זו ירידת סוכר.

14/04/2012 | 19:25 | מאת: אורנית

אני בחורה בת 35 עם עודף משקל של כ-20 קילו בערך, אנני חולת סכרת אך יש במשפחתי היסטוריה של סכרת קראתי שכדור זה מטפל בבעית השמנה בנוסף סכרת ועוד דברים האם ניתן לתת אותו לאנשים שלא חולים בסכרת והאם הוא יעזור באמת לירידה במשקל אצלם או שהוא עלול להוות סיכון עבורם תודה אורנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אם יש לך סוכר מעל 100 בצום או HBAC מעל 6.5 את יכולה לקבל מטפורמין. אחרת הוא עלול להוריד לך סוכר יותר מדי.

12/04/2012 | 09:33 | מאת: ענת

שלום, ברצוני לברר:האם המינון של ג'נואט פעמיים ביום ,מטפורמין פעם ביום ואמריל 1 מ"ג ליום אינו מינון גבוה לסכרת? יש לציין כי בעבר נטלתי אמריל 8 מ"ג אך עקב ירידה בשקל ואיזוןמסויים בסכרת, בהדרגה ירדתי ל-1 מ"ג ביום. עדיין פה ושם יש לי נפילות סוכר. תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת- אם יש לך נפילות סוכר ,יש לקחת גנואט 1000/50*2 ואמריל 1מג ללא גלוקומיןנוסף.

28/03/2012 | 12:31 | מאת: זמי

סוכר 120 האם זה גבוה .הרופא אמר שזה בסדר ?ולא צריך לעשות שום דבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום -סוכר בצום תקין עד 100 גבולי עד 125. מ126 זו סוכרת. צריך לשמור על דיאטה דלת סוכר לבצע הליכה או פעילות אחרת. רצוי לקבל יעוץ מדיאטנית -דרך קופ"ח

26/03/2012 | 19:15 | מאת: נועה

שלום, אני בת 24, יש לי שחלה פוליציסטית, אני סובלת מעודף משקל קיצוני (BMI 48), A1c- 6 והסוכר לאחר צום 102, כולסטרול 216. המחזור לא סדיר, היו לי דימומים לא סדירים. אני מנסה לרדת במשקל אבל זה קורה לאט, המליצו לי על ניתוח שרוול אבל בינתיים אני מעדיפה לנסות בכוחות עצמי להוריד או לפחות בדרכים פחות קיצוניות. הייתי אצל רופא נשים שנתן לי גלולות (בלארה), לקחתי אותם חודש אחד, קיבלתי וסת אך סבלתי מכאבים קשים, פניתי לרופאת נשים אחרת שהזדעזעה מכך שנטלתי גלולות ואמרה שזה היה ממש מסוכן בשבילי, היא המליצה לי על נטילת גלוקופאג' לסידור המחזור ודיכוי רעב, המליצה לי על תפריט נטול סוכר ופעילות גופנית. דיברתי עם אבא שלי שגם נטל גלוקופג' תקופה מסוימת ואמר לי להתרחק מהתרופה הזו ושהיא גרמה לו נזק לכליות. השורה התחתונה היא שאני מבולבלת, ברור לי לחלוטין שדיאטה וספורט מעל לכל ומזה אני צריכה להתחיל, אך מה לגבי תרופות? האם אפשר להמנע מנטילת הגלוקופג' ולהסתפק בספורט ותזונה בריאה יותר? אין אולי תרופה אחרת שמסדרת את העניין ההורמונלי ללא תופעות לוואי כאלו? תודה על הסבלנות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה-גלוקופג אינה גורמת לנזק לכליות אלא הסוכר עצמו גורם לו. אם יש בעיה כליתית אסור לקבל גלוקופג אך בשבילך זה הכדור הכי מתאים. הוא לא גורם לנזק כליתי!!!

24/03/2012 | 20:05 | מאת: מיקו

ד"ר לאה לבין שלום היום בבקר נסעתי לטיול לצפון.ובסביבות השעה 11 לא הירגשתי טוב.וניזכרתי שלא היזרקתי את האינסולין.בדקתי את רמת הסוכר ויצא 198 כמובן שלא מצאתי בית מירקחת פתוח.ונאלצתי לאכל רק לפי. בדיקות שעשיתי בדרך.מה דעתך האים ההיתיצריך לחזור הביתה?או אולי כדאי להחזיק כדורי גלובן לישעת הצורך.אני מזריק 18 י"ח ליום כל בקר ותוספת של נובו רפיד לפי הצורך. תודה על תשומת הלב.

שלום מיקו- לא היית צריך לחזור מהטיול בגלל סוכר 198 . אתה יכול לקחת איתך לנסיעות אינסולין נובורפיד או כל אינסולין שאתה רוצה בנרתיק בקירור-תתקשר להזמין נרתיק בגודל של עט אינסולין לטל- 1800352252

19/03/2012 | 18:33 | מאת: מיקו

ד"ר לאה רבין שלום. כבעל כיליה אחת .רציתי לדעת מה הקשר ביןCREATININE לבין GLUCOMIN מדוע כשצורכים יותר GLUCOMIN עולה גם ה-CREATININE תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקו- שמי הוא לביןלא רבין. הגלוקומין נופרש בכליות. אם יש הפרעה בתפקודי כליות-קראטינין מעל 1.5 בדם, אסור לתת גלוקומין כי לא יופרש בשתן ועלול לגרום להרעלה. אם קראטינין 1.3-1.4 לערך אפשר לקבל 1 גלוקומין לא יותר.

20/03/2012 | 18:36 | מאת: מיקו

ד"ר לאה לבין שלום. תודה על תשובתך המהירה וסליחה על השיבוש בשמך. הקראטינין אצלי הוא בין 1.2 ל 1.3 והמינון של הגלוקומין שאני לוקח הוא חצי כדור בזמן הארוחה 3 פעמים ביום.ניסיתי לקחת כדור אחד הסוכר עלהמיד.כמו כן אני לוקח רבע כדור גלוקומין 3 פעמים ביום 18 יחידות לנטוס כל בקר ועוד ניו רפיד ליפני ארוחת צהרים עד 4 יחידות לפי הצורך ועוד תרופות ללחץ דם וגם אלפו- קל כלהתרופות האלה ביחד היצליחו לאזן אותי לאחר ניסיונות רבים ומתישים.אני פונה לעצתך היות ואני פוחד מאוד לישלומה של הכיליה השניה שלי דרך אגב אני עם כיליה אחת כבר 30 שנה.הבעיה הקשה שהיתה אצלי בשנתים האחרונות שכימעט ואיבדתי את הראייה בעיו ימין עין שמאל היצליחה המומחית שטיפלה בי במסירות רבה להציל. מודה לך על היתיחסותך ואשמח מאוד לעצתך.

19/03/2012 | 11:06 | מאת: לילי

שלום רב!אני בת 45 עשיתי בדיקת דם ותוצאות של גלוקזמין 111.האם זה גבוע.?מה עליי לעשות?לשמור ולעשות דיאטה ?תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילי-בקשי הפניה לדיאטנית וקבלי תפריט.כמובן יש לשמור על תזונה מתאימה לסוכרת. רצוי לבצע העמסת סוכר ולבדוק אם יש סוכרת סמויה

13/03/2012 | 14:44 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני בהריון 3, שבוע 27 ובשל סכרת הריונית בהריון קודם (שאוזנה על ידי תזונה בלבד) אני מקפידה על תזונה דלת סוכר ופחמימות פשוטות החל מראשית ההריון. לאחר העמסת סוכר 100 התקבלו התוצאות הללו ואשמח לדעת האם הכל תקין. לציין כי אני נמנעת מסוכר ולא יודעת אם יש בכך להשפיע או לא על הבדיקה. בצום 97.6 (לציין כי בבדיקות ביתיות כמעט אף פעם לא נמצא סוכר מעל 90 לאחר צום לילה) לאחר שעה 148.5 לאחר שעתיים 149.1 לאחר 3 שעות 108.5

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאורה - הבדיקות שלך אחרי ההעמסה קצת מעל הנורמה. תגשי למרפאת הריון בסיכון -כפי הנראה את צריכה לקבל אינסולין במינון נמוך.

13/03/2012 | 12:46 | מאת: שאול

כבר יותר משבוע אני מרגיש סחרחורות.וחוללשה. הייתי מאושפז ברמבם שבוע ולא מצאו מה הבעיה וביקשו המשך בדיקות בקהילה. השבוע נפלתי בבית ונחבלתי בפנים. שוב הלכתי לרמבם ושחררו אותי.יש לי כאבי רגלים חזקים מהנפילה. מה עושים. שום כדור לא עוזר. הרופא אמר לי לקחת 2 אקמול או 2 אופטלגין בפעם אחת. אני מזריק אינסולין ולוקח ויקטוזה. הסוכר בדרך כללל מאוזן. איזה בדיקות אני צריך לעשות מזריק נובמוקיס רפיד פעמיים ביום 60 יח בבוקר ובצהרים. נובמוקיס 30 60 יח בערב. ויקטוזה 1.8 בערב. . אודה לתשובתך המהירה

13/03/2012 | 19:55 | מאת: זק

שאול היקר מיתוך סקרנות אני שואל?האים אתה באמת לוקח את הכמויות הענקיות האלה של האינסולין?.אני מיתפלא שאתה מצליח לעמוד על רגליך. איזה סוג של נובומיקס אתה מזריק.ידוע שהנובו רפיד עלול ליגרום להיפו.ועוד בשילוב עם נובומיקס שיש בו אחוז מסוים של אינסולין מהיר.כדאי שתיפנה באופן דחוף למכון סכרת.או שאתה מפתח היתנגדות לאינסולין.או שאתה לא שומר על דיאטה מאוזנת כתוב תגובה. שלום.

13/03/2012 | 22:46 | מאת: חנה(אשתו של שאול)

שלום זו אשתו. אם יהיה יותר מאוחר או בבבוקר במחשב יכתב לך תשובה.

שלום רב-נא לבדוק רמת HBAC -ממוצע תלת חודשי של סוכר וכן לבצע עקומת סוכר -לבדוק סוכר 6 פעמים ליום - חד פעמי - כדי לראות את מידת האיזון. להמשיך לבדוק סוכר כ 2 פעמים ביום בשעות שונות וכשאתה לא מרגיש טוב יתכן מאד שיש לך ירידות סוכר שתורמות לנפילות שלך . לדעתי כדאי להזמין תור למרפאת יועץ סוכרת