האם אני צריכה לקחת תרופה?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

18/02/2016 | 21:22 | מאת: לילי

שלום, אני בת 56, ובדיקת הסוכר האחרונה הראתה 105 ו A1C 6.4. אני לוקחת סטטין לכולסטרול וכן סילריל ללחץ דם. באופן כללי אני בריאה, צועדת ומתעמלת קבוע 3 פעמים בשבוע. שוקלת 67 ק"ג וגובה 166 ס"מ (מבנה גוף מלאה באיזור הבטן ורגליים מאוד רזות). אין סוכרת לאף אחד במשפחה! התזונה שלי מאוד מסודרת, קפדנית ונעה סביב 1500 קלוריות ביום. זה כולל סלטים בכל יום, שמן זית בלבד, המון ירוקים, 3 פרוסות לחם מלא ליום, דגים טריים עשויים בתנור, בשר או עוף פעם בשבוע בלבד. צריכת מתוק ממש מועטה. וכולל 2 מנות פרי ביום ולפעמים 3 קוביות שוקולד מריר. זהו, גם משקאות ללא סוכר בכלל! 1. האם אפשר לעשות אי אלו בדיקות נוספות כדי לוודא מה מקור הבעיה? 2. האם לדעתך עלי להתחיל בתרופות? 3. האם יש המלצה לעוד דרך לנסות לפני התחלת תרופה? תודה מראש למענה

לילי שלום, את בהחלט מתארת עצמך כאחת ששומרת על אורח חיים בריא. משקלך תקין, יתר לחץ דם ועודף שומנים מטופלים ושאלתך לגבי טיפול נוסף מאד רלוונטית. כדי להשלים את התמונה חשוב לדעת כמה זמן את סובלת מסוכרת - טרום סוכרת, האם תמיד משקלך היה תקין, האם ילד ורמת כולסטרול מתאזנים היטב, יכולות התמדה בפעילות וכו. בהחלט יש גם מקום לשקול בירור לשלילת סוכרת סוג 1.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה