פורום סוכרת והשמנה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת
סוכרת היא מחלה כרונית הנוגעת לתחומי חיים רבים ודורשת התייחסות כלל מערכתית. איזון הסוכרת הינו היבט חשוב ומשמעותי בטיפול בסוכרת, מאחר שעשוי למנוע התפתחות סיבוכים נוספים; ולכן מצריך שיתוף פעולה של הגורמים המטפלים השונים ושל המטופל עצמו. כ-60%-80% מחולי סוכרת מסוג 2 סובלים מהשמנת יתר, אשר במקרים רבים היא שהובילה להופעת הסוכרת. העלייה במשקל גורמת לעלייה בסיכון לפתח מחלות כרוניות נוספות (יתר לחץ דם, היפרכולסטרולמיה, מחלות לב), העלולות להוביל לתחלואה ותמותה כללית של סוכרתיים. ירידה במשקל קשורה בשיפור איזון הסוכר, ירידה בהופעת מחלות לב ושיפור איכות החיים בחולי סוכרת, ולכן מומלצת כטיפול ראשון בקרב סוכרתיים מסוג 2. בפורום זה תוכלו להתייעץ עם מומחי מרכז DMC לטיפול בסוכרת בנושאים שונים הקשורים לאבחון וטיפול בסוכרת, שינויים בתזונה ובאורח החיים, החיים לצד המחלה ועוד. .
950 הודעות
745 תשובות מומחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה

12/03/2012 | 22:11 | מאת: מור

אני בת 31 עם משקל עודף( בערך 20-30 ק"ג) ומניקה. ילדתי לפני 7 חודשים. האם אני יכולה לקחת את כדורי הדיאטה שובע שעשוי מצמח הקונג'אק ורשום שזה מתאים גם לילדים מבלי לפגוע בתינוקת. אני מאוד רוצה לרזות ולא מצליחה. יש לי תאבון מוגבר

שלום מור- כנראה שהכדור לא יפגע בתינוקת. ליתר בטחוןאני מציעה לך לצלצל לטלפון שרשום על האריזה או בפרסומת של החברה המשווקת ולשאול אותם האם זה עובר בחלב אם. כדאי להתחיל בפעילות גופנית סדירה ולקבל תפריט מדיאטנית מוסמכת בנוסף או במקום הכדורים.

29/02/2012 | 12:22 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 גובה 1.75 בבדיקת דם היה לי סוכר בצום 92 האם תקין? תודה

29/02/2012 | 13:01 | מאת: משה

יהודה.שמור על דיאטה דלת פחממוח

שלום- סוכר 92 בצום זה תקין. יש לך עודף משקל קל -כדאי לשמור על תזונה בריאה

27/02/2012 | 20:39 | מאת: מרים

ערב טוב. אני בת 65 עשיתי העמסת סוכר ובדיקת A1C המוגלובין לפני 8 חודשים ובהעמסת סוכר התוצאה היתה 223 וה-A1C 7.1 בחודש אוקטובר עשיתי שוב בדיקת A1C המוגלובין והתוצאה היתה 6.7 . אני עושה בדיקות דם בבוקר והתוצאה היא 98,86,84 ויום אחד התוצאה היתה 64 אני לא בודקת כל יום פעמיים בשבוע שעתים אחרי האוכל 150,138,107 הרופא נתן לי כדור גלוקומין ואני מהססת לקחת. האם עלי לקחת את הכדור? אני מפחדת לקחת את הכדור שלא יהיה לי היפו. אודה לך על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה
29/02/2012 | 12:58 | מאת: משה

לפי מה שאת כתבת. את אינך חולה בסכרת.אין לך צורך בגלובן .הגלובן הוא זרז ללבלב.ואם לוקחים אותו ליפני ארוחת ערב. הוא בהחלט עלול ליגרום להיפו.ביחוד מםוכן אה את מישתמשת בכדורי שינה.אין לי מוסג מדוע הרופא שלך נתן לך את התרופה הנ"ל.המלצות:עלמנת שתיהי שקטה תישמרי על דיאטה דלת פחממות ובקשי מהרופא מירשם עבור מכשיר למדידהסוכר מסוג פריסטייל.

שלום-גלוקומין אינו עושה היפו רק מאזן את הסוכר. הוא כדור טוב. רצוי לקחת אחרי א. הבוקר

27/02/2012 | 09:29 | מאת: דני

האם המוגלובין גבוה מהרגיל משמעותו HBA1C גבוה מהרגיל או שאין קשרץ כלומר האם כמות ההמוגלובין הרגיל בדם משתנה בעקבות גדול הסוכר בדם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- הסוכר לא משפיע על HB .רק HBAC עולה כשסוכר גבוה ולהיפך.

26/02/2012 | 21:02 | מאת: נעמה

שלום אני בת 19 ויש לי סוכרת נעורים מזה 8 שנים, בשלוש שנים האחרונות עליתי במשקל בצורה מטורפת כ20 קילו ויותר. בבדיקות הדם האחרונות נמצא כי אחוזי השומנים גבוהים. אני מזריקה לבמיר 50 יחידות ו40-50 ליום נובורפיד חשוב לציין שאני לא מאוזנת אני מוטרדת מאוד!!! משקלי : 75 וגובה:1.66 בבקשה את יעוצכם ועזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-אני מציעה לבדוק בדם רמת C PEPTIDE כדי לראות האם יש תפקוד לבלב.לפי זה יהיה הטיפול בהמשך בינתיים תוסיפי גלוקופג=מטפורמין פעמיים ביום ,מה שיכול לשפר את האיזון ולא לעלות אותך במשקל. כמובן חשוב לגשת לתזונאיתאו קבוצת תמיכה לירידה במשקל.

20/03/2012 | 00:18 | מאת: זיו

יש לי סכרת שנים רבות אשמח לעזור לך 0503663328

23/02/2012 | 20:37 | מאת: אנונימית

שלום עשיתי בדיקת דם ויצא לי ההמוגלובין המסוכר גבוה מהרגיל HBa1c = 12.3% זאת אומרת שרמת הסוכר בדם שלי היא 309. הייתי רוצה לדעת חוץ מי לא לאכול דברים עם סוכר ובצקים מה עוד ניתן לעשות וברור אני לוקחת תרופות נגד סכרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- כשהסוכר כל כך גבוה כדורים לבד לא עוזרים וצריך לקבל אינסולין דחוף!!! לפעמים זה זמני ואפשר להפסיק אותו לאחר איזון הסוכר ו/או ירידה במשקל אם יש עודף משקל

23/02/2012 | 16:00 | מאת: דוד

בן 70 24 שנים סוכרתי 2 , 1 גלובן בבוקר A1C 7.3 משקל 63. בצום 90-100 שעתיים אחרי ארוחה 180-200 אחרי 4 שעות 120-125. הרופא המשפחה המליץ לחשוב על תוספת של מטפורמין 850 אחרי הארוחות. השאלה אם נדרש טיפול נוסף לגלובן והמטפורמין של 3 ביום לא מוגזם. האם מותר לחצות את המטפורמין ולקחת חצי במקום שלם שלוש פעמים ביום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-מציעה לך להחליף את הגליבן דרך מרפאת סוכרת יועצת. יש כדורים טובים יותר היום. כרגע קח מטפורמין לאחר צהרים בלבד ולא 3 . קשה לחתוך אותו.

29/02/2012 | 13:14 | מאת: משה

אני לוקח גלוקומין שהיא אותה תרופה וקל מאוד לחצות.לפי המדידות שאתה עושה הגלובן כמעט ואינו משפיע אני מציע לך לחשוב על אינסולין מסוג לנטוס.ליפני שההיו לך פגיעות באברי מטרה כגון:עינים.כליות,עצבים,וכ"ו

20/02/2012 | 11:42 | מאת: רותי

אני בת 66 חולת סכרת 10 שנים לקחתי רוב השנים גלובן,וחודשים האחרונים עברתי לגלוקומין אך בחודשים האחרונים הערכים של הסוכר עלו מאוד, לכן הומלץ לי לעבור לגנואט 2 ביום ואני התחלתי לקחת 1 ביום נראה לי מאוד מוגזם לקחת שני כדורים ביום מאחר שפעם לקחתי ולא הרגשתי טוב היה לי צרבת חזקה ויובש בלשון רוצה לשמוע על הגנואט פרטים והמלצות מתי לקחת וכמה פעמים (יש לציין שאני אישה רזה ועושה כושר ואוכלת בשמירה, הערכים של הסוכר הגבוהים שלי ביום יוכולים להגיע 200 220

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-לאחר 10 שנים של סוכרת גנואט לא יספיק לך לאיזון הסוכר לבדו.המינון הוא 2 ליום.לעייתים אחרי שבוע תופעות לואי חולפות. גשי למרפאה ליעוץ סוכרת להתאמת הטיפול.

02/03/2012 | 01:28 | מאת: רותי

ד"ר לאה לבין תודה על עצתך, אבל מה עושים אם הרופא שלי לא מוכנה להפנות אותי למרפאה לייעוץ סוכרת היא טוענת שהמצב שלי לא כל כך חמור שעוד לא ניסיתי את כל האפשריות רוצה שהעבור 2 גנואט ביום האם זה נכון לסרב לבקשתי.

שלום-לאחר 10 שנים של סוכרת גנואט לא יספיק לך לאיזון הסוכר לבדו.המינון הוא 2 ליום.לעייתים אחרי שבוע תופעות לואי חולפות. גשי למרפאה ליעוץ סוכרת להתאמת הטיפול.

29/02/2012 | 13:30 | מאת: משה

ד"ר לאה רבין שלום. מדוע אינך ממליצה על טיפול באינסולן? לו ההיתי מתחיל את הטיפול באינסולין מוכדם יותר ההיתי היום עם שתי כליות ולא עם כליה אחת. ולא ההיתי מאבד את הראייה בעין אחת ולא ההיתי סובל מחרופתיה ונרופטיה .ולחץ דם גבוה,וכורסטרול גבוה.וכמובן שאני נכה במאה אחוזים. לתשומת ליבך.

18/02/2012 | 15:11 | מאת: מינה

עד לפני שבועיים נטלתי 24 יחידות לנטוס בתוספת שני כדורי ג'נואט ליום . לחרונה הומלץ לי לעבור לויקטוזה בגלל השמנת יתר. הויקטוזה גורמת לי לתופעות לואי חריפות ביותר של בחילה כאבי בטן מצב רוח ירוד חוסר תאבון חריף והרגשה כללית גרועה ביותר .מעיון באינטרנט אודות הויקטוזה גיליתי שיש בה סיכון לסרטן בלוטת הטריס ומאחר ואימי נפטרה מסרטן בבלוטת הטריס ייתכן שאסור לי בכלל ליטול את הויקטוזה אני מבקש הבהרות בנושא כי אני מודאגת מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-ת. לואי מוקטוזה אמורות לחלוף תוך חודש. כעת כדאי להשאר על מינון הנמוך של 0.6 מג. אם אחרי חודש עדיין יהיו בעיות צריך לחשוב על הפסקת התרופה. לגבי סרטן-מדובר על סוג נדיר של סרטן-CLEAR CELL שאינו תורשתי לכן לא קשור לאימך.

17/02/2012 | 14:19 | מאת: שרי

שלום , יש לי שאלה שאינה קשורה למחלת הסכרת, כיוון שאני לא חולת סכרת. רציתי לדעת אם המוצר הנ"ל עשוי גם כן מחומרים מלאכותיים, ואינו בריא כמו סכרין וכל הממתיקים המלאכותיים? אם אכן כך הדבר, איזה ממתיק יכול להוות תחליף לסוכר מבחינת דלות הקלוריות שבו,ושלא נחשב לחומר מזיק לבריאות ? תודה.

27/02/2012 | 05:24 | מאת: צמהצ

יש צמח העונה לשם סטיביה והוא מתוק מאוד .ניתן לרכוש אותו ברוב חנויות הטבע

06/11/2012 | 13:44 | מאת: שושנה

ממליצה להיכנס לאתר של פרופ' גמליאל מומחה לתזונה מונעת- מכון רותם ולראות מה הוא כותב בקשר לסטיביה. לא מומלץ בכלל. סטיביה מסרטן.

16/02/2012 | 21:15 | מאת: שרה

בעלי בן 57 חולה סוכרת שבשנתיים האחרונות מזריק- (אימו בת 84 ניפטרה לפני כ-שנה) לפני חודשיים, הוא מאוד קולני, עקשן צעקן, ורב איתי על כל שטות,,כשמסדירים נושא תוך יום הוא מוצא נושא חדש לריב עימי-המצב מבחינתי בלתי ניסבל ואני שוקלת פירוד,, ניסתי להביאו לטיפול- אבל שם רק מתלונן עלי- שאלותי- האם המצב העצבני הזה,, (בדרך כלל זה האדם הכי רגוע ואדיש) בגלל הסוכרת ??!! הוא גם שמן מאד לאחרונה, וגם משתמש ב-לוריוון-ויפאקס XR ועוד תרופות להורדת לחץ דם,ועוד ועוד מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אם לבעליך יש מצבים של ירידות סוכר זה גורם לעצבנות בין היתר. תהיי מעורבת יותר במצב הסוכרת שלו והטיפול בה ובתזונה שלו.גשי יחד איתו לתזונאית ולרופא כדי לבר מה מצבו הבריאותי האמיתי.

29/02/2012 | 13:45 | מאת: משה

לשרה. ההיתי במקום הזה שבו נימצא בעלך.פרוד לא בא בחשבון בעלך מלא בתיסכולים כניראה שגם הגבריאות שלו ניפגעה.האדם היחיד שיכל לעזור לבעלך זאת את.דברי איתו בצורה שקטה,ולא צריך להגיב לכל מילה שלו,אינסולין משמין ועדיף להזריק באיזור הירך,ולא בבטן,למרות ההזרקה חיבים לישמור על דיאטה.

15/02/2012 | 10:10 | מאת: מיכה כהן

עד כה נטלתי 2 ג'נואט בתוספת כ-26 יחידות לנטוס ליום לאחרונה הועברתי לויקטוזה בתוספת 3 גלוקופג' ליום בהמלצת הרופא התחלתי עם הויקטוזה 0.6 יחידות ליום למשך שבוע ובמקביל המשכתי גם עם לנטוס ואני מוריד את היחידות בהדרגה על סמך בדיקות הדם. אתמול כבר התחלתי עם מינון של 1.2 ויקטוזה ואני עדיין ממשיך עם הלנטוס ומוריד בהדרגה עד לאפס. ההרגשה הכללית שלי לא טובה ואני סובל מבחילות שכמעט לא מאפשרות לי לאכול בנתונים על התרופה ויקטוזה כתוב שאין לקחת עם אינסולין האם אני נוטל את התרופה באופן הנכון והאם הבחילות יעברו עם הזמן? תודה מראש מיכה

שלום מיכה-מ 2012 כבר מותר לקחת ויקטוזה עם האינסולין. בחודש הראשון היא עלולה לגרום לבחילות. תחזור ל מינון הנמוך-0.6 מג עד שהבחילות יעברו. כאמור אין צורך להפסיק את הלנטוס אפשר לקבל את שתי הזריקות יחד באותו היום.

28/02/2012 | 12:20 | מאת: יהודית

שלום לך , מיכה . א. אני סוכרתית הרבה שנים ומאןזנת היטב . בבוקר בצום יש לי עד 90 . ה- A1C שלי הוא 5.9 ב. מזה שנתיים נוטלת את הצירף של ויקטוזה + אינסולין + גלוקופג' . ג. הויקטוזה גורמת לבחילות והפרעות בעיכול . ד. "הועברתי" , כעת לג'נואט , ונאמר לי להפסיק עם הויקטוזה + גלוקופג' , כיוון , שהצירוף הזה , גרם לי לאי ספיקת כליות . שמור על עצמך , וערוך הרבה בדיקות דם לעקוב אחרי מצבך . בברכה . יהודית .

28/02/2012 | 22:25 | מאת: מיכה

שלום יהודית תודה על האינפורמציה. בינתיים התרגלתי לויקטוזה ותופעות הלואי פחתו. בריאות וכל טוב מיכה

13/02/2012 | 22:56 | מאת: משה

אני סוכרתי שמטופל במספר תרופות במשך היום כדי לאזן את הסוכר. אני מקבל גלוקורייט, פארנדאז, וגלוקומין. בדרך כלל רמת הסוכר שלי מאוזנת והיא עולה כשאני "חוטא" ואוכל מאכלים אסורים. הערב, לקחתי חצי שעה לפני האוכל כדור גלוקורייט. אכלתי ארוחה מלאה שכללה ירקות ופחמימה + כדור פאראנדאז. כעבור חצי שעה חשתי שחם לי, סוג של חום פנימי, וקצת חולשה. מדדתי את הסוכר והוא נפל ל- 58. (כמובן שהעלתי את רמת הסוכר ע"י אכילת פרי). שאלתי- איך זה קרה ? למרות שאכלתי פחמימה הייתה נפילה?! בדרך כלל אחרי האוכל אני לוקח גם כדור גלוקומין. האם הייתי צריך לקחת את הכדור בסיטואציה כזאת ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה-הכדור גלוקוריט עלול לגרום לירידות סוכר כי הוא גורם להפרשת אינסולין מהלבלב. אם הירידות ימשיכו צריך להחליף אותו. במקה כזה תבקש הפניה למרפאת סוכרת. טוב שלא לקחת גלוקומין עם סוכר נמוך.

12/02/2012 | 17:20 | מאת: נחמה

בבדיקת הדם האחרונה של התוצאה של בדיקת ה HBA1C התוצאה היתה 6. מה זה אומר? נחמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נחמה-הממוצע של 3 חודשים של הסוכר HBAC הוא בגבול העליון של הנורמה אצלך. צריך להמנע ממתוקים, לבדוק סוכר בצום ואפשר לבצע העמסת סוכר כדי לחפש סוכרת סמויה-לא חיוני.הכי טוב פשוט להמנע מסוכרים ולעקוב אחרי הסוכר כל 3 חודשים.

07/02/2012 | 23:46 | מאת: אנוכי

שלום, אני לוקח 2 כדורי מטפורמין ביום (אחד בבוקר עם הקימה ואחד בערב לאחר ארוחת ערב) ורציתי לדעת כמה דברים: לפני מספר חודשים, בתחילת נטילת התרופה, החלו יציאות מאוד רכות עד מימיות כמעט באופן קבוע עם ריח חריף שהבנתי שהמקור יכול להיות מהתרופה עצמה. לפני כחודש החלטתי לבצע ניסיון ולהפסיק את התרופה למשך כשבועיים לבדיקה, כאשר כבר למחרת היציאה היתה שונה, יותר מוצקה, דבר שנמשך מספר ימים ואח"כ מידי פעם היו גם יציאות רכות מאוד, כאשר התחלתי שוב ליטול את התרופה להפתעתי היציאות לא חזרו להיות מיד רכות ומימיות ורק לאחר מספר ימים (10 ימים +) חזרו מידי פעם היציאות הנ"ל. - האם יתכן כי בהתחלה היתה לי תופעת לוואי של יציאות רכות ומימיות בגלל הכדור ואח"כ לאחר ההפסקה וחידוש הנטילה התופעות פחתו לתקופה מסויימת ? - האם יתכן כי היתה תופעת לוואי בתקופה הראשונה שפחתה מאוד לאחר הפסקה יזומה ? - האם יתכן כי מקור היציאות הרכות/מימיות קשור לכך שאינני אוכל במשך היום בין נטילת שני הכדורים ? - מאחר ואני לוקח כדור בבוקר עם הקימה ולרוב לא אוכל ארוחת בוקר וצהריים מסודרים אם בכלל עד הערב יכול לגרום לתופעות כלשהן ? אילו תופעות השגרה הזו יכולה להביא ? מקווה שהייתי מספיק ברור - תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-יציאות רכות זו תופעת לואי של מטפורמין. אם אתה לא אוכל במשך היום קח כודר לאחר א. ערב והכדור השני בלילה . אם יהיה לך עדיין שלשלול-רד ל כדור 1 ליום תבקש הפניה לדיאטנית דרך רופא המשפחה -תזונה זה חצי מהטיפול בסוכרת.

03/02/2012 | 09:51 | מאת: שמואל

שלום, יש לי בבדיקות דם glucose(B לאורך שנים כדלהלן: 12.2002 - 89 12.2004 - 105 12.2005 - 104 04.2008 - 94 08.2009 - 101 04.2010 - 96 10.2010 - 94 09.2011 - 93 מאז 05.2010 אני לוקח glucomine 850. רופא המשפחה (שמטפל בי ובהורי שנים רבות ומכיר אותנו היטב ואני מאד מרוצה ממנו...) אומר שאני גבולי וזה למניעה ואם אני לא אקח יכול להיות שיהיה לי סכרת. יחד עם זאת ניתן לראות שהתרופה לא עשתה שינוי משמעותי. אני בטוח שהוא דואג לי אבל האם לא יותר מדי ? תודה.

שלום- סוכרת היא מחלה מתקדמת. אם ב 2004 היה לך סוכר 104 בצום , ללא ספק היתה לך היום סוכרת ללא הכדור. תמשיך לקבל אותו הוא מעולה. יחד עם התרופה חשוב לשמור על תזונה - קבל תפריט מדיאטנית ולעסוק בפעילות גופנית.

29/01/2012 | 16:17 | מאת: אליהו

שלום צינתם שחילבה מוריד ומאזן סוכר איך קונים ןאוכלים את זה? וגם קנמון לקנות מקלות ולשים בתה. אויש קנמון אחר ? ואם לאכול שום? מה עוד ממליצה לאיזון והורדת הסוכר יש לי סוכר 106 ורוצה לחזור ולהוריד את הסוכר איך עושים זאת הכי טוב ומהר.

לקריאה נוספת והעמקה

חילבה יש בכדורים. קנמון עדיף באבקה או כדורים. שום זה טוב לבריאות אך לא ידוע כמוריד סוכר

29/01/2012 | 16:14 | מאת: אליהו

שלום יש לי סוכר 106 וגם כולסטרול גבוה ללא כדורים רציתי לדעת האם מותר 2 פירות ביום ואם צריך לקחת אותם בהפרש גדול לא ביחד ואיזה פירות ממומלץ שפחות סוכר? ושאלה שניה האם שיבולת שועל עם חלב טוב להורדת הסוכר? ואם לקנות שיבולת סוכר מלא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו- אפשר לאכול 2 פרות ליום בגודל של תפוח -פרי בכל ארוחת ביניים. שיבות שועל מלאה עם חלב זה טוב. גש לקבל יעוץ ותפריט מדיאטנית - זה בסל הבריאות עבורך לכמה פגישות.

25/01/2012 | 16:08 | מאת: אליהו

שלום לך הסוכר 106 היתה המלצה לשתות עלי זית מעץ הזית יחד עם מים חמים כמו תה. האם זה נכון מוריד את הסוכר. אומרים שגם שמיר מוריד האם זה נכון? אשמח לטיפים מה מוריד את הסוכר איזה אוכל כדאי יותר לאכול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אליהו- תה עלי זית לא כדאי לשתות כי זה לא משפיע טוב על הכבד. קינמון וחילבה מורידים סוכר. קבל הפניה לדיאטנית מרופא המשפחה

23/01/2012 | 13:00 | מאת: אליהו

שלום לך תזכורת סוכר 106 האם כדאי לחם מלא אולחם קל? לקנות לחם של הסימן אייל לחולי סכרת? מה לגבי ספורט האם מספיקה הליכה 3 פעמים בשבוע כול פעם 40 דקות?מה לגבי מוצרי חלב אפשר לשתות בערב כוס חלב? מה לגבי פיצוחים אם אפשר גרעינים שחורים אשמח לדעת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי הליכה-רצוי יותר פעמים בשבוע 40 דקות זה מינימום. השאלות על התפריט תפנה בעת ביקורך אצל תזונאית-זה כלול בסל הבריאות. בגדול- כל דבר מותר בכמות קטנה. יש חשיבות לירידת משקל. רצוי לבדוק HBAC וסוכר לאחר העמסת סוכראו לאחר אוכל במרפאה שלך.

22/01/2012 | 17:45 | מאת: אליהו

שלום אני בן 42 כול הזמן היה לי הסוכר 96 98 בבדיקה לפני אחרונה 103 לאחר שמירה וספורט הבדיקה אחרונה 106 סוכר. מה לעשות? איך להתנהל? אני שומר ללא עוגות ומתוקים האם צריך לחם קל או מלא האם צריך אורז מלא וקוסקוס מלא. מותר מוצרי חלב ? אשמח לדעת מה לעשות כמה פירות ביום מותר ואיזה?מה לעשות האם מותר תפוחי אדמה? אני אוכל לימון האם זה בסדר במקום פרי למשל. אשמח להכוונה ולעזרה מאוד לחוץ. מותר אורז רגיל? תודה

שלום רב-בגדול כל מה ש"חום ומלא" עדיף מלבן. לימון זה כמו פרי אחר. קח הפניה לדיאטנית מרופא המשפחה וקבל תפריט מסודר למניעת סוכרת

22/01/2012 | 08:19 | מאת: המרכז הרפואי ת"א - בי"ח איכילוב

לפרטים והרשמה http://www.tasmc.org.il/Be-Well/Events/Pages/diabetes2012.aspx

21/01/2012 | 19:29 | מאת: הנהג

שלום רציתי לדעת ממה זה שבוקר אחד אני קם וכל 2 רגלי מלא פיצעונים קטנים מגרדים ושאני עומד אני חש בשריפה ברגליים דרך אגב אני חולה סכרת כבר כ-10 שנים תודה הנהג

השריפה ברגלים קשורה לסוכרת. בגלל הפצעונים יש לגשת להבדק לרופא משפחה/עור -זה יכול להיות זיהום

24/01/2012 | 10:06 | מאת: עופר יהודה

אני נוהג לאכול שן אחת של שום חי ללא בישול בבליעה האם זה בריא ? מה דעדכם בנידון ?

19/01/2012 | 22:24 | מאת: נאוה

שלום רב, עשיתי בדיקת דם כללית והתוצאה של הבדיקה היתה 107 עשיתי גם בדיקה A1C המוגלובין והתוצאה היתה 6.7 אני עושה בדיקות דם בבית בבוקר והתוצאה יוצאת 99,88,84 ושעתיים אחרי האוכל התוצאה מראה 160,130,120 הרופא המליץ לי לקחת כדור גלוקומין.האם עלי לקחת כדור לפי התוצאות של הבדיקות.האם הכדור לא יוריד לי את הסוכר לרמה נמוכה ויגרום לי להתעלפויות. אני בת 65.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- גלוקומין רק מאזן את הסוכר לא מוריד מתחת לנורמה. לכן את לא צריכה לבדוק סוכר יום -יום. חשוב מאד לקבל תפריט מדיאטנית ולשמור על תזונה מתאימה לסוכרת.

22/01/2012 | 19:50 | מאת: ד''ר נסטור

נאוה שלום, בהמשך לדבריה של ד''ר רבין. מחקרים הוכיחו שבטורם סוכרת שינוי באורח חיים, קרי תזונה ופעילות המתאימות לסוכרת, מקטינים את הסיכון לפתח סוכרת יותר מגלוקומין. לכן מומלץ מאוד ללכת ליעוץ אצל דיאטן/ית מומחים לסוכרת. בהצלחה, ד''ר נסטור

17/01/2012 | 13:18 | מאת: רמי

יש לי סכרת האם גרעיני צ'יה יכולים לעזור לי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- גרעיני ציה יכולים לעזור באיזון הסוכר שלאחר האוכל. אךיש לשתות / יוגורט/ מים עם הציה .

12/01/2012 | 15:37 | מאת: נאוה

שלום רב, אני בת 64 ובבדיקה A1C המוגלובין התוצאה היתה 7.1% ואחרי שלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה והתוצאה היתה 6.7% בבדיקת דם כללית הסוכר הוא 107 .הרופא אמר שעלי לקחת כדור גלוקומין פעם ביום. קראתי באינטרנט שהכדור גורם לביוץ. היות והיתה לי ציסטה בשחלה האם מותר לי לקחת כדור גלוקומין או לקחת כדור ג'נוביה? אודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-את בת 64 אני מניחה שאין לך מחזור, כך שלא יהיה לך ביוץ. אין בעיה לקחת גלוקומין עם ציסטה בשחלה.גם גנוביה מותר לך לקחת. אגב יש כדור שמכיל את שתי התרופות יחד-גנואט

10/01/2012 | 17:03 | מאת: דיקלה

שלום , ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 100 והתוצאות הן : בצום 99 לאחר שעה 186 לאחר שעתיים 160 לאחר 3 שעות 93 האם יש לי סכרת הריונית ? מה הטיפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-הערכים שלך שעה ושעתיים לאחר העמסה הם גבוהים ב 20מג בהנורמה.יש לך אי סבילות לסוכר.בצום גבולי הסוכר. קודם כל את צריכה לקבל הדרכה מדיאטנית ולשמור על אוכל מתאים. אתצריכה להיות במרפאת הריון בסיכון

10/01/2012 | 06:58 | מאת: נטלי

האם מומלץ לקחת בייאטה האם זה עוזר באמת להורדה במשקל והאם יש לו תופעת לוואי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-ביאטה עוזר בהורדת סוכר ומשקל. עלולות להיות בחילות או כאבי בטןאו שלשול ביחוד בהתחלה. מתחילים מינון נמוך .מזריקים בבית 2 זריקות ליום

08/01/2012 | 17:17 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 32, BMI 30, כולסטרול 207, LDL 107, טריגליצרידים 130, וגלוקוז 92. בריאה באופן כללי עם רקע משפחתית של סכרת, יתר לחץ דם, ומחלות לב. הייתי שמחה לשמוע לאיזה רופא לפנות למעקב למניעת סוכרת ואילו תרופות יכולות להיות מומלצות לי. אני מעוניינת בעזרה תרופתית היות ודיאטה ופעילות גופנית לא באים בחשבון כרגע ואני מאוד מודאגת בנוגע לעתיד. שמעתי שבאייטה פועלת לאיזון המצב ואף להפחתת משקל, האם גם ויקטוזה היא כך? מי מהן יכולה להיות עדיפה לי? האם באייטה ניתנת פעמיים ביום או פעם בשבוע? אשמח לתשובה וייעוץ. בתודה מראש

שלום-ויקטוזה וביאטה הן זריקות הפועלות באופן דומה. ביאטה ניתנת פעמיים ביום עדיין איןאת החומר של פעם בשבוע בארץ.ויקטוזה פעם ביום. התרופות הנ"ל מאושרות לסוכרת בלבד לא לירידת משקל. חשוב מאד לבצע פעילות גופנית ולשמור על תזונה.

10/01/2012 | 19:00 | מאת: ספיר

תודה על התגובה, אך כפי שהזכרתי בכותרת להודעה אני התעניינתי בבאייטה וויקטוזה לשם מניעת סוכרת וטיפול בטרום סכרת ולא לשם ירידה במשקל, ולשם כך הזכרתי גם את נתוני בדיקת הדם וההיסטוריה המשפחתית. ידוע לי כי הדרך הטובה ביותר למניעה הינה ספורט ודיאטה, אך פניתי כאן בפורום על מנת לקבל ייעוץ למניעה באופן תרופתי על ידי שתי התרופות האלו. מקווה שמיקדתי את השאלה בתודה מראש

07/01/2012 | 10:29 | מאת: אבי

בוקר טוב, כחולה סכרת היה ויש לי עדיין בעיה בהבנת ההתנהגות במחלת הסוכרת על אף החומר הרב הקיים ברשת. על כן אפרט כאן את הבנתי לגבי המחלה, איך ולמה להתנהג עימה ואודה לך על אישור/תיקון הכתוב. להבנתי מחלת הסוכרת נגרמת בשל בעיה בתפקוד הלבלב ויצור האינסולין האחראי לוויסות יצור הסוכר בכבד מחומרי המזון (סכרת מסוג 1) או בשל התנגדות הגוף לפעולת האינסולין (סכרת מסוג 2). בשל הבעיה הזו מצטברת רמה גבוהה של סוכר בדם מצב שגורם לבעיות רפואיות מגוונות. מקורו של הסוכר מפירוק המזון בכבד ובקשר ישיר מהתזונה ומכאן החשיבות בשליטה בסוג ובכמות האוכל. באדם בריא לאחר ארוחה רמת הסוכר הישיר (חד סוכר) עולה ואילו האינסולין מווסת את פירוק יתר מרכיבי המזון בכבד ע?י שלא ל?הציף? את הדם בסוכר כאשר בשעות הבאות הסוכר בדם הופך לאנרגיה לפעולות הגוף כאשר במקביל האינסולין מונע יצור סוכר נוסף מיותר כך שבסופו של תהליך רמת הסוכר בדם יורדת לרמה נורמלית ונשמרת ברמה זו ע?י פעולת הוויסות של האינסולין. באדם חולה בסכרת, פעולת וויסות יצור הסוכר ע?י האינסולין פגומה כך שהכבד מייצר ומפרק את המזון לסוכר על אף הכמות שכבר נמצאת בדם וזאת ללא שליטה נכונה בכמות בדם כך שרמות הסוכר עולות בדם ובניגוד לאדם בריא הרמה נשארת גבוהה גם לאחר מספר שעות רב יותר. הבעיה ברמות סוכר גבוהות ידועות ורבות ועל מנת להורידן משתמשים בתרופות שונות. התרופות מונעות את יצור הסוכר וכך גורמות לירידת רמות הסוכר בדם ומכאן הבעיה עם התרופות והיא יצירת מצבים של רמות נמוכות מידי של סוכר (היפוגליקמיה) הגורמות לתופעות שונות כגון עייפות בשל חוסר בסוכר כדלק לאנרגיה, דופק מהיר להמרצת קצב הלב להספקת דם רווי בסוכר וחמצן ומכאן גם סחרחורות ומצבי עלפון. בשל תהליך זה נדרשות הפעולות הבאות: לקיחת התרופות לאחר האוכל כדי לא לגרום לירידת סוכר ע?י הכדורים, המנעות מאכילת סוכר פשוט שמצטבר ישירות בדם ולא עובר פירוק בכבד ומכאן מעלה מיידית את רמת הסוכר בדם, הקפדה על ארוחות במשך היום ע?י לשמור על רמת סוכר קבועה ככל האפשר וביצוע פעילות גופנית ע?מ ל?שרוף? את הסוכר המיותר בדם לצורך הפיכתו לאנרגיה. בדיקת סוכר בצום נעשית כדי לבדוק את רמות הסוכר לאחר מספר שעות לאחר הארוחה כדי לדעת האם רמת הסוכר בדם הגיע לערך רצוי וכך לדעת שהאינסולין עובד ופועל כנדרש, כאשר בדיקה לאחר ארוחה או העמסת סוכר מטרתה לבדוק את רמת הסוכר ההתחלתית שהגוף צריך להתמודד עימה לאחר הארוחה. בנוסף קיימת בדיקת החלבון המסוכרר שתפקידו לציין את האיזון בסוכר בשלושת החודשים האחרונים, לאדם מאוזן שאין לו קפיצות סוכר במהלך היום רמת החלבון תהיה נמוכה ואילו למי שאינו מאוזן (גם אם בבדיקות אקראיות יצאו לו ערכים נמוכים של סוכר) ערך החלבון יהיה גבוה דבר שיציין כי ישנן שעות במהלך היום בהן רמות הסוכר גבוהות מאוד ושעות אחרות בהן הרמות נמוכות מאוד. מבקש הבהרות נוספות: - האם תחושות העייפות, עלפון וכו? מקורן רק ברמות נמוכות של סוכר ואם כך האם ריבוי התופעות הנ?ל יכול לרמז למשל על מינון גבוה מידי של כדורים ? - האם נפילת סוכר נחשבת כירידה של סוכר מתחת לרמה מסויימת אבסולוטית או שינוי קיצוני של ערכי סוכר בלי קשר לערך הסוכר התחתון (במילים אחרות, האם אדם שיש לו סוכר 200 ומעלה והרמה יורדת לו לסביבות 90 שהיא רמה נורמלית יסבול מהיפוגליקמיה או רק אם הוא יגיע לרמה נמוכה של למשל 60). - האם הדרך הכי יעילה לאיזון סכרת זה לקחת את התרופות רק לאחר שעה/שעתיים מזמן הארוחה וזאת רק לאחר בדיקת סוכר המראה עדיין רמה גבוהה ולא באופן אוטומטי פעם/פעמיים ביום מיד לאחר האוכל ? - האם אין תרופות או מכשירים לשחרור איטי ומדוד של תרופה לגוף וזאת עפ?י ניטור רציף ועקבי של התרופה עצמה או המכשיר, כך שאין צורך לקחת את התרופה עפ?י מצב הסוכר ולבצע בדיקות חוזרות ונישות לרמות הסוכר ? תרופה שתשלוט בעצמה ברמת הסוכר באופן אוטומטי ? מתנצל על האורך, אך אני בטוח כי מענה ואישור ההנחות שרשמתי יעזור לחולה הסכרת המתחיל להבין בצורה פשוטה ומובנת את המחלה ואת ההתנהגות עימה. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- בסוכרת סוג 2 יש גם תנגודת לפעולת האינסולין וגם חוסר באינסוין . התרופות מתחלקות לכמה משפחות- אילה שגורמות להפרשת אינסולין מהלבלב החלש -לוקחים אותן לפני אוכל והן עלולות לגרום לירידות סוכר.יש תרופות שלא גורמות להפרשת אינסולין אלא מורידות תנגודת לאינסולין, מונעות ספיגת סוכר במעי או גורמות לעליה ברמת ההורמון GLP1 במעי. התרופות האילה לא גורמות לירידות סוכר אלא לאיזון. בגדול לא רצוי שסוכר ירד מתחת ל 75-80

05/01/2012 | 18:11 | מאת: אני

שלום, אני עם סוכר מעט גבוה (בסביבות 140-168 בצום), כאשר לפני כשנה התחלתי טיפול במטפורמין, בהתחלה כדור אחד ואח"כ עליתי לשניים. מאחר והיו לי יציאות מאוד רכות ונוזליות ונאמר לי שככל הנראה מדובר בתופעת לוואי של התרופה, החלטתי להפסיק את הכדורים לשבועיים שלושה לבדיקה ואכן תופעות היציאה השתפרו. כעת התחלתי שוב לקחת את הכדורים, ישר 2 כדורים ליום. רציתי לדעת: * האם יתכן כי הכדורים גורמים למעט בחילות, צרבות, חולשה ? * האם יתכן כי התסמינים שהזכרתי יכולים להגרם גם מעצם היותי סכרתי ? * מהן התופעות/תסמינים שניתן לצפות לבשל היותי סכרתי ? (חולשה ? בחילות ? דפיקות לב ? וכו') * האם נטילת כדור ראשון בבוקר על קיבה ריקה יכולה לגרום לתופעות כלשהן ? * האם יש פרופיל תזונה (תדירות אכילה) לסכרתיים ובעת נטילת התרופה שצויינה ? תודה רבה

שלום-הכדורמ טפורמין עלול לעשות ת. לואי שכאילה. יש לקחת אותו לאחר אוכל רצוי רק בערב במקרה שלך. נא לקבל תפריט מתאים מדיאטנית . בערכים שלך לסוכרת אין שום תופעות רק בערכים גבוהים יותר. אך צריך לרדת ל 100-120 סוכר בצום

05/01/2012 | 06:36 | מאת: טלי

שלום שמי נטלי אני בת 40 הרופא הביא לי כדורים אמריל ולמען האמת אני פוחדת להמשיך לבלוע אותם לאחר ששמעתי מה הם עושים ללבלב. יש לי כמה שאלות: 1 האם אמריל גורם לניפיחות בבטן 2 האם לכדור יש תופעות לוואי 3 ויש לי בעיה אני לא רגילה לאכול בבוקר וידוע שחיביים לאכול אחרי הכדור האם הכדור יכול לגרום להיפו במידה ולא אכלתי תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אמריל עלול לגרום לעליה קלה במשקל. אין לו ת. לואי בדר"כ. אם לא תאכלי אחריו יכולה להיות ירידת סוכר. יש היום בביטוחים משלימים כדורים חדשים כמו גנוביה וגלבוס . תמיד רצוי לקחת גם גלוקומין-מטפורמין

04/01/2012 | 06:51 | מאת: נטלי

שלום שמי נטלי אני בת 40.. שי לי כמה שאלות ברצוני לציין שכל ההריונות שלי סבלתי מסכרת בדרך כלל היה עובר לאחר הלידה מי שום מה בלידה ה4 הסוכר נשאר התחלתי לקחת גלוקומן שלא עזר לי בכלום הסוכר נא בין 150ל 200 הלכתי לרופאת סכרת והיא נתנה לי אמריל . אבל הבנתי שאמריל עושה בעיות ללבלב ועכשיו אני פוחדת לקחת את הכדור מה עושים והאם תוכל להסביר לי מה בדיוק הכדור עושה

שלום נטלי-אמריל גורם ללבלב להפריש יותר אינסולין.לתווך הארוך זה מחליש את הלבלב.אך בינתיים עדיף לאזן את הסוכר כי הוא יותר מזיק . תבקשי החלפת כדור[יש כדורים לא בסל משהוא טוב] או אינסולין ללילה מרופאת הסוכרת בביקור הבא. כמובן יש להגיע לדיאטנית לקבל תפריט

03/01/2012 | 16:36 | מאת: לוגי

שלום רב, בת 45 סובלת מסוכרת 2 והשמנת יתר מתקשה לחלוטין להיכנס למשטר דיאטטי תחושת רעב קיצוני כל כמה שעות לעיתים צורך בהול שלא היה קיים בעבר למשהו מתוק יש לי תופעות גם של רמות נמוכות של סוכר מגיעה עד ל-30 וגם רמות גבובהות מקבלת 2 כדורי גלוקומין ליום חייבת חייבת חייבת תוך חודש וחצי הבת הגדולה מתחתנת ואני חייבת לרדת במשקל איך אני מצליחה להקל על נקודת זינוק ראשונית אני חייבת גם להוסיף שאני מקבלת כדור ליום זנטק לקיבה עצבנית .אודה מאוד לכל עזרה . תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-מציעה לך לקבל בנוסף לגלוקומין כדור פרנדז 50מג בארוחה עיקרית ואם רציך בעוד ארוחה .לאכול לחם קל מקמח מלא ,להוסיף ארוחות ביניים. כמובן לקבל הדרכה מדיאטנית. במזל טוב!

שלום-מציעה לך לקבל בנוסף לגלוקומין כדור פרנדז 50מג בארוחה עיקרית ואם רציך בעוד ארוחה .לאכול לחם קל מקמח מלא ,להוסיף ארוחות ביניים. כמובן לקבל הדרכה מדיאטנית. במזל טוב!

02/01/2012 | 16:15 | מאת: יוד אלף

בן שבעים ושמונה. סוכרתי 2. מאוזן עם אינסולין.הכרס גדלה גם גדלה. ולא רק זאת גם שכבת שומן יש מעל למפשעה. האם יש מצב שכדאי לחשוב על שאיבת שומן.אם כן היכן עושים זאת.תודה למשיבים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב-לפני החלטה על ניתוח בהרדמה כללית צריך לחשוב על שינוי תזונתי,על שינוי בטיפול שאולי יגרום לירידה במשקל -דרך מרפאת סוכרת. בגיל שלך צריך לחשוב על הסיכון הלבבי שבניתוח.

שלום רב-לפני החלטה על ניתוח בהרדמה כללית צריך לחשוב על שינוי תזונתי,על שינוי בטיפול שאולי יגרום לירידה במשקל -דרך מרפאת סוכרת. בגיל שלך צריך לחשוב על הסיכון הלבבי שבניתוח.

שלום רב, מה הקשר בין כליות ללחץ דם נמוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-אם לחץ דם נמוך מדי למשל 80/50 הכליות עלולות להפגע כי לא יקבלו מספיק דם ולא יהיה שתן. לחץ דם נמוך - תקין 110/60 [למשל ] טוב לכליות הן לא מתעייפות.

28/12/2011 | 09:18 | מאת: מרגלית

שלום! בבדיקות דם שעשיתי יש לי רמת hba1c של 6.2 אני בת 65 האם מסוכן והאם יש לשמור על רמת הסוכר, וכיצד להתנהג. תודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-יש לך עליה קלה של הסוכר אולי נטיה לסוכרת,משפחתית? לא מסוכן מידית, אך רצוי לקבל הדרכה מתאימה לחולי סוכרת מדיאטנית קלינית בקופת חולים. בהפניה מרופא מטפל

27/12/2011 | 13:37 | מאת: ary

סובל מסכרת הרבה שנים תוצאה רעה עברתי מעקפים כרגע יש בעיות בעיינים וטעם מר בפה האם לייזר וזריקות אוסטין עוזרים לעיינים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ארי- בדרך כלל לייזר וזריקות אוסטין עוזרות לרטינופטיה סוכרתית

23/12/2011 | 17:51 | מאת: לין

שלום.. אבי בן 65 שנה, הוא חולה סוכרת כ- ארבע שנים בערך הטיפול שלו היו רק תרופות ךחולי סוכרת רגילים(לא יודעת מה הםם בדיוק) אתמול התחיל להשתמש בזריקות של אנסולין . הרופא טוען כשלושה ימים יש לו דרגת סוכרת גבוהה אז חייב להשתמש בזריקות אלה .. אני לא מרגישה טוב צעקתי עליו משום שאני יודעת שזריקות אלה מתחילות לפגוע בגוף לאט ללאט וזה דיי מכאיב לי לראות את אבא במצב כזה תודה זה היה טוב לשצף אותכם את מה אני מרגישה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לום לין-זריקות אינסולין אינן הורסות את הגוף . הסוכר הגבוה הורס אותו ואינוסלין עשוי לעזור לאבא שלך. אינוסלין זו תרופה יותר טובה מכל מינ כדורים לסוכרת.

15/12/2011 | 19:41 | מאת: שרה

אבי בן 78 סובל מסוכרת סוג 2 מזה 12 שנים ומאוזן פחות או יותר. מטופל עם גלוקומין 850 מ"ג 3 פעמים ביום + גלובן 5 מ"ג פעמיים ביום. בחודש האחרון, עקב לחץ נפשי, מדידות של 180-190 סוכר בצום, המוגלובין תלת חודשי מלפני חודש 7.2. רופאת המשפחה לא רצתה להחליף את הטיפול וטענה שהערכים סבירים, לאחר שהתעקשנו היא החליטה כעת על ג'נואט 50-850 מ"ג פעמיים ביום ובנוסף גלובן 2.5 מ"ג פעמיים ביום. האם ניתן לתת את 2 התרופות הנ"ל ביחד? האם הטיפול הנ"ל נשמע כמתאים? האם תופעות הלוואי קשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גנואט הוא כדור טוב מאד. אפשר לתת אותו עם גליבן . עלולה להיות בחילה או כאב בטן בהתחלה

29/02/2012 | 13:47 | מאת: משה

שרה מדוע לא אינסןלין

15/12/2011 | 12:39 | מאת: DJ

הפסקתי בעבר שימוש במטפורמין בגלל שילשולים ועברתי לשימוש בגנוביה ובאמריל בנוסף לאבנדיה ללא בעיות ובמצב מאוזן. הרופא עמד על כך שאפסיק את האבנדיה ואעבור לגנואט. חזרתי לשילשולים. שאלותי: כמה זמן להמשיך לתת לזה צ'אנס? האם אפשר לשתמש דרך קבע במעכבי שלשולים כפתרון? האם יש סוגי מזון מסוימים שהפסקתם תימנע את הבעיה? האם יש אפשרויות אחרות לפתרון עם גנואט (תוצאות הגנואט בסכרת - טובות מאד). תודה למידע.

לקריאה נוספת והעמקה

לום- השלשלולים הם מגלוקומין. אפשר לנסות גנואט עם 500 מג גלוקומין*2. אם לא יעבור השלשול צריך לקחת גנוביה ללא הגלוקומין עם תרופות אחרות

14/12/2011 | 22:04 | מאת: אורלי

שלום רב בבדיקות שיגרתיות הסוכר יצא מעט גבוה 142 בצום המוגלובין A1C 7.1 האם זה סכרת ? רציתי לשאול אני שותה את הכדורים הללו האם הם יכולים להעלות את רמות הסוכר קרסטור, איזיטרול , קרדילוג , אלטרוקסיו ,אספירין תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום - הכדורים שאת מקבלת אינם מעלים סוכר.

18/12/2011 | 20:19 | מאת: אורלי

שלום דר לאה לבין תודה על תשובתך לגבי כדורים האם מעלים סוכר אבקש התייחסותך לשאלה הנוספת שכתבתי לגבי רמות סוכר גבוהות האם זה סוכרת . תודה רבה

שלום- סוכר 142 בצום נחשב סוכרת. מעל 126 בצום זו סוכרת

14/12/2011 | 20:02 | מאת: איה

מה דעתך על דיאטה ע"י הורמון HCG ?

לא ידוע לי על כך ש HCG מוריד סוכר

13/12/2011 | 22:26 | מאת: נעמה

שלום, עשיתי בדיקת סוכר עם מכשיר ביתי אחרי ארוכת ערב ואחרי שאכלתי שוקולד( כ20 דקות אחרי) ויצא שהסוכר שלי היה 160 האם זה נורמלי אחרי שאוכלים מתוק שהסוכר יהיה כזה גבוה. במשפחה אבא שלי כבן 60 וכיום יש לו בעיה של סוכר וכולסטרול לא מוגדר הסוכרתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-20 דקות אחרי אוכל אין משמעות לבדיקה. בודקים אחרי שעה-שעתיים צריך להיות פחות מ 140 מג% סוכר בדם

13/12/2011 | 01:42 | מאת: זאב

שלום בן 63 מטופל בויקטוזה מזה כשנה. תוך עליה במינון ל1.8 הושגה ירידה במשקל וכן ירידה בהמוגלובין AIC מרמה של 8.2 ל-7.2 בד בבד עם השיפור חלה ירידה הולכת וגוברת בתפקוד כיס השתן עד למצב של עצירת שתן ובעיות של צרבות קשות וכנראה דלקות בכיס השתן. לאחר טיפול אנטיביוטי ארוך פסקו הצרבות אך נשארה לפרקים בעייה בתפקוד כיס השתן שהצריכה צינתורים עצמיים. חשדתי שהבעיה מקורה בויקטוזה והפסקתי להשתמש .בתום כשלושה חודשים עושה רושם שיש שיפור בתפקוד כיס השתן ללא צורך בצינתורים אולם ההמוגלובין AIC שב לרמה של 8.2 מבקש לדעת האם קיימות עדויות נוספות לבעיות דומות ? האם ידוע שויקטוזה גורמת גם לעצירות קשה? האם יהיה זה נכון לעשות נסיון נוסף של שימוש בויקטוזה במשך מספר חודשים תוך סיכון שהטיפול יפגע בתפקוד כיס השתן? מה לדעתכם עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על קשר בין וקטוזה לכיס השתן.ויקטוזה הוא הורמון של מערכת העיכול. אנסה לברר על כך עוד. לדעתי רצוי לחזור לויקטוזה מ 0.6 מג לעלות ל 1.2 אחרי שבועים ולא להגיע ל 1.8 מג. רצוי מעקב רופא מקצועי ולא וירטואלי

11/12/2011 | 22:37 | מאת: אליעזר

ידוע לי שפורום זה הוא על נושא סוכרת אך בכל זאת שאלה שנוגעת בעקיפין.מדובר בחולי סוכרת שיש להם גם לחץ דם ושומנים בדם אישתי בת 63 סובלת כבר הרבה שנים מסוכרת ,לחץ דם ושומנים בדם אך היא מאוזנת עם כדורים פחות או יותר.היום ראתה כתבה בטלביזיה עם דר.חוליו וינשטיין על קינמון שאמור לעזור לפי מחקרים להוריד לחץ דם ופחות את רמת הסוכר.השאלה אם אישתי שלוקחת תרופות ללחץ דם, סוכרת ושומנים בדם וקומדין יכולה לקחת כמוסות קינמון בביטחה נוסף על התרופות למחלות שהיא סובלת בלי להסתכן באינטראקציות.לפי דברי אחת החברות שמשווקת כמוסות קינמון מותר לקחת אך רק שעתיים אחרי לקיחת התרופות . האם הדבר נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

קינמוןכנראה עלול לפגוע בספיגת תרופות אחרות . נכון להפריד אותו באמת בשעתיים

04/12/2011 | 14:45 | מאת: דגנית

שלום אני מעוניינת לרדת במשקל. שמעתי על כדורי הקונג'אק שעשויים לעזור לי. בבדיקת דם מצאו לי התחלת סוכרת, כלומר סוכרת גבולית . הערכים- 115, כשצריך שיהיה 90-100. הרופא נתן לי כדור גלוקומין אחד ליום. האם מותר להשתמש בקונג'אק ביחד עם הגלוקומין? האם יש סיכון של סתירה או תגובה אם נוטלים אותם ביחד? אני לוקחת גם כדור מולטויטמין צנטרום וכדור חמוציות. יש בעיה בשילובים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום- אפשר לשלב את הטיפולים אך אין לבלוע קונגאק יחד עם תרופות אחרות. צריך שעתיים הפרש זמנים בין נטילת התרופות והקונגאק

03/12/2011 | 10:24 | מאת: fgh

אבי מעוניין להשתמש בויקיטוזה האם התרופה מומלצת או יש לה תופעות לוואי? מצבים היא נדרשת?

שלום-הויקטוזה ניתנת בהזרקה כל יום במצבים של סוכרת עם השמנה שלא מאוזנת עם גלוקופג. עלולה לגרום לבחילות או כאבי בטן בהתחלה.זו תרופה טובה כי גורמת לירידת משקל ותאבון,שימור הלבלב והגנה לבבית בנוסף לאיזון הסוכר.

02/12/2011 | 10:06 | מאת: נחמה

ברצוני לשאול האם יש קשר בין לחץ נפשי ובין סוכרת..האם יכול אדם להעלות את רמת הסוכר רק מלחץ נפשי ????????? תודה

שלום- כשיש נטיה לסוכרת לחץ נפשי יכול לעלות סוכר.

שלום- כשיש נטיה לסוכרת לחץ נפשי יכול לעלות סוכר.

01/12/2011 | 09:19 | מאת: צביקה לייכנר

אני מטופל בזריקת הויקטוזה, ובנוסף מזריק אינסולין 20 יח' בערב (לבאמיר). אני מבקש לדעת איך להפסיק את הזרקת הויקטוזה, בבוקר, והאם יש לכך השלכות.אני נוטל תרופות לסוכרת: גלוקופאז' ואמריל. אבקש לקבל תשובה מאחד\אחת המומחים. תודה! טל' נייד: 052-8535841

לקריאה נוספת והעמקה

אם תפסיק את הויקטוזה הסוכר יעלה ואתה תעלה במשקל. אפשר לקחת את הוקיטוזה בערב ביחד עם האינסולין לבמיר. חבל להפסיק תרופה טובה כל כך!!