עיקצוצים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

14/07/2015 | 13:10 | מאת: שוש

שלום. אני חולת סוכרת מזה 10 שנים, a1c אחרון 6.9 . מזה 4 שנים שאני מרגישה עיקצוצים בקצות האצבעות ברגלים וכף רגל עליונה אבל בשבועיים האחרונים כאילו פרצה איזו שהיא מגפה בבת אחת העיקצוצים עלו עד הברך בכל מיני נקודות. קצת מפחיד האמת. דיברתי עם רופאת המשפחה וזו אמרה שיש כדור אבל לוקחים אותו במצב הרבה יותר גרוע ותופעת הלוואי היא שעלול לגרום לסרטן. איני זוכרת את שם התרופה. היום אני קוראת על תוסף המזון חומצה אלפא ליפואית, השאלה כמה היא עוזרת, האם מומלץ לקחת אותה? לכם הניסיון אשמח לקבל תגובות ממכם. תודה מראש.

16/07/2015 | 15:35 | מאת: ד"ר לאה לבין

שום שוש. חומצה אלפה ליפואית עוזרת ב60%-50% מהמקרים . לוקח לה זמןעד שהיא עובדת. לוקחים 3 שבועות 3 כדורים ליום ובהמשך כדור ליום של 600 מג. יש כדור שנקרא סימבלטה שעוזר לכאבים נאורופטיים טוב מאד. דרושה המלצה של רופא סוכרת או נוארולוג כדי לקבל אותו.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה